Книга № 13

457 22 5
                                    


Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


  По нощните улици е опасно, но не заради престъпници и маниаци. Там броди друга опасност - онези, които наричат себе си Разл­ич­ните. Вампири и върколаци, магьосници и вещици. Онези, които излизат на лов, когато слънцето залезе. Онези, чиято сила е огромна и срещу които обичайните оръжия не действат. Но тези ловци от векове са наблюдавани от други ловци - Нощния патрул. Той е призван да се сражава със създанията на мрака и да бди над хората, като при това строго спазва древния Договор, сключен между силите на Мрака и Светлината.  


Не знам защо слагам тази книга на тринайето място. Много ми харесва, както и всички до сега, но тези преди "Нощен патрул" са ми харесали с 0,000001% повечко. Както и да, няма значение. Ако качвам книга тук, значи ми е харесала 100%. 

Да започнем с "Нощен патрул". От самото резюме научаваме, че в книгата/поредицата се разказва за върколаци, вампири, магьосници и вещици. И какво, питате? Магьосници - много хора са гледали Хари Потър. Много хора са гледали и "Дневниците на вампира". Е, тук и сега ви казвам... Забравете какво сте гледали! 
Сергей Лукяненко ни пренася в Русия, 1996, или поне близка до тази година - поне аз така разбрах! И изглежда, всеки който притежава магически сили, били те силни или слаби, се наричат Различни. (Обичам как звучи!) Специално за първата книга от поредицата за Патрулите, авторът ни представя Нощния патрул. Именно в нощния патрул са събрани Светлите магьосници, които да се борят срещу Тъмните! Но, виждаме, че има и Договор. Между самите Светлина и Мрак. И отначало всичко ми беше каша, докато не заобичах главния герой : Антон Городецки

Сергей Лукяненко пише увлекателно, забавно, книгата се чете леко и не напряга. Има много мистерии, както и обрати. Страхотни магически битки. И докато в Хари Потър, виждаме деца магьосници, то тук магьосниците варират от 20 годишни, до невероятните няколко века! 
Поредицата ми хареса много. Самите магьосници са описани по друг начин. Не ме разбирайте погрешно, Дж. К. Роулинг пише страхотно, но самата идея за маговете деца, не ми се нрави. Докато тук всичко е много по мащано. Интрига след интрига, заплитат мрежа от която няма измъкване. 
Радвам се, че попаднах на тази поредица. Радвам се че бях рамо до рамо с Антон Городецки. Че участвах в битките му и останалите приключения. В спокойните моменти... Още не съм прочел 6-тата книга от поредицата и нямам търпение, да ми попадне в ръцете. 
Ако искате да бъдете "истински магьосник", забравете Хари Потър и се отправяйте към Русия. Където истинските магове водят битки, от които зависи равновесието на целия свят!

Всеки прочел книгата, може да искаже мнението си!

На всеки, когото съм убедил да прочете книгата, забавлявайте се!

100 Fantasy BooksWhere stories live. Discover now