Книга № 17

396 31 29
                                    


Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


  Какво бихте направили, ако имате възможността да пътувате в миналото? Световете, чакащи да бъдат открити, са необятни. Но такива са и опасностите.

Шестнайсетгодишната Гуендолин Шепърд е носителка на гена за пътуване във времето. Вратите на изминалите столетия са широко отворени пред нея. Но има един мъничък проблем – Гуен е напълно неподготвена. За разлика от обучената й братовчедка, Шарлот.Но идва опасност от мистериозно тайно общество и пътуващия като нея във времето Гидиън...


  Да, по едно време миналата година бях пристрастен към пътуването във времето. (жалко, че няма много поредици на тази тема, които да са преведени) Трилогията "Скъпоценни камъни" на Керстин Гир може да се опише със три думи: Забавна, Пристрастяваща и Незабравима.
Харесвам цялата идея в книгата, мистериозността и сериозността на положението, с което Гуендолин не може да свикне.
Виждаме напрежението, което създава "дарбата" да пътуваш във времето. Опасността от болести, грабежи и още много, които са се случвали в миналото.
(А миналото, изглежда, е едно прекрасно място... Като игнорираме миризмата)
Харесвам лекия стил на писане на авторката. Тя описва действията, така че да не изпускаш нищо, прави героите с такива характери, че да не можем да ги оставим. Създавам мост между "настояще" и "бъдеще" и го прави фантастично.
Не знам колко пъти вече прочитам поредицата(със сигурност бяха повече от 4)
Но знам, че Кирстен Гир е една невероятна писателка, със страхотно въображение!
И ако не сте чели книгите й, направете го! ("Веднага")

"Към миналотоооо" - вика моя милост, докато пъхам пръстта си в отделението. Една игра прободе плътта ми, оставяйки капката кръв да навлезе в машината. Чувството на замаяност ме обзе, докато кристално черната светлина ме обгърна...

Сцена от "Аз в миналото" :D

Ако сте чели книгата, оставете най-доброто си мнение за нея
Другите да внимават с чумата...  

100 Fantasy BooksWhere stories live. Discover now