🌙 18 | Kamerli Lâl Geceler

1.4K 305 364
                                    


Okumaya başlamadan önce oylarımızı vermeyi unutmayalım. İyi okumalar.

18. Bölüm: Kamerli Lal Geceler

'' Bu lâl gecelerime eşlik eden bir tek sen vardın. Sadece sen, Deran.''

☽☽

'' Bir fikrim var, Mahperi. '' Kamelyalı Adam'a baktım. Son zamanlarda daha iyi anlaşıyorduk. Neden bilmiyorum ama o bana karşı çok değişmişti.

'' Ne? '' diyebildim. Yamaner ile o günden sonra daha yakındık. Deran'la henüz eskisi gibi konuşamıyorduk. Aramıza soğukluk girmişti. Ve ben bundan nefret ediyordum.

'' Yani... Deran ile yakınlaşman için bir fikrim var. '' dedi. Ona baktığımda her zamanki gibi takım elbisesini giymişti. Atkısı, beyazdı. Bu aralar beyazla kafayı bozmuştu.

'' Saçmalama! Ben bunu hayatta yapmam. '' derken aslında onun biraz mantıklı olduğunu düşündüm. Haklıydı, yapabilirdim. Ama ben bunu kendime yakıştıramazdım. Kendi benliğime...

'' Tek bir yol bu, Mahperi. Billur'un Deran'ı aldattığını biliyorsun. Belki de devam ediyordur. '' dedi.

'' Ne yapacağım ki? '' dedim. Gülümsemesini gözlerinin kısılmasından anladım. Bir işler çeviriyordu, yine. Şaşırmamıştım. Her zamanki haliydi.

'' Deran'ın odasına bir not bırakacaksın. Ya da gmail atacaksın, ona. Yazını hiç görmediğini varsayarak bence bu mantıklı. Ne olur olmaz, sen yazını yine değiştir. '' dedi. Mantıklı gelmişti. Bunu yapmak istiyordum ama ne yapacağımı bilemiyordum. Açıkçası korkuyordum.

'' 2 seçeneğin var, Nar Çiçeği. '' Ona baktığımda ciddi olduğunu gördüm. Onu dinlemeye devam ettim.

'' Ya onu sonsuza kadar kaybedeceksin. Ya da bu notu bırakarak bir şans yaratacaksın. '' Diyecek bir şey bulamamıştım. Hayatın bir gerçeğini göstermeye çalışıyordu. Sessizliğimi korumaya devam ederken odamda resim çiziyordum. Kamelyalı Adam ise karşımdaki sandalyeye oturmuş, kahvesini içiyordu. Duyduğuma göre kahveyi çok seviyormuş.

'' Deran'la ilişkini kesme. Samimi tut, Mahperi. '' dedi. Kahvesini yudumladı. Tam konuşacakken odamın kapısında bir gölge belirdi. Kamelyalı Adam'a hemen gitmesini söylediğimde pencereye doğru koştu.

'' Mahperi? '' Deran'ın sesi olduğundan heyecanlanmıştım. Gelebileceğini söylediğimde her zamanki gibi muazzam görünüyordu. Efsunkâr gözleri bana adeta cenneti andırıyordu. Günlerdir onunla konuşamadığımın açlığı vardı, aciz ruhumda.

'' Efendim? '' dedim. Sanki hiçbir şey hissetmiyormuş gibi.

'' Biraz konuşabilir miyiz? '' derken Kamelyalı Adam'ın az önce oturduğu yere oturdu. Okyanus gözlerine baktığımda endişeli olduğunu düşündüm. Konuşabileceğini söylerken resmime devam ediyordum. Resmime görebilecek hizada olmadığından rahattım.

'' Seninle eskisi gibi olamamak beni kahrediyor. '' dedi. Gözlerine baktığımda yine duygusallaştığını gördüm. Deran'ın bu kadar duygusal olması bende merak uyandırıyordu.

'' Deran, bir şey yok. Rahat ol. '' derken sahte umursamaz tavırlarımı sergilemeye çalıştım. Ona baktığımda yanaklarının kızardığını hatta gözlerinin de kızardığını gördüm. İçim kahroluverdi.

'' Mahperi, lütfen. Bana böyle yapma. Sen, benim en yakın kız arkadaşımsın. '' dedi. Ona şaşkınlıkla baktım. Ne demeye çalıştığını anlamaya çalışırken beynim buharlaşmıştı.

SON AY IŞIĞIWhere stories live. Discover now