Κεφάλαιο 24

193 17 0
                                    

Τρίτη μέρα κλεισμένη στο σπίτι και πάω να τρελαθώ.

Δεν είναι δυνατόν να με κρατάνε με το ζόρι; Θέλω να βγω, να πάρω αέρα. Ούτε μια βόλτα δεν έχω κάνει από τότε που βγήκα. Μέχρι το μπαλκόνι βγαίνω και ξανά μέσα. Άσε για το σχολείο. Ούτε λόγος να συνεχίσω να πηγαίνω όπως πριν.

"Ρε Γιάννη! Χάνω μαθήματα. Θα μείνω πίσω και μετά χαίρεται πανεπιστήμιο."

"Καλύτερα να χάσεις μια χρονια, παρά να σε ψάχνουμε σε κανένα υπόγειο και να φοβόμαστε μη σε βρει αυτός ο τρελός που γυρνά ελεύθερος ακόμα."

Αυτό πάλι που το πας; πάνω κάτω μου εξήγησαν τι έχει συμβεί αλλά δεν πολύ κατάλαβα. Αυτός τέλος πάντων με ήξερε τον πατέρα μου και τώρα θέλει από εμένα κάτι που ο μπαμπάς μου μου άφησε πριν πεθάνει.

Δεν ξέρουμε τι είναι ακόμα. Έχω σπάσει το κεφάλι μου αλλά δεν μπορώ να βρω τι είναι αυτό. Ο πατέρας μου δεν είχε κανένα περιουσιακό στοιχείο. Καλά για χρήματα ούτε κατά διάνοια. Αν είχε θα το ήξερε η μαμά. Τι στο καλό; Γυναίκα του ήταν. Πιστεύω ότι είναι κάτι με συναισθηματική αξία.

Καλά έτσι και αλλιώς δεν μπορούμε να το πάρουμε μέχρι να κλείσω τα 18, πράγμα που γίνεται σε κάτι μήνες.

Λεπτομέρειες δεν μου είπε. Μόνο αυτά τα λίγα. Άμα μπορούσα να δω κ εγώ τι μου έχει αφήσει ο μπαμπάς μου θα του το έδινα να με αφήσει ήσυχη. Φοβάμαι είναι η αλήθεια. Πέρασα έναν εφιάλτη στα χέρια του.

"Έλα ρε Γιάννη. Θέλω να πάω σχολείο."

Δεν περίμενα ότι θα ερχόταν η στιγμή που θα το έλεγα αυτό σε ολόκληρα τα σχολικά μου χρόνια.

"Τα έχουμε πει χίλιες φορές αυτά."

"Να πάω τουλάχιστον τις δύο τελευταίες ώρες που έχω μάθημα κατεύθυνσης."

"Δεν σε αφήνω από τα μάτια μου. Ξέχνα το. "

Αυτό που σκέφτομαι ξέρω ότι θα το μετανιώσω αλλά μια ψυχή που είναι να βγει, ας βγει.

" Τότε ας με συνοδεύσει κάποιος. Θα έλεγα εσύ αλλά εσένα σε ξέρουν τα παιδιά και θα φάω καζούρα. Πες τον Στέφανο ή τον Αρη. Έλα ρε παιδί μου! Τόσες ώρες σε παρακαλώ."

Δεν απαντάει. Το σκέφτεται. Αυτό είναι καλό!

" Τώρα που το λες... "

Έλα σε καλό δρόμο είμαστε.

" Δεν είναι τόσο κακό. Αλλά όχι σήμερα μικρό μου. Από αύριο. Θα στείλω τον Στέφανο να ελέγξει τον χώρο και θα βάλω ανθρώπους σε όλα τα μέρη του σχολείου. Να ρωτήσω και τον διοικητή και αυτός να μιλήσει με τον διευθυντή του σχολείου σου."

Υπόθεση καρδιάςWhere stories live. Discover now