Книга № 8

602 44 20
                                    

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Една класическа история...

Момче срещу момиче...

Момичето... обива хора...


Кас Лоууд е наследил необичайно призвание: Той убива мъртъвци.

Баща му е правил същото преди него, докато един от призраците, по чиито дири е тръгнал, не го разкъсва на парчета. Сега Кас трябва да скита из страната, придружен от майка си – вещица на дребно, и котарака си, който може да надушва призраци, в търсене на легенди и местни предания, по следите на тайнствения свят на мъртвите. Когато пристига в поредния град по дирите на призрак, когото местните наричат Анна в рокля от кръв, Кас не очаква нищо повече от обикновеното: приближи се, прицели се, убий. Това, което открива обаче, е момиче – призрак като никой друг преди. От смъртта си насам Анна е убивала всеки човек, осмелил се да прекрачи прага на изоставения є дом. И по незнайно каква причина пощадява живота на Кас.


Корицата е толкова красива. Улавя атмосферата в книгата. Кас Лоууд е пълен със сърказъм и самоирония, и не се взима твърде насериозно с заобикалящата го драма.

Кендар Блейк разказва историята на Тезеус Касио, ловецът на духове. Той и майка му - вещица, заедно със котката им, обикалят от град на град, търсейки отмъстителни духове. Без да се застояват твърде дълго на едно място.

В Анна има нещо различно... Тя е по-силна от всеки дух, който Кас е срещал преди.
А защо вместо да го убие, както е превила с всички до сега... Анна пощадява живота му?

Книгата е пълна с  ирония, магически вещерски ритуали и запомнящи се свръхестествени създания!
Автора пише страхотно и мен ме грабна(повече от сериала "Supernatural"). Книгата е страхотна и всеки, който я прочете - няма да съжалява(особено и с втората книга).

Всеки който я е чел, може да изкаже мнението си.
Останалите... (поклащам глава с тънка усмивка)

100 Fantasy BooksWhere stories live. Discover now