IRKLAR VE SEMBOLLERİ -1-

69 8 0
                                    


TRANSILLER

   Yıllarca uzaydan kurtulmanın yollarını arayıp Mars'ta araştırma ve inceleme istasyonları kuran bu uzaylı ırkının lideri Transillie Rawley. Onlarda Transillie 'Transil ırkının lideri' anlamına gelir. Dünya'ya yıllarca keşif yapmaya giderler ve en güçlü insan topluluklarını araştırlar. İlk buldukları Hillia Greene halkı ve ilk defa gördükleri güce sahip olan geri planda gibi gözüken Esther Hanesi. Transillie Rawley dünyada işlerin nasıl yürüdüğünü bilmediği gibi tam olarak nasıl konuşacağını ve nasıl anlaşacağını bilemiyordu. Mariana, Tatiana ve Moiana Esther kız kardeşlerin annesi yani onları eğiten ve tüm cadıların önderi olan Plepone Esther'i görünce ona karşı farklı duygular beslemeye başlar. Yaveri Maurice ona amacının farklı olduğunu hatırlattıkça tehditler savurarak Hillia Greene'yi alacağını söyler ancak bu işin sonucunda zeki olan Estherlerin yaptığı intikam planıyla Rawley ne yapacağını şaşırır ve Plepone'yi öldürür. O an farkında olmasa da onu çok büyük bir tuzak bekliyordu. Her ne kadar sonra İki Krallık'ı bulsa da onu asla bırakmayacak bir lanet gezecekti peşinde. Bu laneti kaldırmak için İki Krallık'taki soylu prens ve prensesleri kaçırarak deneyler yapar üzerlerinde. Bir bir başarısız oldukça sıradan insanları da katar deneylerine ve en sonunda yalnızca 4 insana kendi DNA'sını katarak melez yapmayı başarır. Böylece cadıların yeni hedefine her şeyden habersiz melezler de eklenir. Transillie Rawley'nin kehribar rengi gözleri ve soluk sarı bir teni vardır. Ayrıca gözlerine bakanı aldatan aynı renkte gözleri olan bir basiliski vardır. Adı Mryna'dır. Onu gören insanlar korkuya kapılır.

ALWANTRELER

   Parlak mavi gözlü ırk olarak bilinen uzaylı ırkının lideri Enric Irwin'dir. Ona 'Alwantrelerin atası' anlamına gelen 'Atanas' diye seslenirler. Transillerle yaptıkları Venüs savaşında mağlup olurlar. Yine de hiçbir şeyden vazgeçmezler. Dünya'ya gidip Transillerin ne karıştırdığını öğrenirler ve Hillia Greene kasabasının sınırına bir kamp kurarlar. Enric Irwin'in birden fazla yetiştirdiği basiliski vardır. Yetiştirdiği en yetenekli basiliskin adı Acopryan'dır.

Bu iki ırkın ezeli rakip oldukları için tek bir sembolü vardır :

Kalın bir çember içinde birbirlerine hiddetle bakan iki basilisk başı. Birinin gözü amber taşından diğerininse parlak mavi taştan yapılma bir madalyon. (Elanore bu madalyonu Cresta'nın hediyelik eşya dükkanından almıştı.)

İNCİ'NİN GÖLGESİWhere stories live. Discover now