Úvod - „Volá sa Antallia Sinistrová."

649 67 9
                                    

„Volá sa Antallia Sinistrová."

Mladá žena unavene leží na nemocničnej posteli, kde len pred pár minútami porodila. Jej dieťatko sa dralo na svet samo, už o dva týždne skôr, než naozaj malo, ale pôrod prebehol rýchlo a bez komplikácií. Teraz drží za ruku svojho manžela a obaja rozrušene čakajú na novinky.

Konečne vchádza sestrička aj s malým uzlíkom v rukách a s veľkým úsmevom na tvári

Vaša dcéra," povie veselo a podáva novoopečenej mamičke jej dieťatko. Tá ho k sebe ochranársky pritiahne a tmavovlasé dievčatko zo spánku tichučko zamumlá nezrozumiteľné zvuky. Jej krásne očká farby noci sa pomaličky otvoria a stretnú sa s pohľadom jej mamky.

Naša krásna omega," povie muž hrdo, no žena sa vtedy zhlboka nadýchne.

Greg, ale to nie je omega," zašepce ticho. „Necítiš tú vôňu?"

Muž vzrušene vezme dievčatko na ruky a strčí nos ku jej brušku.

Alfa..." vydýchne. „Je to alfa."

Máte pravdu," hovorí sestrička. „A veľké šťastie. Nestáva sa často, že má prvorodička alfu. Tobôž nie ženskú. Máte v rukách veľký poklad."

Keby len vedela, čo povedala...koľkú pravdu v sebe schováli tie slová.

Mužove oči horia hladnou červeňou, keď sestrička nechá rodičov samých, okamžite bábätko vytrháva z rúk jej matky.

Toľké šťastie," šepká roztúžene. „V to som ani nedúfal. Toľko možností, ktoré mám..."

Tisne dieťa k sebe, pery sa mu chvejú ako šialencovi. Dievčatko zamrnčí.

Len jej neublíž, Greg," hovorí žena ustarane. „Prosím, len mi sľúb, že jej neublížiš..."

Muž s námahou odtrhne pohľad od červenučkej tváre dievčatka a oči mu stvrdnú, keď sa pozrie na ženu, ležiacu na lôžku.

"Neboj sa," uškrnie sa, pohľadom šialenca. „Urobím čosi lepšie. Urobím ju silnou a neohrozenou... najmocnejšou alfou, uvidíš!"

Neblahé tušenie sa ozve v mysli mladej mamičky. Už dávno vie, že jej manžel nie je obyčajný vedec, ale doposiaľ netušila, na čom pracuje. Ale teraz, keď vidí šialený pohľad v jeho očiach, jeho chvejúce sa pery a to, ako si dieťa tisne k sebe, začína sa o svoje dievčatko báť. Ale predsa, žiaden rodič by vedome neublížil svojmu dieťaťu, že nie? Verí mu.

Keď sestrička vchádza dovnútra a pýta sa na meno dievčatka, predbehne svojho muža a s láskou v očiach hovorí: „Antallia. Volá sa Antallia Sinistrová."

***

Ja len dúfam, že je to alfa," vyhlásil Daren Antools po osemhodinovom vyčepávajúcom pôrode jeho manželky. Stačila mu na to sekunda, potom opäť sklonil hlavu k notebooku, ktorý mal otvorený na stole v pracovni a začal odpisovať na e-maily, ktoré mu chodili z firmy. Viac sa nezaujímal o slúžku, ktorá mu nervózne oznámila, že jeho manželka je po pôrode veľmi vyčerpaná a želá si ho vidieť.

Teraz nemôžem, o chvíľu," zavrčal a mladá beta trochu vydesene odišla. No o pár minút bola späť, s oveľa naliehavejšou správou.

Pane, nemáte alfu," povedala opatrne. Bála sa jeho reakcie.

Zodvihol hlavu a prižmúril oči. „No nič, aj s betou sa dá pracovať," povzdychol si.

Pane, ale by nemáte ani betu," hleslo dievča už trochu vystrašene.

Čože?" zvolal muž. Notebook bol zabudnutý, okamžite vystrelil z kancelárie a ponáhľal sa chodbami svojho domu do miestnosti, kde jeho žena pred chvíľou porodila. Vrazil dnu tak prudko, až pôrodná babica, ktorá dávala napiť na smrť vyčerpanej žene, vykríkla.

Čo to má znamenať, Hana? Porodila si omegu? Takto sme sa nedohodli!"

„Vieš, že to nemôžem ovplyvniť, Daren," zamumlala unavene. Poznala nevyspytateľné nálady svojho manžela a vedela, že ho pohlavím jeho potomka nepotešila, ale bola to snáď jej chyba? Bola tak veľmi vyčerpaná. Jej dieťatko sa dralo na svet dlhých osem hodín a ona nechcela nič, len sa zavŕtať do perín a spať.

Chcel som alfu! Mali sme mať alfu, sakra! Mal som všetko naplánované, ako mu predám firmu, nájdem mu vhodnú omegu... všetko si dosrala!"

Zúrivo si trhal vlasy a rýchlo sa prechádzal po miestnosti. Bol taký nahnevaný, ako už dávno nie. Jeho žena ho len apaticky sledovala z veľkej postele s nebesami.

Fajn," vyhlásil po chvíli. „Niečo už vymyslíme. Nájdeme jej dobrú alfu..."

„Jemu," povedala Hana s úsmevom, keď jej babica podala maličký biely uzlíček, z ktorého sa zakrátko ozval detský plač. Otočila ho smerom k nemu, aby mohol vidieť svojho potomka.

Zoznámte sa. Jullian Daren Antools. Dala som mu meno po tebe, no nemysli si, že to niečo znamená, ty odporný, nevďačný bastard."

To bolo po prvý krát, čo sa Helena Antoolsová takto vzoprela svoju manželovi.

vote&koment

publikované 23.04.2018

-Alita-

DISPARATIO (Trilógia Súrodenci Sinistroví, časť I.)✅Where stories live. Discover now