Книга № 24

324 33 33
                                    


Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


Пърси Джаксън е на път да бъде изхвърлен от училище... отново. И това е най-малкият от всичките му проблеми. Напоследък чудовища и древногръцки богове се пръкват навсякъде, вместо да си стоят по страниците на учебника му по литература. А за капак на всичко, изглежда, че е успял да ядоса някои от тях. Истинската мълния на Зевс е открадната и познайте кой е главният заподозрян.

Сега Пърси има десет дена, за да открие и върне задигнатата собственост на повелителя на небето. За да се увенчае с успех подвигът му обаче, момчето ще трябва да направи малко повече от това просто да разбере кой е истинският крадец.


Вече е време, да се отдаде заслуженото на Рик Риърдън. 
Виновно ми е, че слагам тези книги чак на 24 място в класацията ми, но ръцете ми са вързани. И макар че се наслаждавах на всяка страница (освен на 4-тата книга, защото не можах да намеря хубав pdf файл...), на книгите (и поредиците) от 1 до 23 място, ми бяха или по-интересни, или по-добре написани. Което естествено не прави "Пърси Джаксън" лоша поредица... И... вече се оплетох в обяснения.

Време за хвалби!!! :D 
Мисля си, че сигурно някой от вас се чудят защо не критикувам, или поне не споменавам слабите страни на книгите. И искам да знаете, че просто не бих могъл да го правя. Докато съм чел тези книги, просто се наслаждавах на всяка минута, която ми отне да ги завърша. Както и че просто не гледам лошите страни. Авторите са се постарали, дали заради нас читателите, или заради парите, все са отделили време за да направят нещо, което по случайност или не, ми е харесало. И то много. Страшно много.

Като за начало, книгите на Рик Р. ми харесаха заради сюжета. Харесвам гръцката митология. 
Поредицата беше от пъвите книги, които попаднаха в телефона ми, когато започнах да чета. Затова Пърси със своята аутсайдерност (може би думата е неправилна, но няма значение - знам че я разбрахте) и различност, странни случки и тъпата госпожа по математика (не ме разбирайте погрешно, не съм против математиката, но учителката ми е гад) ме грабнаха. И макар че сега осъзнавам, че началото на поредицата малко куца... тогава едва го забелязвах. Рик се е постарал с направата на добри и различни герои, за да може всеки читател да намери част от себе си в някой от тях. Аз също намерих... ( няма да споменавам, това е различна история ).
Детайлите и описанията са на ниво, харесвам начина по който Рик премахва и добавя героите ( изглежда толкова лесно...). И естествено, че фаворитката ми беше Талия... ( но без спойлери сега. И все пак спомнете си кой е баща й ).
Няма как да не спомена и чудестните ситуации в които попадат "героите". Рик така хубаво е навързал митовете, апък и кой не иска да отиде в лагера на нечистокръвните? ( не се сдържах просто...)

Ако харесвате гръцките богове и цялата митология, прочетете я! Скуката изчезва като подплашена хлебарка - гарантирано! :D 
( Когато пробваш способностите си за реклама и се получи страхотно. Самочувствието се вдига на максимум )

Всеки който е чел поредицата може да изкаже мнението си, като се допуска само лек спойлер ( но не прекалявайте ).

Останалите, не допускайте грешката да ядосате боговете... Току виж, окаже се че ви е баща...

+ Посвещавам тази книга и цялата поредица на 

100 Fantasy BooksWhere stories live. Discover now