Книга № 16

404 23 17
                                    


Ups! Tento obrázek porušuje naše pokyny k obsahu. Před publikováním ho, prosím, buď odstraň, nebo nahraď jiným.


  Шадоу е мъж с минало. Сега обаче той не иска нищо друго, освен да живее спокойно с жена си и да не се забърква в неприятности. Докато не научава, че тя е загинала в ужасна катастрофа.

Той тръгва за погребението и самолетът е разтресен от силна буря, а някакъв човек на седалката до Шадоу му се представя като господин Уензди и знае за него повече, отколкото е възможно.Непознатият предупреждава Шадоу, че се задава много по-голяма буря. И от този миг нататък вече нищо няма да бъде същото...  


Американски Богове. Заглавието ме грабна веднага. А в интернет има доста мнения за нея. И докато някой я харесват, а други - не, аз направо я ОБОЖАВАМ. Единствения й минус е заради това, че няма втора част. (А аз искам втора част, Нийл!) 
Шадоу ме грабна от началото (или просто лесно се впечатлявам... но едва ли). Първо с незнанието си, после с важността си. От началото на книгата исках да видя тези богове. (Та нали я започнах само заради тях) О колко грешах. Не беше само заради тях. Да те бяха в основата на всичко, но после ме заинтригуваха обикновените хора. Интересните случки. Книгата тече бавно отначало, но става много интересна в края. (Че то в повечето книги е така...) И незнам поради каква причина ми стана любима книга. Може би защото точно тогава бях вманиачен по боговете (някой хора знаят). Щях да я кача по-рано, но я четох една преди месец. И наистина не знам как да я опиша. Така че ще копирам няколко мнения:

  "Американски богове" е някакво чудо. Геймън е успял да разкаже най-невероятния разказ по най-вълнуващия и правдоподобен начин - въпреки наистина мистичния размах на романа. Това е една важна, същностна книга."
Уилям Гибсън
Мислите ми, докато чета това: Нали! Грабна ме и не пуща! Обичам тези герои, дори злите! Знаех си че тази книга е невероятна!

  "Оригинална и всепоглъщаща книга, белязана с неизчерпаемо въображение, живописно пътешествие през Щатите, където пътешествениците са дори по-странни от крайпътните забележителности."
Джордж Р. Р. Мартин  
  Мислите ми, докато чета това:  Аз обичам Щатите - още една причина да я харесвам! Крайпътни забележителности, аз идвам!!!

"Добре премерено, наситено с действие повествование, изградено чрез прозорлив размисъл за трайната природа на хаоса и отколешните корени и на най-новите ни възгледи и вяра... В този фентъзи-трилър има повече, отколкото ни се струва на пръв поглед."
Орландо Сентинъл  
  Мислите ми, докато чета това: Не че съм много по вярата, но знам че тук има повече от това! Тази книга съдържа тайна истина (гледа шокирано) 

Не знам как Нийл, но си създал нещо страхотно. Нещо което взе ума ми. 

Може да споделите впечатленията си, ако сте я чели.

И приятно пътуване из Щатите, за тези които тепърва започват.

100 Fantasy BooksKde žijí příběhy. Začni objevovat