7.kapitola - Plyn

465 33 1
                                    

Nikdo nepromluvil, takže se moje přání nevyplnila. Dokonce i na tváří Aileen jsem viděla ten strach, nikdo z nás do toho patra nesměl. Když už jsme měli přístup k jednotlivým patrům, úplně nahoru a úplně dolu nebylo možné se dostat. Nahoře byla cesta ven a docela cesta k tomu, jak za velmi krátkou dobu docela rychle přijít o rozum.

„Připravte se," řekl Fury klidně a bouchl do rudého tlačítka.

Výtah se zastavil.

Všichni přestali dýchat, až na mě a Aileen. 

Ve vteřině jsem vytáhla hlavu z výtahu, nadechla se vzduchu mimo. 

Fury, ty blázne. Chce se nás zbavit. Výtah se nepohnul ani po pěti minutách. Podívala jsem se dolů a spatřila výstupek, který by mi urval hlavu od krku raz dva. Dobrá zpráva, očividně mě nechtějí zabít. Smířeně jsem vstrčila hlavu nazpátek a tiše poděkovala své hlavě, že zůstala celá. Na vteřinu jsem zaváhala, zdali se dokážu vrátit nazpátek. Fury se na mě podíval s ledovým klidem. Ví, že nemám kam utéct. A nynější tým, tvořený z Kapitána, Ironmana a Marii Hilové se nemohl dočkat toho, až budu stejně jako Aileen uspána.

„Mohl jste to říct," převzala jsem od něj přístroj na vdechnutí plynu.

Je to bílá maska, vypadá zcela běžně, jen je těžší a není dobrá - uspávali nás tím každou noc, aby byla jistota, že nikam neutečeme. I tak se ale stávalo, že někdo snížil hodnoty plynu a my se probudili. Byly to jedny z nejkrásnějších nocí. 

Tohle pro mě byla potupa.

„Nemáte právo," řekl jistě.

Hillová zastavila Kapitána před tím, aby Furymu něco neřekl. Stark nevypadal, že by měl nějakou kousavou poznámku na jazyku. Celá ta situace začala být více trapná, jediná výhoda byla to, že nebyla trapná pro mě. To Fury se začal chovat jako hlupák a já stojím na opačné straně.

„Jistě, nemám právo žít, rozhodovat se jakkoliv konat," podívala jsem se na malý oddíl týmu,"pamatujte si to, vyžaduje po vás, abyste přiznali, že vám nepatří váš život."

Dokud si ho nevezmete.

Nadechla jsem se dvakrát plynu a obraz Furyho se ztratil, rozmazal a doslova zčernal. Nikdy nechtěl, aby kdokoliv z nás byl dole. Nevěřil nám, že ho nepustíme. Říkáte si, proč by očekával něco takového, když byl problém i v tom, že jsme nemohli osvobodit sami sebe? Superrychlost jakou Quicksilver má se nedala aplikovat, nikdo jí nedostal, protože je nepřenositelná. Neuměle vytvořená, zárodek toho, co dělá, v něm byl už když se narodil.

Nám naši moc vzít mohli, stačili by prášky, trochu víc elektrošoků a bylo by po srandě. Nemohli bychom se bránit.

On by to dokázal vydržet a měl by stále své nadání.

A když máte v týmu někoho, kdo je superrychlý, když mu seženete vozík... 

Hodně z nás nad tím přemýšlelo.

*** 

„Nezdá se mi to správné," ozval se Kapitán.

Obě dívky nechaly ležet na podlaze výtahu, Fury už kapal botami v podlaží, aby našel lůžka. Kapitánova slova ale nikdo neposlouchal. Romanovová přiznala dívkám nebezpečnost a tak se Fury chystal je uklidit.

Co je v tom za rozum, když zůstaly a pomáhaly? V Kapitánovi se všechno převracelo. Pocitově si byl jistý, že je to špatně. Na druhou stranu, pořád se nedokázal žít s tím,že ten projekt vůbec existoval a stále funguje. Dvě sestry přivezly lůžka, kapitán se rozhodl nestínit jim a vydal se za zbytkem týmu. Nikdo nesměl Wandě říct, že Quicksilver žije. Bylo to příšerné tajemství, ale i Rogers jej dokázal dodržet. Jak moc se to příčilo tomu, co doopravdy chtěl, to nemohl ani popsat.

Upravená - 1- Spoutaná (Avengers)Where stories live. Discover now