Slovo autorky

862 58 1
                                    


Vopred upozorňujem, že toto je veľmi dôležité pre nasledujúce pochopenie príbehu a vyhnutie sa tak nechápavým a podráždeným komentárom. Prečítajte si to pre vlastné dobro.

Téma Alfa/Beta/Omega je na wattpade pomerne rozšírená, podľa môjho názoru hlavne kvôli množstvu erotických scén, ktoré do deja patria. Prečítala som mnoho takýchto príbehov, niektorých lepších, niektorých horších, snažila som sa nájsť nejaké konkrétne informácie aj na internete, no je ich žalostne málo. Vyzerá to tak, že existuje len zopár kusných údajov a zvyšok si autori domýšľajú sami. Preto som sa rozhodla niekoľko vecí vysvetliť pred dejom.

1. POHLAVIE

Je treba si uvedomiť, že vo svete, v ktorom sa príbeh odohráva, sa pohlavie nedelí na mužov a ženy, ale na alfy, bety a omegy. Preto nech vám nie je zvláštne, keď je pár tvorený mužom - alfou a chlapcom - omegou. Táto spoločnosť je ovládaná alfami a je jedno, či sú to ženy alebo muži.

Ďalšou vecou je tehotenstvo. V tomto svete môže byť tehotná a vynosiť dieťa IBA omega a zase, nezáleží na tom, či je to žena alebo muž. Teda dieťa môže vynosiť aj muž, aj žena, avšak iba omega.

2. PÁRY

Aby nedošlo k nedorozumeniu, je tu krátke vysvetlenie, ako v tomto svete funguje partnerstvo.

Muž - Alfa + Žena - Omega
Asi najčastejší typ páru v tomto svete. Muž ako ten dominantný a žena ako podriadená.

Muž - Alfa + Muž - Omega
Ďalší v poradí druhý najrozšírenejší typ  partnerstva. Jeden muž ako dominantný a druhý ako submisívny, hoc je mužských omieg pomenej.

Žena - Alfa + Žena + Omega
Jeden z menej rozšírených typov páru, pretože ženských álf je veľmi málo a naopak ženské omegy si často rýchlo označia mužské alfy.

Žena - Alfa + Muž - Omega
Asi najmenej častý jav, čo sa partnerstva týka. Je to preto, lebo okrem zníženého počtu ženských álf je takmer nemožné nájsť mužskú omegu, ktorá by jej  bola podriadená.

3.  TERMINOLÓGIA

ALFA - veľmi dominantná, agresívna osobnosť zo silnými vodcovskými schopnosťami. Alfy sú často egoistické, presvedčené že oni majú vždy správny názor, sú ješitné a veľmi teritoriálne. V sociálnom rebríčku zastávajú  navyššiu funkciu. Svojho partnera, teda omegu, si chránia ako oko v hlave a nedovoľujú sa naň nikomu ani len pozrieť. Samozrejme, ani tu neexistujú pravidlá a každá alfa je iná. Pracujú ako politici, biznismeni a riaditelia.

BETA - bety tvoria akoby jeden veľký most medzi alfami a omegami. Nepotrebujú ani alfu, ani omegu ku svojmu životu, ale ony potrebujú ich. Pracujú v zdravotníctve, ako dobrovoľníci, v rôznych službách, ako diplomati, pomáhajú alfám nájsť si omegu a naopak. Nemajú žiadne schopnosti ani potreby, ako to je u álf a omieg. Väčšinu života prežijú ako normálni ľudia.

OMEGA - veľmi citlivé, submisívne stvorenia, ktoré od života požadujú len láskavú a dobrú alfu, ktorá ich bude chrániť. V sociálnom rebríčku sú na poslednom mieste, no to neznamená, že nie sú dôležité. Môžu mať deti, preto majú rozvinutý veľmi silný materinský inštinkt, ochraňujú deti, aj keď nie sú ich. Sú láskavé a obetavé, poslúchajú a podriaďujú sa alfám. Samozrejme, ani tu neexistujú pravidlá a tak sa môžeme stretnúť s drzou alebo neempatickou omegou, ktorej sú alfy ukradnuté.

RUT - je to 3-4 dňové obdobie sexuálneho vzrušenia u alfy, kedy je alfa veľmi nadržaná a nutne potrebuje omegu pre uspokojenie svojich túžob. Opakuje sa pravidelne raz za mesiac. Je to takmer na zvieracej úrovni, pretože alfa v ruke začína pre omegu voňať inak ako normálne - tak lákavo, že sa nedokáže ovládať a takto často vznikajú neželané pohlavné styky alebo partnerstvá.

HEAT - zhruba 5-7 dní trvajúca sexuálna fulstrácia u omegy, kedy omega nutne potrebuje alfu pre uľahčenie od bolesti a je schopná vyvrcholiť aj niekoľko desiatok krát za deň. Omegy na v tom čase starajú len o to, kto im pomôže a uľaviť si a nedbajú na to, kto to bude. Omegy v heate voňajú alfám tak dobre, že sa prestávajú ovládať a jediné, čo ich zaujíma, je to, ako ich uspokojiť. Opakuje sa rovnako ako u álf, raz za mesiac.

KNOT - vyvrcholenie alfy pri styku s omegou. Je to krátkodobé spojenie, ktoré sa nedá nasilu rozdeliť, iba za veľkej bolesti. Knot označuje omegu vôňou alfy na niekoľko dní.

BOND - hryznutie alebo aj označenie. Omegy sú označené alfou. Pre alfy je to niečo podobné svadbe, pretože vtedy začína partnerstvo medzi nimi a omegou a iné alfy o označenú omegu strácajú záujem.

MATES - je to niečo ako manželstvo medzi alfou a omegou, s tým rozdielom, že sú schopní vnímať navzájom svoje pocity. Alfa musí byť omege verná a byť schopná sa o ňu postarať. Na označenú omegu nemá nárok nikto, iba jej alfa.

COALESCENCE - stretnutie rutu u alfy a heatu u omegy v rovnaký čas. Je to znakom, že sú si obaja súdení.

SUPERSÍVA - lieky pre omegy na potlačenie heatu. Účinkujú len pár hodín a omegy ich používajú vtedy, keď sú na mieste, kde sa nemôžu začať uspokojovať.


Všetkých čitateľom odporúčam prečítať príručku AKO NAPÍSAŤ OMEGAVERSE, nájdete ju na mojom profile. Toto je len veľmi krátky výťažok z dosť obsiahleho textu.

Toto je zhruba všetko, čo som chcela vysvetliť ohľadom tejto témy. Príbeh je zasadený do moderného prostredia veľkého mesta, ale zabudnite na Ameriku. Som večným fanúšikom Európy a slovanských mien.

Disparatio - rozdielnosť, odlišnosť,nerovnosť, rôznosť

Alita

DISPARATIO (Trilógia Súrodenci Sinistroví, časť I.)✅Where stories live. Discover now