10-Şaka

18.3K 641 174
                                    

Multimedya da Sedat var 💜

Şaka mı bu ya buda kim ?
Gizli numaradan da değil normalden atmış mesajı . Ben burada kimseyi tanımıyordum ki numaram da kimsede yoktu . O zaman bu mesajı atan kimdi ?
Acaba Emirden miydi ?
Ama Emir olsa kendisi gelmez miydi ?
Niye mesaj atsın ya da niye tehdit etsin ?

Merak tüm bedenimi esir alırken yataktan doğruldum . Alışverişten geldiğimde üstümü değiştirmediğim için şükrettim .Yoksa şimdi birde üstümü değiştirmekle uğraşacaktım.Odamın kapısını temkinlice açıp etrafı kolaçan ettim .Etrafta kimse yoktu . Anlaşılan herkes odalarına çekilmişti .Aynı yavaşlıkla merdivenlerden indim .Konaktan çıkıp konağın arkasına yürüdüm .Yürürken gördüğüm avucumu kaplayacak boyuttaki taşı yerden aldım .Taşı sol elime alıp elimi arkama sakladım .Nolur nolmaz değil mi ama işimizi şansa bırakmıyalım .Kimin böyle bir meaj attığını görsem yeterdi .Dostumuzu da düşmanımızı da tanıyalım yani .Konağın arka kapısını hafif açtım .Göz ucuyla dışarı baktığımda arabanın kapısına yaslanmış Sedat' ı gördüm . Rahatlamıştım Sedat buradayken bana bir şey olmazdı .

Benim aralık kapıdan ona baktığımı fark eden Sedat ' ın kahkahası konağı inletecek türdendi . Kapıyı tamamen açıp bir iki adım attım .Ben Sedat' ın neden güldüğünü düşünürken dört köşeli jeton daha yeni düşüyordu .

Sinirden elim ayağım bir birine dolanıyordu . Arkamda sakladığım elin içindeki taş titrememden dolayı düşmek üzereyken zar zor tutmuştum .Gözlerimi Sedat' ın gözlerine diktim . Kahkahası hala kesilmemiş olan Sedatsa benim sinirlerimi daha fazla bozuyordu .

" o sendin , bana mesaj atan sendin "

Dişlerimin arasından tıslarcasına söylediklerimden sonra Sedat kahkahasını zapt edip konuşmaya başladı .

"sen kimi bekliyordun ?"

Çarpık bir gülüş eşliğinde verdiği cevap bütün hıncımı ondan çıkarma isteği uyandırıyordu .

" şaka mısın sen ? birde kimi bekliyordun diyorsun ne kadar korktum haberin var mı senin ?"

Tekrar gülmeye başlamasıyla dayanamayıp elimdeki taşı kafasına attım . Oh iyi oldu içim rahatladı .Tabi bu rahatlama Sedat' ın yüzüne bakana kadardı . Hayır bu olamaz alnından yanağına doğru süzülen kanı görmemle yanına koştum .

" özür dilerim ben canını yakmak istemedim "

Alnının sağ tarafındaki sıyrığa hafifçe elimi değdirdim .Canı yanmış olmalı ki Sedat ' ta yüzünü buruşturdu .

" sanırım intikamını almış oldun yalnız bu benim şakamdan daha acı dolu oldu "

Sedat böyleydi işte her koşulda her şeyi şakaya vurabilen, insanı rahatlatan biriydi . Her zaman işin eğlencesine bakan, olanları akışına bırakan, sıcak kanlı biriydi. Kısa sürede olsa onu tanımıştım. Karakteri olduğu gibi düzdü . Bir şeyleri saklamaz olduğu gibi söylerdi . İnsanların canını yakmamak için de bunu şakayla karışık yapardı.Alnındaki kanın durmayışı beni iyice tedirgin ediyordu .Endişeli sesimle konuşmaya başladım .

" bekle burada hemen döneceğim "

Hızla konağa girdim .Adımlarımı mutfağa yönlendirip mutfak dolaplarına teker teker baktım.Aradığımı bulamayışın verdiği hüzünle bir elimi mutfak masasına dayayıp düşünmeye başladım .Gelmiş mutfakta ilk yardım çantası arıyordum.Bu aralar aklım beş karış havadaydı bunu bir kez daha anlamıştım  . En sonunda odamdaki banyonun içerisindeki dolapta ilk yardım çantası olduğunu hatırlayıp hızla merdivenleri çıktım .Odama girmemle çıkmam bir olmuştu .İlk yardım çantasıyla Sedat ' ın yanına gittim . Hala bıraktığım yerde elini alnına koymuş bekliyordu .Gözlerini yere dikmiş dalgın dalgın bakarken kafasını kurcalayan bir şeyler olduğu belliydi . Ayak seslerimden geldiğimi anlamış olacak ki kafasını bir anda bana çevirdi .Elimdeki ilk yardım çantasına bakarak konuştu .

M Ü B R E M |TAMAMLANDI |Where stories live. Discover now