Книга № 15

427 32 23
                                    


Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.


  Какво ще си пожелаеш, ако имаш само един ядец, с който са сбъднеш желанието си? Къде ще отидеш, ако преминеш през врата, която може да те отведе до всяка точка от света? Как ще се почувстваш, ако се влюбиш в погрешния човек, но той е отговорът на всичките ти въпроси? 


Като начало ще спомена само, че спестих доста от анотацията, по простата причина че спойлва много... ама адски много. (Което не ми харесва...) Така че ви моля, ако не сте чели анотацията, НеДеЙтЕ! (Бяхте Предупредени)

Време е да започна да възхвалявам книгата... (а нима не го заслужава?) "Създадена от дим и кост" е първата книга на една невероятна, интересна, интригуваща, оригинална трилогия. (Трябва спешно да попълня списъка с прилагателни имена) Лейни Тейлър създава герои, които заобичах за 1 страница време. Както и герои които намразвах.
Мога спокойно да кажа, че те не са еднообразни. Развиват се! И ние заедно с тях. Изумявам се как авторката борави с повече от един свят. Самата магическа система... неверумително (невероятно + изумително) Една от причините, поради които харесах историята е, че няма любовни триъгълници и обикновенни драми (с изключение на 1-2). Книгата е комбинирала едни от любимите ми неща. Корицата - Жена с маска (Маските са ми слабост, пък и изглежда толкова яка), Мулти-светове. Загадки. Приключения. Както и загатване към ... Апокалипсис. (но си остава със загатването) Също и... преобърна представите ми за добро и зло. Още един път се загадва за Сивия цвят (Неутралното, или променящото се)
Всеки пък, когато пиша за някоя книга, просто се чудя как мога да ви накарам да я прочетете.  
Предполагам, че просто трябва да ми се доверите, че ще подбирам само най-добрите книги. 

А тази е от ТЯХ. 

И просто трябва... да я прочетете. (само аз ли усещам лекия мирис на отчаяние във въздуха? не?)

Доверете се и на авторката. Тя знае как да пише, да създава, да разнообразява... (абе цял Бог :D) 

Нека да приключваме. Книгата си струва и ако си мислите, че просто прекалявам с това, че е супер-бупер добра, то просто се самозаблуждавате. 
И
губите
една
интересна
книга.


Всеки който я е чел, знаете, може да сподели впечатленията си, като пропусне спойлващи моменти.

А на тези, които ще я четат, приятно ви!


100 Fantasy BooksWhere stories live. Discover now