Книга № 10

577 26 33
                                    

Империята Малазан кипи от размирици, обезкръвена от непрестанни войни, жестоки вътрешни борби и кървави сблъсъци със страховития Аномандър Рейк, господаря на Лунния къс и неговите Тайст Андий

¡Ay! Esta imagen no sigue nuestras pautas de contenido. Para continuar la publicación, intente quitarla o subir otra.

Империята Малазан кипи от размирици, обезкръвена от непрестанни войни, жестоки вътрешни борби и кървави сблъсъци със страховития Аномандър Рейк, господаря на Лунния къс и неговите Тайст Андий. Дори калените в кръвопролития имперски легиони жадуват за отдих. Но въпреки всичко властта на императрица Ласийн, наложена от нейните всяващи ужас убийци на "Нокътя", остава абсолютна.

За сержант Уискиджак и неговия отряд Мостоваци, както и за Татърсейл, оцелялата магьосница на Втори легион, краят на обсадата на Пейл би трябвало да е време на траур за многото мъртви. Но Даруджистан, последният от Свободните градове на Дженабакъз, все още се държи, а тъкмо към тази древна цитадела е насочила Ласийн хищния си поглед.

Ала изглежда, че империята не е сама в тази величава игра. Сбират се зли, обвързани със Сянката сили и самите богове се подготвят да вземат участие...

Нямаше как да не сложа тази книга в първите 10. (Макар да не съм прочел останалите, но само защото нямам достатъчно време...) Поредицата е страхотна, майсторки написана, със много детайли, описващи един фантастичен и наистина добре изграден свят. (Не знам за друг по-добре изграден фентъзи свят.)

В книгите на Стивън Ериксън има толкова много неща, че те дори не ви чакат. Историята започва без никакви обяснение и вие сте хвърлени в един чужд свят, където Магьосници използват своите Лабиринти, а Боговете кроят своите планове. Империята Малаз не остава назад, а точно обратното. С пълни обороти и право напред, към незавладените кътчета на континентите! И докато се усетите къде сте, кои сте и подобни въпроси, половината история вече е минала.

Защо слагам тази поредица на 10 място? Щях да я сложа и по-напред, но... истината е, че другите са може би с ... 0,000000001 % по-добри....
Но "Малазанска книга на мъртвите" е история, която ще държи съзнанието ви напрегнато през цялото време. Един път опитах да я чета, полузаспал... Не се получи.. Осъзнах на следващия ден, че съм изпуснал нещо важно, само защото не съм следял достатъчно...
Да, книгата не е от най-лесните за прочитане, но всеки миг, всяко напрягане си заслужава. А това че поредицата е от 10 книги е още по-хубаво.
Но може би най-хубавото е...
Няма главен герой!

Точно така...

Историята проследява различни персонажи, давайки ни представа какво се случва на различните краища на континента. И ако в първа книга има дадени персонажи, то в следващата може да ги няма, а на тяхно място да се включат нови. Това е може би най-вълнуващото.

И нямам търпение да прочета следващите книги!
Изброих страниците и... те са около 9800 страници, за всичките 10 книги. (Да! Ако си мислехте, че книгите са около 200-300 страници, то с ехиден смях ви казвам... Не са!)
Всички са повече от 500 страници, като някой достигат над 1000. И нямам търпение, да се озоват в главата ми!

Включете се във този изумителен свят, през погледа на убийци, богове, крадци, войници, магьосници и всякакви други същества, които С. Ериксън е вкарал в книгите си.

Всеки прочел книгата, може да изкаже мнението си.

Другите спокойно ви казвам да го направите.

100 Fantasy BooksDonde viven las historias. Descúbrelo ahora