You're Never Safe

346 23 8
                                    

↭Unedited

Mensen kunnen zo dom zijn dat ze denken dat een bepaalde groep personen veilig zijn van seriemoordenaars gewoon omdat ze een andere manier van leven hebben. Ik, bijvoorbeeld, zit al jaren in een bende die bekend staat als een van de meest criminele bendes van de stad. Maar betekent dat dat ik veilig ben? Nee. Niemand is veilig in deze wereld.
Vandaag wordt een leuke dag. Ik ga samen met vier andere mensen van mijn bende een bank beroven. Bewakingscamera's zijn al gehackt, en voordat ik het wist stond ik in het midden van de bank terwijl mijn team iedereen's handen vastbond.
"Iedereen luister goed!" schreeuwde ik tegen iedereen.
"Dit is een overval. We zijn hier om de bank te beroven, niet jullie! Dus hou je bek en blijf rustig! Dit gaat niet lang duren!"

"Echo 3, ga naar de kluisjes in verdieping -1. Er is daar iemand die naar hier gebracht moet worden." zei iemand van mijn team. Ik knikte en liep naar beneden met een pistool in mijn hand.
Ik vond op mijn weg de kluis die al het geld bevat waar we voor kwamen. Dus ik begon het open te maken. Natuurlijk kost het tijd om zo'n kluis open te krijgen, maar t'is de moeite waard. Na een kwartier had ik een miljoen euro in mijn rugzak. Zodra ik wou weggaan hoorde ik iets breken bij een andere kluis. Toen ik dichter kwam zag ik een man met een zwarte jas die glazen potten aan het pakken was van een kluis. Ik wees naar hem met m'n pistool.
"Blijkbaar ben ik niet de enige dief hier." zei ik lachend. "Handen omhoog, lafaard! "
Hij deed wat ik zei.
"Wat zit er in je tas? "
"Niets waar jij over moet weten. "
"Dat zal ík beslissen."
Ik stapte dichter bij zijn tas en nam een van de glazen potten. Er waren daar twee ogen in, twee échte ogen...
"Wat de fu-"
Opeens voelde ik een mes in mijn linkerbeen. Ik viel op de grond terwijl om me heen begon te komen.
"Jij...fucking klootzak!"
"Shhhh... " fluisterde hij.
"Hoe meer dat je praat hoe meer bloed uit je lichaam. Hoe voel je je nu? Hé? Dit zijn je laatste seconden van je leven, haha!"

Hij was een seriemoordenaar. Dat weet ik gewoon...

"Ze zeggen dat de ogen van een mens net als ramen zijn die zijn ziel tonen. En die van jou...zijn net zo mooi als al die ogen die ik verzamel. Maak je geen zorgen, ik zal ze goed bewaren."

Hij stopte niet met glimlachen. Ik begon stilletjes aan geen pijn meer te voelen, het laatste wat ik zag was een mes dicht bij mijn gezicht en een glimlach van de moordenaar voor me.

Weet gewoon dat je nooit veilig bent...

Short Horror Stories (Dutch)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu