5.Bölüm "Çok Ateşli"

9K 353 8
                                    

Umarım bölümü beğenirsiniz :) Keyifli okumalar :)

KAAN

Öfkeyle kapıyı kapattığım da, arkamdan seslenen ikizimi ve Toprak'ı duymuyordum. Sinirle adımlarla yürürken, soğuk havanın yüzüme çarpması, annemin vurduğu yeri sızlatmıştı. Duraksayıp, derin bir nefes aldım. Toprak ve Çağan yanıma geldiklerinde "İyi misin?" diye sordular. Kafamı olumsuzca salladım. Annemden ilk defa haksız yere tokat yemiştim. Bize bağırmalarına alışmıştık fakat bu farklı bir boyuttu. Gururum kırılmış, kalbim acıyla sızlıyordu.

"Bak istersen Yasemin'e bir ders veririz sıkma canını bu kadar." Tek kaşımı kaldırıp Toprak'a baktım.

"Yasemin sorun değil. Aslında sorun ama önemli olan şu! Annem bana tokat attı." Dişlerimin arasından konuştuğum da, Çağan omuzumu sıkarak "Bir anlık öfkeyle yaptı. Zaten saniyesinde pişman olmuştu." Kaşlarımı çatıp, sakinleşmeye çalıştım. Evet, bir anlık öfkeyle yapmıştı ve sonrasında pişman olmuştu.

"Hadi ablamlara gidelim." Toprak'ın konuşmasıyla olumlu anlam da başımı salladım. İdil'i de çok özlemiştim. burnum da tütüyordu birtanecik yiğenim.

ERİC

Merdivenleri üçer beşer çıktığım da, çalışma odamın kapısını hızla açtım. Ece arkası dönük hıçkırarak ağlıyordu.

"Hayatım?" Yanına gidip, elini tuttuğum da kızarmış gözleriyle bana baktı. Ahh, bunu sevmiyordum. Ağlamasından nefret ediyordum fakat o her şekilde ayrı bir güzeldi. Gözyaşlarını silip "Neler oldu?" dedim.

Hıçkırıkları daha çok artınca, onu kucaklayıp ayağa kaldırdım. Onu kim görse dört çocuk annesi derdi? Ben tanımasaydım demezdim. Koltuğa oturduğum da, bir kedi gibi kafasını boynuma soktu. Ellerini önünde birleştirip burnunu çekti. Çenesini tutup, bana bakmasını sağladım. Kızarmış gözlerinde pişmanlıklar vardı. Burnumu burnuna sürtüp derin bir nefes aldım.

"Anlatmak ister misin?" Kafasını aşağı yukarı salladı.

"Kaan'a tokat attım." Ağlamaktan çatallaşmış sesi kalbime acı vermişti. Ellerini birbirine sürterken, kaşlarımı çattım. Tokat mı atmıştı?

"Çok sinirlenmiştim ve kendimi tutamadım." Ağlayarak konuşmasıyla ellerini ağzına kapattı. Onu daha çok sararken, ne yaptın sen diye içimden geçirmeden edemedim. Belli ki bir hata yapmış ve pişman olmuştu.

KATY

Önümde ki dosyalar ile işim bittiğinde, diğer dosya'ya geçtim. Ahh, sanırım bu gece bitmeyecekti. Kapının tıklanmasıyla başımı kaldırıp "Gir." dedim yorgun bir sesle. İdil sırıtarak yanıma gelirken, bakıcısı kapının yanında dikiliyordu.

"Anne ben yatıyorum." diyerek kucağıma çıkmak istediğini, uzattığı kollarından anlamıştım. Onu kucağıma alıp "Pekala." deyip saçlarına bir öpücük bıraktım.

"Seni çok seviyorum iyi geceler anneciğim." Küçük elleri ile yanaklarımı kavrayıp, sulu birer öpücük bıraktı. Nejla bize gülümserken bende ona gülümsedim.

"İyi geceler aşkım bende seni çok seviyorum." İdil kucağımdan atlayıp, seke seke Nejla'nın yanına gidip elini tuttu. Kapıyı kapatmadan önce İdil el sallayınca bende ona el salladım.

Annem bizi küçük yaşta terk ettiği için bir tarafım daima buruk büyümüştüm. Ece o burukluğu elinden geldiği kadarıyla doldurmuştu. O zaman kendime bir söz vermiştim. Çocuklarıma asla sevgimi esirgemeyecektim. Bu aralar işler yoğun olduğu için İdil'e fazla vakit ayıramıyordum fakat işlerin hafiflediği ilk fırsatta onu lunaparka getirmem gerekti.

BAKICI- GEÇMİŞİN İZLERİ (ASKIDA)Where stories live. Discover now