Книга № 22

347 25 20
                                    


Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


След първата вълна остана само мрак. 

След втората - оцеляха само щастливците. 

След третата - останаха само злощастните.  

А след четвъртата вече имаше едно-единствено правило: не вярвай на никого.

Петата вълна идва, а Каси трябва да избяга от тях. Тях - съществата, които изглеждат като нас, които знаят как мислим и които са тук, за да ни убият. 

Да си сам означава да оцелееш. Или поне така вярва Каси, докато не среща Ивън Уолкър. Красив и загадъчен, Ивън може би е единствената надежда на Каси да спаси братчето си - и дори себе си. Но изборът е труден, защото е избор на живот и смърт.   


Ето че стигнахме и до "Петата вълна"

Това вероятно е една от най-хубавите книги за извънземно нашествие. Какво е извънземното нашествие? Досетихте ли се? -----> Апокалипсис.
Кое е едно от моите Топ10 любими неща??? Апокалипсисите!

Рик Янси разказва една трагична история. А именно тази на Каси. 
Мога с радост да кажа, че Каси ми хареса като героиня. Мисля че е невероятно изграден персонаж, а виждаме и как се развива, докато отгръщаме страниците. 
В течението на книгата виждаме много ретроспекции, от самото начало на инвазията. От първата вълна. 
Ситуациите и сюжета са страхотно подбрани, а описанията направо те пренасят там. (В момента си мисля единствено за Sense8, където само се пренасят насам-натам...)
Това е може би 2-рия или 3-тия апокалипсис, който настъпва от инвазията на някакви извънземни, но въпреки това не ми омръзва. Самите ситуации, герои, случки... различни са. И то по много начини. Някой герои те разчувстват, други са по дистанцирани и студени. В "Петата вълна" ще видите много разнообразия от герои, много промяна и най-хубавото - обрати. 
Рик Янси ме заплени с трилогията си и с нетърпение ще очаквам още негови книги. Стилът му ми хареса като цяло. Детайлни описания, смяна на обстановката - от едно място на друго... беше вълнуващо. Да погледнем историята от самото й начало, също беше вълнуващо. 
Преди месеци излезе и 3-тата книга и въпреки това още не съм я прочел, главно защото някой моменти от 2-рата "Безкрайно море", ми се губят. Но и нейният ред идва! 
Не мисля, че някой трябва да пропусне тези книги. Те имат и по-дълбок смисъл, или поне аз намерих такъв. 
Доверието... Това е главното, това е смисленото в книгите му. Защото, когато целия свят загива, най-трудното нещо е да се доверим. 

Когато всеки един може да бъде от "Тях", когато всеки може да бъде враг...
Вие бихте ли се доверили?

Може да изкажете мнението си, ако сте чели книгите.

Другите, оцелейте... възможно най дълго.

Не забравяйте, че ще посвещавам книгите на случайни мои последователи. Тази книга - "Петата вълна", я посвещавам на darkredromance

Vote & Comment


100 Fantasy BooksWhere stories live. Discover now