Книга № 29

191 9 0
                                    

Магията, жива и непокорна, има четири цвята: В процъфтяващия Червен Лондон тя е в равновесие с живота

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Магията, жива и непокорна, има четири цвята: В процъфтяващия Червен Лондон тя е в равновесие с живота. В гладуващия Бял Лондон е подчинена, бореща се и враждебна. Обикновеният Сив Лондон отдавна я е забравил. А в изгубения Черен Лондон магията е унищожила живота изобщо. 


Кел е един от последните антари, магьосници с рядката и желана способност да пътешестват из паралелните светове. Кел води двойствен живот - служи като посланик на кралете, но и пренася контрабандно предмети през порталите. Докато един ден не получава странен черен камък като заплащане за незаконните си услуги. Когато осъзнава, че у него е попаднал опасен магически артефакт, вече е твърде късно.Кел трябва да спаси световете от заплахата, която сам е донесъл, а съдбата го сблъсква с Делайла Бард - духовита джебчийка от Сивия Лондон, копнееща за приключения и за свой собствен пиратски кораб. Пред тях обаче се е изправил враг без ясни очертания, магия, черна и гъста...


Още от първите си страници, книгата ме грабна мигновено. А това не се случва с всяка книга. (но се случва често, тъй като имам шесто чувство за добри книги ;) )

Няма как да не започна с прекрасния стил на писане на В. Е. Шуаб, който леко и постопенно те обгръща като топла прегръдка през зимата. Ненатоварващ, но доста интригуващ. Кара те да продължаваш да четеш, докато не стигнеш и последната страница. Но най-хубавото е, че се справя отлично с напрегнатите моменти и успя да ме държи на нокти. (А не всеки автор го умее) 

С течение на книгата героите ми ставаха все по-близки и интересни. Шуаб наистина умее да изгражда героите си и да ги развива. Да им придаде дълбочина и да създаде лека мистерия около тях. Но най-важното - да ни накара да се грижим за тях. Удивителни герои.

А и честно, да видиш собствения си свят в книгата като Сивия Лондон, забравил магията, е доста... вълнуващо (или отчайващо - ако мислите че света ни е скучен (какъвто и е) ). Подтиква те да разбереш какви са другите светове. (Особено Черния Лондон - такава мистерия!!)

Авторката се е справила и със строежа на световете. Описанията и детайлите на Лондоните са смайващи. Чудесно можеш да си представиш обстановката и различията в Лондоните. И въпреки че виждаме само част от тях в първата книга, следващите ги допълват още повече. 

По малко думи за главните герои няма да навреди...

Дилайла Бард - душица от Сивия Лондон. Не сме ли били всички като нея - мечтаещи да бъдем пирати? Е тя със сигурност има дух на пират и жажда за приключения. (тя ми е фаворитка, окей? ;D )

Кел - магьосника антари от Червения Лондон е доста силен образ, представляващ по-сериозния и защитаващ герой. Разбира се, той също копнее за повече свобода (а това не винаги има добри последици)

Холанд - антари от далечният ни Бял Лондон и почти пълна противоположност на Кел. Но той пази тайните си ревностно е пълен с мистерии. Ако искате да го опознаете, ще трябва да прочетете книгата.

Докато лятото още е в разгара си и се чудите какво да правите - започнете книгата, няма да съжалявате! 

На всички, които са я чели - добре дошли сте в коментарите да изкажете мнението си (не забравяйте - без спойлери!)

За останалите, на които им привлякох вниманието към тази невероятна поредица:

- Ас траварс, и лек път към Червения Лондон!


Посвещавам книгата на wankatta ! И непременно да напишеш мнението си за книгата!

100 Fantasy BooksWhere stories live. Discover now