Κεφάλαιο 3

317 30 0
                                    

Flashback
Είμαι πολύ ενθουσιασμένη! Απόψε είναι τα γενέθλια μου και το πρώτο μου πάρτυ. Προετοιμάζομαι για αυτο πολύ καιρό τώρα και έχω λίγο άγχος. Έχω καλέσει όλο το σχολείο και κάποια παιδιά εκτός σχολείου που γνωρίζω.

Νωρίς το απόγευμα φτάνω στο σπίτι του ξαδέλφου μου του Γιάννη. Εκεί θα γίνει το πάρτυ γιατί στο δικό μου λίγο παραπάνω να ανεβάζαμε την ένταση της μουσικής θα καλούσαν το εκατό ενώ εδώ είναι ήδη παρόν. Πλάκα κάνω! Απλά το σπίτι μου είναι σε πολυκατοικία, του Γιάννη είναι μονοκατοικία και δεν θα ενοχλήσουμε κανέναν. Είχε συμφωνήσει να με βοηθήσει με το πάρτυ μου αν έβγαζα καλό βαθμό στο τετράμηνο. Έτσι εγώ έβγαλα 18 και αυτός μου παραχώρησε το σπίτι του για το πάρτυ. Χτυπάω το κουδούνι και μου ανοίγει η Στέλλα.

"Καλώς το κορίτσι... Χρόνια πολλά Χαρά μου, να τα εκατοστήσεις" μου λέει με ένα χαμόγελο η κοπέλα του ξαδέλφου μου.

"Ευχαριστώ πολύ" λέω και εγώ και την αγκαλιάζω.

Μπαίνω μέσα στο σαλόνι και βλέπω τον Γιάννη, ο οποίος μόλις με είδε έτρεξε προς το μέρος μου, μαζί με κάποιους φίλους του να κρεμάνε κάτι στολίδια στο ταβάνι.
"Μικρό μου χρόνια πολλά, να σε χαιρόμαστε" μου εύχεται, με αγκαλιάζει, με σηκώνει στον αέρα και με γυρνάει γύρω γύρω.

"Φτάνει φτάνει με ζαλισες. Σε ευχαριστώ πολύ για όλα Γιάννη μου"

"Τι ευχαριστείς χαζό, αφού ξέρεις"

Αυτο σημαίνει ότι με αγαπάει. Το ξέρω! Να μου ευχηθούν έρχονται και τα άλλα παιδιά. Μερικούς δεν τους ξέρω καθόλου. Εκτός από τον Θωμά και τον Αλέξανδρο.

Πήγα στη κουζίνα και έκανα καφέδες για τα παιδιά που βοήθησαν στο στόλισμα. Τους ετοίμασα και τους έβαλα στον δίσκο για να τους πάω στο σαλόνι. Στο διάδρομο ξαφνικά πέφτει ένας τύπος πάνω μου και πέφτουν τα ποτήρια από τον δίσκο.

"Είσαι βλάκας αγόρι μου; Κοιτά τι έκανες!"

Σηκώνει το βλέμμα του πάνω μου και με κοιτάζει. Πράσινα μεγάλα, μάτια, με χάνετε. Έκατσα ώρα να χαζεύω τα μάτια του, μέχρι που τελικά μίλησε.

"Εγώ; Εσύ δεν βλέπεις μπροστά σου".

Μάλιστα. Ο αστυνόμος της κακιάς ώρας. Έπρεπε να το φανταστώ ότι θα ήταν και αυτός εδώ. Είχε αυτός πράσινα μάτια την προηγούμενη φορά που τον είδα;

Υπόθεση καρδιάςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα