Книга № 25

382 34 23
                                    


Rất tiếc! Hình ảnh này không tuân theo hướng dẫn nội dung. Để tiếp tục đăng tải, vui lòng xóa hoặc tải lên một hình ảnh khác.


Да откриеш сродната си душа никога не е било по-опасно...  

  Зед Бенедикт пази ревниво своята тайна. Арогантен, дистанциран и избухлив, той е взел страха на всички от гимназията в Уикенридж – съученици и учители. Дори на новото момиче Скай, която не желае да признае пред себе си, че изпитва и силно привличане към възмутително добре изглеждащия Зед. И тогава внезапно тя чува неговия глас в ума си... той чете нейните мисли и говори в съзнанието й. А Зед разбира, че Скай е сродната му душа, идеалната му половина и савант като него самия. Скай не вярва на думите му, че е човек със свръхестествени сили. И не иска –дълбоко в себе си тя знае истината, но се страхува... Защото Скай е мистерия сама за себе си, преследвана от кошмари от минало, което не помни, преди да бъде осиновена, разяждана от съмнения и несигурност. Въпросът е дали Скай ще овладее своята сила и ще вземе в ръце съдбата си или мрачните демони на миналото й ще й попречат да освободи истинския си потенциал? Ще събере ли смелост да се изправи срещу всички дори ако това означава да изгуби сърцето си?  


Още една невероятна книга, началото на една супер поредица, написана от Джос Стърлинг (Джулия Голдинг). Нямам търпение да започна да изброявам качествата на тази книга, защото тя ги заслуава напълно. 

Нека започнем от това, че действието се развива в любимата ми държава (много от вас знаят, че искам да живея в САЩ. Може би и вие искате?). Всъщност, книгите които се развиват в Америка са ми най-любимите... ако сте забелязали. (Ако не сте, върнете се на Книга №1, която се развива в Западна Вирджиния!)
Да преминем на по съществената част...
Тъй като в първата книга за Савантите, най-любимата ми част са главните герои (естествено, как да не са?), ще започна с това колко много харесах Скай и Зед. Ако не сте я чели, може би бихте се запитали, защо ли? Няма причина, те просто са страхотни, жестоки, невероятни, сладки като захарен памук, абе топ! Не познавам никой, който да не ги харесва. (И по-добре, че иначе би станал някой скандал...)
Въпреки, че драмите и тук са същите и макар че леко ме дразниха, разбирах причината. Някой от нас са нямали тежко детство като на горката Скай ( не ми говорете че не е истинска...) и едва ли може напълно да си представим какво е. Но може да съчувстваме. А пък и тя е толкова сладка, с този английски акцент (който не долових, но няма проблем. Нали затова е въображението?), така че няма как да не съчувстваме на това мило създание. 
Зед от своя страна, донякъде е мрачната противоположност на нисичката англичанка. Но Джос само иска да си мислим така, но ние не се хващаме. Имаме опит с такива заблуди, пък и Зед сам се издава. По него няма да се прехвласвам толкова (по очебийни причини). Но пък спокойно мога да кажа, че му завиждам.
От своя страна, като Саванти (колко харесвам как звучи тази дума...), всеки трябва да намери сродната си душица... (надявам се това да не е спойл) за да не се скита вечно сам, обречен да знае, че някъде по света има някой създаден специално за него, а да не може да го открие. Това определено изглежда като ужасна съдба, а Савантите рядко се задоволяват със заместници на своите половини. Идеята просто е страхотна!
Макар че ми се искаше Джос да беше вмъкнал повечко от историята на Савантите, не сте ли съгласни?
За описанията ще кажа, че бяха добре, задоволителни, но може и повече. Но това не пречи да се наслаждавате на страхотните истории. (Препрочитал съм книгата около 3 пъти и все още ми харесва. Имам чувството, че помня всеки един момент. Вие колко пъти сте я препрочитали?)

Всеки, който я е чел може да изкаже мнението си (without spoils)
Другите - приятна почивка в Америка :)


Е, времето ми изтича и трябва да привършвам ( не питайте ).

Като последно нещо, бих искал да ви питам (защото от седмици ми се върти в главата), бихте ли искали да направя нещо като Пътеводил със съвети за писане? (разбира се, ако го направя, съветите ще са колкото се може по-изчерпателни. Напишете като коментар, искате ли или не, става и на лично съобщение.

И сега, наистина последно - посвещавам тази книга и глава на psycho_BoOkLoVeR . (Надявам се да я прочетеш, ако не си и да си изкажеш мнението :) )
(Не забравяйте, всеки който гласува и коментира има повече шанс да му посветя книга и глава, приятен ден :) )


100 Fantasy BooksNơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ