Κεφάλαιο 28

6.4K 469 13
                                    

Είμαι στο σπίτι και ετοιμάζομαι για την έξοδό μου με τον Παναγιώτη. Το προαίσθημα που έχω όσο πάει και μεγαλώνει και πραγματικά δεν ξέρω τι να περιμένω.

Πριν φύγω ο Φοίβος, όταν με αγκάλιασε, κερδίζοντας ένα έντονο βλέμμα από τον Χρήστο, το οποίο αγνόησε ή δεν αντιλήφθηκε, μου είπε να του στείλω ένα μήνυμα για το που θα είμαι. Όταν τον ρώτησα γιατί απλά μου έκανε ένα νεύμα με το κεφάλι ότι ξέρει εκείνος τον λόγο.

Αφού πλέον έχω τελειώσει  και την τελευταία τούφα των μαλλιών, έκλεισα το σίδερο για τις μπούκλες και αφού είχα βαφτεί από πιο πριν, πήρα την μαύρη τσάντα μου και κατέβηκα τις σκάλες φτάνοντας στο σαλονι.

Είδα τον αδερφό μου να βλέπει τηλεόραση και τον πλησίασα παίρνοντας τη θέση δίπλα του στον καναπέ.

"Που είναι ο Μπαμπάς και η μαμα;" τον ρώτησα και γύρισα να τον κοιτάξω.

"Ξάπλωσαν" μου είπε χωρίς να μου ρίξει ούτε μια ματιά.

Γουρούνι..Δεν θα φέρει κάποια στιγμή κοπέλα στο σπίτι; Θα δει τι θα του κανω. Θα θέλει να ανοίξει η γη να τον καταπιεί από την ντροπή. Ούτε να με κοιτάξει δεν γύρισε και έχω αγχωθεί και για το σημερινό.

Εκεί που καθόμασταν και συνεχίσαμε να βλέπουμε τηλεόραση χτύπησε το κουδουνι και αμεσως πεταχτηκα από τον καναπέ πρώτον για να μην ξυπνήσει τους γονείς μου και δεύτερον γιατί με τον ήχο του κουδουνιού ο Κωνσταντίνος άρχισε να τρέχει προς την πορτα.

"Εσύ ποιος εισαι;" ρώτησε ο αδερφός μου τον Παναγιωτη με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στο στήθος του.

Πριν προλαβει να μιλήσει όμως ο  Παναγιώτης απάντησα εγώ.

"Μην απαντήσεις και μην του δίνεις σημασία ειναι ο αδερφός μου" είπα στον Παναγιώτη και τον ώθησα προς τα έξω πριν προλάβει να πει κάτι ο αδερφός μου. Αλλά φαίνεται ότι δεν ήμουν τόσο γρήγορη (εδώ που τα λέμε κατηγορώ και τα παπούτσια που διάλεξα αλλά δεν έχει σημασία τώρα  αυτό) γιατί ο Κωνσταντίνος με είχε πιάσει από το χέρι και γύρισε πάλι την προσοχή του στον Παναγιώτη.

" Ακόμα περιμένω μια απάντηση όμως. Δεν θα μου συστησεις τον φιλο σου καλή μου αδερφη;" είπε και με κοίταξε. Ναι σιγά μην φοβηθώ τώρα. Δεν το πιστεύω ότι μου το κάνει αυτό τώρα. Και είναι και μικρότερος από εμάς δεν θέλω καν να φαντάζομαι τι θα γινόταν αν ήταν μεγαλύτερος.

Babysitting the bad boy's little brotherOnde as histórias ganham vida. Descobre agora