Κεφάλαιο 18

7.1K 497 4
                                    

Εδώ και μισή ώρα έχουμε κάτσει όλοι και βλέπουμε την ταινία ήσυχα. Κανένας δεν μιλάει και είναι όλοι προσηλωμένοι στην τηλεόραση.

Ο μικρός έχει ανέβει στα πόδια μου και τον έχω αγκαλιά έχοντας σταυρώσει τα χέρια μου μπροστά στο στομαχάκι του.

Όλα κυλούσαν μια χαρά αλλά καταλάβαινα πολύ καλά τις κινήσεις του Χρήστου ο οποίος φαινόταν να πλησιάζει όλο και περισσότερο κάθε λεπτό εμένα και τον μικρό. Όταν τον ρώτησα τι ακριβώς κάνει απάντησε απλά " Ήθελα να κοιτάξω τον Άλεξ να δω αν κοιμήθηκε"αλλά δεν έκανε καμία κίνηση να ξαναγυρίσει στην αρχική του θέση κάνοντάς τον να έρχεται πιο κοντά κάθε φορά.

Από ένα σημείο και μετά σταμάτησα να δίνω σημασία και γύρισα την προσοχή μου στην ταινία. Ο Χρήστος όμως αποφάσισε ότι δεν του άρεσε η ταινία και αντίθετα θέλησε να μου δώσει να το καταλάβω και με το παραπάνω.

Κάθε δύο δευτερόλεπτα με ακουμπούσε στον ώμο για να αποκτήσει την προσοχή μου. Εγώ απλά του έδινα βλέμματα ενόχλησης και προσπαθούσα να παρακολουθήσω την ταινία. Αλλά μάταια.

Ο μικρός είχε πλέον κοιμηθεί και αυτό μου έδωσε την αφορμή να σηκωθώ από τον καναπέ και να τον πάω στο δωμάτιό του. Αφού τον σκέπασα και του άφησα ένα φιλάκι στο μέτωπο έκλεισα την πόρτα του και κατέβηκα κάτω στο σαλόνι. Και δεν υπήρχε πλέον ταινία στην τηλεόραση αλλά τα αγόρια μαζεμένα γύρω από το τραπέζι με ένα μπουκάλι βότκα και σφηνάκια μπροστά στα χέρια τους.

"Εε παιδιά τι ακριβώς κανετε;" ρώτησε και τους κοίταξα με τα χέρια μου στη μέση μου.

"Οοο ελα Ρια το κάνουμε κάθε φορά αυτό μετά τη βραδιά ταινίας έχει περισσότερη πλάκα έτσι" είπε ο Φοίβος και ήρθε δίπλα μου. Βγάζοντας τα χέρια από την μέση μου με καθοδήγησε στον καναπέ δίπλα στον Χρήστο και πήρε και εκείνος τη θέση του.

"Και τώρα τι;" ρώτησε και τους κοίταξα.

"Και τώρα πίνουμε" είπε ο Φίλιππος και σήκωσε το σφηνάκι του. Την κίνηση του ακολούθησαν και τα αγόρια και γύρισαν σε εμένα μόλις είδαν ότι δεν έκανα κίνηση προς το ποτήρι μου.

"Έλα ρε Ρια μην χαλάς το κέφι τώρα" είπε ο Χρήστος σουφρώνοντας τα χείλη του.

Ω Παναγία μου. Νομίζω θα λιποθυμήσω..ΡΙΑ ΜΕΖΕΨΟΥ!!! Ναι σωστά....τι λέγαμε πάλι;

"Έλα μόνο ένα!" είπε και ο Γιώργος και με κοίταξε παρακλητικα.

"Μόνο ένα" είπα και σήκωσα και εγώ το ποτήρι μου ενώ τα αγόρια άρχισαν να φωνάζουν που θα πιω.

Babysitting the bad boy's little brotherWhere stories live. Discover now