31-Sende Gördün

11.3K 452 23
                                    

Multimedya da Cevdet Bağca / Al Ömrümü var 💜

Emir söylediklerimi duymuş muydu ?

Ya da ne kadarını duymuştu ?

Bazen sadece pişman olursun. Ne mutlu ne üzgün sadece pişman. Yaptıklarından , yaşadıklarından ya da yaşattıklarından dolayı bedenini saran koca his dalgası olur pişmanlık.

Önce damarlarıma karışan öfkenin sonra pişmanlığın esiri oldu bedenim. Sedat' ın göğsüne bastırdığım parmağım yanıma düşerken birkaç adım geriledim. Sedat bakışlarımın değiştiğine şahit olmuş olacakki kaşlarını çatarak anlamaya çalıştı.

Düştüğüm gaflet beni yiyip bitiriyordu. Onca hatamın bedelini sırf gören Sedat diye ona yüklenmek bencil tarafımın işiydi. Oysa pişmanlık etrafımı sardığında mantıkta girmişti işin içine.

Nasıl bir anda her şeyin sorumlusu olarak onu görebilmiştim ?

Suçlu aransa sebep olduklarımdan dolayı ilk ben tutuklanırdım. Kadirle bir hiç uğruna buluşan ben , sırf Sedat bizi gördü Emir' e söyledi diye bağırıp çağıran yine ben. Ben , ben.  ben...

Ne oluyordu bana böyle ?

Sakinlik bürümüş kimliğimi ne zaman kaybetmiştim ?

Ne zamandan beri suçumu başkalarına yükler olmuştum ?

Hatalarımı başkalarının omuzlarına yüklemeye çalışarak sütten çıkma ak kaşık olamazdım. Mahçup gözlerle Sedat' ın yüzüne baktım. Bir anlık öfkeme mağlup olmuştum. Sedat' ın arkasına gözüm kaydığında kaşları çatık bize doğru gelen Emir' i gördüm. Yüreğim maratona koşarken Emir' in kalbe zarar olduğunu garantilemiş oldum. Sedat olan bitene anlam verememiş ifadesiyle beni süzmeye devam etti.

" özür dilerim " ağzımı kıpırdatarak söylediğim kelemeleri anlayan Sedat şaşkın yüz ifadesini saklayamadan baktı yüzüme.

" Pelin " kamelyaya gelmesine bir iki adım kalan Emir' in seslenişi ikimizinde o tarafa bakmasına sebep olmuştu. Ses çıkarmadan bakarken Sedat' a kaçamak bakışlar atmayıda ihmal etmiyordum. Yüzü ilk başlarda tedirgin gibi olsada sonradan toplamış dümdüz ifadesiyle bakar olmuştu.

Emir' i yanımda hissetmemle kaçamak bakışlarıma son verip yüzüne baktım. İçimden duymamış olması için dua ederken gelecek olan hamleyi bekliyordum.

" iyi misin ?" sesinin eşliğinde beni kollarının arasına çeken Emir' in göğsüne iyice sokuldum. Kollarımı beline doladığımda derin nefesi acelesini belli ediyordu. Endişelendiğini bilmek delicesine hoplama , zıplama arzumu arttırırken sakinliğimi korumayı başardım.

Etrafına ördüğü duvarları yıktığı nadir anlardan birindeydik. Benim için korktuğu zamanlarda ona ulaşmam kolay oluyordu. Hem duymamış olması hemde eskisi gibi sadece sevdayla yaklaşan halleri yaşadığım karanlık günün aydınlanma sebebiydi.

Mutluluktan havalara uçmuş olduğum için cevap vermediğimi hatırladım.

" iyiyim " halsiz çıkan sesim az önce yaptığım hatayı yüzüme şiddetle çarptı.

Gözlerim korkakca Sedat' ı bulduğunda Emir' e kısa bir baş selamı verip kamelyadan çıktığını gördüm. Konuşacağımız şeyler olduğunu düşünmüş olmalı ki sessiz sedasız çıkmıştı kamelyadan.

En kısa zamanda Sedat' ın gönlünü almayı aklıma kazıdım. Emir burnunu daldırdığı saçlarımdan derin nefesler alırken mutluluğun ne olduğunu anladım. Mutluluk benim için tamda bu andı.

M Ü B R E M |TAMAMLANDI |Where stories live. Discover now