🌙 20 | Okyanusun Mavili Geceleri

1.4K 323 407
                                    


Uzun düşüncelerim sonucunda kategorisini değiştirip Romantizm yaptım. Romantizm'de sıralamasının artması için bölümü güncellemek zorundayım. Bildirimlerinize rahatsızlık verdiğim için özür dilerim. 


Arkadaşlar, biliyorum. Böyle şeylerden nefret edersiniz ama oylarını kesinlikle unutmayın. Hayalet okurlarım sizi de davet ediyorum. :D Ben bir yazar olarak emeğimin karşılığını istiyorum. Böylece daha çok keşfediliriz. Sizleri seviyorum, iyi okumalar dilerim.

                           ----                                                         




  20. Bölüm: '' Okyanusun Mavili Geceleri. ''

'' Okyanus gibi gözlerinde her boğulduğumda gökyüzünü defalarca keşfetmem? Elin tenime değdiğinde mutluluk sarhoşu olmam? İşte ben, seni öyle seviyorum. Sen gül, ben bülbül. ''

☽☽

Sabah uyandığımda Gökyüzü kucağımda uyuyordu. Yataktan kalktığımda odamda olduğumu fark ettim. Gözlerimi ovuşturdum. Bugün, 26 Haziran'dı. Doğum günümdü.

Gökyüzü, miyavlayarak ellerimi yalamaya başladı. Gökyüzü, bana hemen alışmıştı. Gülümseyerek kar gibi beyaz kafasını kaşıdım. İlk defa mutlu olduğum doğum günümde güzel olmak istiyordum. Tuvalete gidip yüzümü yıkadım, dolabı açtım.

'' Nar Çiçeği? İyi ki doğdun. '' Kamelyalı Adam'a baktığımda elinde bir pipo vardı. Sanırım, patlamış mısırdan sıkılmıştı.

'' Beni mi izliyorsun? '' Pencerede oturan uzun boylu adama baktım. Gülümsedim.

'' Sana doğum günü hediyem var, Mahperi. '' dediğinde heyecanlandım. Dolabımdan mavi renkli elbiseyi seçtim. Bu elbiseyi annem geçen sene almıştı. Daha hiç giymemiştim. Aslında bakarsak, elbise hiç giymemiştim.

'' Gerek yoktu. '' derken bile içimdeki heyecanı bastırmaya çalışıyordum. Bugün, küçük çocuklar gibi şen şakraktım. Mutluluğuma engel olamıyordum. Dün yaşadığım gece, aklımın her yerine virüs gibi yayılıyordu. Bir türlü unutamıyordum. Deran'ın güzel parmaklarının boynumda gezmesi... Gözlerinin zifiri karanlıkta elmaslar gibi parlaması...

'' Mahperi... Dün gece çok özeldi. '' Yanaklarımın kıpkırmızı olduğunu hissedebiliyordum. Aynanın karşısına geçerek saçlarıma şekil vermeye başladım.

'' Dün geceden bahsetmesek? ''

'' Seni seviyor. '' Gözlerimi onun zümrüt yeşili gözlerine çevirdiğimde nefesim kesildi. Kamelyalı Adam'ın defalarca tekrar ettiği bu sözü beni aşırı heyecanlandırıyordu. Hayali bile olağanüstüyken gerçeği kimbilir nasıl olurdu?

'' Bugün, hediyemi bekle. '' diyerek pencereden çıktı.

☽☽

Hazırlandıktan sonra sofraya doğru yürümeye başladığımda ölecek gibiydim. Sofraya vardığımda Deran'ın şaşkınlık içeren gözleriyle karşılaştığımda kızardığımı hissedebilmiştim. Annem, oturduğu yerden kalkarak güzel kollarıyla sardı beni. Cennet gözleriyle beni inceledi.

SON AY IŞIĞIWhere stories live. Discover now