Книга № 11

527 26 29
                                    


Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


  Как да се опълчиш на СЪДБАТА? 

Хелън Хамилтън е прекарала досегашните си шестнайсет години в опити да скрие колко е различна – нелека задача на такъв малък и закътан остров като Нантъкет. И става все по-трудно. Кошмари за отчаяно пътуване през пустинята карат Хелън да се буди с пресъхнало от жажда гърло, само за да открие чаршафите си съсипани от мръсотия и прах. В училище я преследват халюцинации за три жени, които плачат с кървави сълзи... а когато пътят на Хелън се пресича с този на Лукас Делос, тя няма как да знае, че им е предопределено да изиграят главните роли в трагедия, която Богините на Съдбата настояват да повтарят в течение на историята. 

Когато отключва тайните на произхода си, Хелън осъзнава, че някои митове са повече от измислици. Но дори полубожествените сили не са достатъчни да се опълчат на силите, които едновременно привличат нея и Лукас един към друг – и се опитват да ги разделят.  


Забога...

Това е една от най-хубавите поредици, които съм чел някога! И знам че някой от вас ще ме обиждат много, за това което ще кажа, но... какво пък. Поредицата "Любов под гибелна звезда" ми хареса повече от "Гръцките богове на Пърси Джаксън". Да... истина е. 

Както вече сте разбрали, сюжета се върти около Хелън Хамилтън и Лукас Делос. Героите те грабват толкова силно и просто не пущат. Прочел съм само две книги от предицата, тъй като последната я нямаше безплатно в интернет, но...

КАКВО ЧУДО САМО! Третата книга на поредицата се показа на десктопа ми преди дни. И ако не бях започнал малазана, щях веднага да я започна. (Вие също би трябвало да загърбите останалото, което ще напиша и да започнете поредицата, още сега!)

Джоузеф Дилейни пише супер увлекателно. Поредицата е лесна за четене, изобщо не затормозява. Няма скучни моменти. В книгите винаги е динамично, а когато не е динамично е подготовка за динамично! Автора кара героите да оживяват в съзнанието ми, толкова лесно, сякаш току-що сме се видяли на живо. Описва местата страхотно и ме кара да се почувствам така, сякаш живея на остров Нантъкет. 

Никой не би сгрешил, ако започне поредицата. Скуката ще си отиде за миг и само вие печелите!

Който е чел книгата може да изкаже мнението си в коментарите, без да издава спойлери!!!! 

На другите, приятно ви четене!!! :)

100 Fantasy BooksWhere stories live. Discover now