Κεφάλαιο 4

283 28 1
                                    

Ακούω το ξυπνητήρι να χτυπάει και το αγνοώ. Μετά από λίγο ακούω την μαμά μου να φωνάζει​. Αμάν ρε μάνα πρωινιάτικα!

"Χαρά οχτώ πάρα τέταρτο είναι θα αργήσεις"

Ανοίγω τα μάτια μου, παίρνω το κινητό από δίπλα και βλέπω εφτά και είκοσι. Το ήξερα! Πέφτω πάλι στα σκεπάσματα. Τον αγαπώ πολύ τον ύπνο και μισή ώρα επιπλέον να μπορέσω να κοιμηθώ, θα κοιμηθώ! Χτυπάει πάλι το κινητό. Μα αφού εγώ έκλεισα το ξυπνητήρι! Το κινητό συνεχίζει να χτυπάει αλλά δεν είναι το ξυπνητήρι, καταλαβαίνω ότι κάποιος με καλεί. Ποιος με έβλεπε στον ύπνο του πάλι; Το σηκώνω και ακούω την φωνή της Στέλλας.

"Καλημέρα, κοιμόσουν, σε ξύπνησα;" Όχι, γιατί το λες αυτό; Είχα σηκωθεί από τα χαράματα για να πάω στο χωράφι.

"Όχι, λέγε."

"Πρέπει να σου πω κάτι." Στις εφτά το πρωί πρέπει να μου το πει;

"Ακούω" λέω βαριεστημένα

"Όχι από το τηλέφωνο. Από κοντά. Σε παρακαλώ." Άκουσα καλά με παρακάλεσε; Κάτι έχει γίνει!

"Όπως θέλεις. Μόλις σχολιάσω θα σε πάρω τηλέφωνο για να ερθεις." Γιατί δεν είναι και καθόλου εύκολο το πρόγραμμα μου αφού έχω φροντιστήριο τέσσερις ώρες."Εντάξει;"

Την ρωτάω για επιβεβαίωση.

""Έγινε." Και λίγο πριν το κλείσει προλαβαίνω να την ρωτήσω περί τίνος πρόκειται και η απάντηση της ομολογώ πως με προβλημάτισε περισσότερο.

"Κάτι σοβαρό που δεν μπορώ να το πω σε κανέναν άλλον και θέλω συμβουλή." Από εμένα θέλει να την συμβουλέψω; Έλα Χριστέ και Παναγία! Όντως κάτι σοβαρό έχει γίνει!

"Τι έγινε; Να αρχίσω να φοβάμαι;"

"Θα σου τα πω όλα από κοντά." λέει και τερματίζουμε την κλήση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι μετά από αυτο δεν θα μπορέσω να συγκεντρωθώ στο μάθημα.

Μετά από έξι βασανιστικές ώρες πράγματι δεν μπόρεσα ούτε στιγμή να παρακολουθήσω στους καθηγητές. Στο μυαλό μου γυρνούσαν τα λόγια της Στέλλας. Λες να έμαθε για την έκπληξη που ετοιμάζει ο ξάδελφος μου στα γενέθλια της; Αλλά και να το μάθαινε έτσι θα αντιδρούσε;

Πραγματικά δεν ξέρω τι να φανταστώ. Από τις σκέψεις μου με βγάζει το κουδούνι που επιτέλους χτυπάει. Μαζεύω γρήγορα τα πράγματα μου και κατευθύνομαι προς την έξοδο,ένα παιδί όμως με σταματάει.

Ο Κώστας! Τι θέλει τώρα αυτός; Ο Κώστας είναι ένα παιδί από την παρέα μας, ο γνωστός πεφτουλας. Τις εχει πάρει όλες εδώ μέσα, εντάξει όχι όλες-όλες.

Υπόθεση καρδιάςWhere stories live. Discover now