Книга № 31

112 6 10
                                    

Мирием е дъщеря и внучка на лихвари, но неумението на баща й да събира дълговете, довежда семейството до ръба на мизерията - докато Мирием не взима нещата в ръце

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Мирием е дъщеря и внучка на лихвари, но неумението на баща й да събира дълговете, довежда семейството до ръба на мизерията - докато Мирием не взима нещата в ръце. Тя затваря сърцето си и се заема да си върне дължимото, като скоро си спечелва славата, че може да превръща среброто в злато. Когато необмислените й хвалби привличат вниманието на Старик - краля на елфите, мрачни същества, направени като че ли повече от лед, отколкото от плът - съдбата на Мирием, както и съдбата на двете кралства завинаги ще се промени.


Изправена пред невъзможна задача от крал Старик, Мирием изплита мрежа, в която въвлича селското момиче Ванда и нещастната дъщеря на местния владетел, който крои планове да я омъжи за ослепителния млад цар. Но цар Мирнатиус не е това, което изглежда. А тайната, която крие, заплашва да погълне както страната на хората, така и страната на елфите. Разкъсвани между смъртоносни решения, Мирием и двете й странни съюзнички поемат в отчаяно приключение, което ще ги отведе до границите на саможертвата, силата и любовта.

Предупреждение: Спойлери!

След цяла година в която нямах желание да чета, едно ново преразказване на корените на всички книги - а именно приказките - ми припомни колко хубаво е да четеш.

Имам доста любими книги, които преразказват приказките, а "Сребърна приказка" гордо се нарежда до тях, като използва не толкова популярните Дисни приказки, които сме свикнали да гледаме по екраните. Не бях виждал - или поне не бях чел - други книги, които да използват историята за Снежната кралица в добавка към тази за Румпелщилтскин (освен Нарния - но не съм гледал Нарния от 15 години, плюс че тук кралицата... не е чак толкова лоша). 

Като цяло, въпреки че ми достави голямо удоволствие - и ме извади от рийдинг слъмпа - крайната ми оценка е четири звезди! И може причините за това да не са толкова сериозни за вас, но при мен имаха голямо влияние.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Oct 10, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

100 Fantasy BooksWhere stories live. Discover now