9. Bölüm ~ İhale

4.2K 321 205
                                    

Gökyüzü gibidir yaşam; bazen güneş açar mutluluk saçar, bazen bulut sarar hüzün saçar...

Tatliimelek

Namazımızı kıldıktan sonra benim ofise geçmiştik ve şu an şirket analizi yapıyorduk. Basılmıştıkta tam tamına 3 saat önce!
"Güvenliklerle şu an ilgileniyor hemşireler. Önemli bir durum yokmuş. İstirahat etseler iyi olur dedi hemşire."

Ben Ahuya odaklanmış onu dinlerken dosyasından başını kaldırıp bana baktı.
"Fena hırpalanmışlar adamcağızları..."
"3 kişi gelmişler değil mi?"
"3 kişi gelmişler de 2 si uğraşmış güvenlikle."

"İhale saat kaçta?"
"5.30 'da."
"Tamam benim şirkete konuşm"a yapmam gerekiyor sende gel."

Ahu beni onaylayıp peşimden gelirken gül rengi ile kapıyı açıp çıktım ve şirketin merkezinde bulunan büyük masaya doğru ilerledim. Herkes işiyle meşguldu.
"Arkadaşlar bir toplanalım."
Dediğimde masanın etrafına gelmeye başlamışlardı.

Hepsi masanın etrafında toplandığında konuşmama başladım.
"Arkadaşlar bunu üzülerek söylüyorum; bu aralar çok tembelsiniz. Neden böyle oldunuz anlayamadım, bugün ihale var ve kazanamazsak işler kötüye gidebilir. Anaokulu projemizi iç mimarlardan üzerine alan olmadı,hemde ben sizi hiç bir konuda veya herhangi bir şeyde zorla yaptırmaya teşebbüs etmezken. Böyle devam ederse şirketin konumunun düşeceğini tahmin ediyorum. Fikirlerini belirtmek isteyen varsa alabilirim."

Şirket İstatistikleri genel müdürü söz aldı.
"Hale hanım şuan şirkette düşme yok, ilerleme var . İhaleleri alıyorsunuz projelerimiz seri bir şekilde devam ediyor 1. sıraya yaklaşıyoruz. Şirketin şu anki istatistik değerlerini sunabilirim isterseniz."

"Tabi ki."
Dedim. Şirkette bulunan çoğu elemanım sadıktı, sadık olmayanlar teker teker gidiyordu zaten ve benim onları suçladığımı düşünmelerini istemiyordum çünkü suçlama amaçlı konuşmuyordum aksine onlara hatalarını belirterek alanlarında başarılarını artırmalarını istiyordum.

"Şirket sıralaması olarak 1. sırada Ekiz holding 2. sırada biz varız eğer ihaleyi alırsak 1. sıraya yükselme ihtimalimiz oluyor alamazsak 2. sırada kalıyoruz. Bakım evi projemizin inşaasına başlandı, ihaleyi kazanırsanız Anaokulu projemiz için gerekli alan temin edilmiş olacak ve proje tasarımı yapıldığı zaman anında inşaasına başlanacak."
"Tesekkur ederim Güler hanım."
"Rica ederim."
"İç mimarlarımızı da dinlemek isterim. Bir açıklama borçlusunuz bayanlar."

Lale hanım izin alıp konuşmaya başladı;
"Proje büyük olduğu için hepimiz kaldıramayacağımızı düşündük ve bu nedenle almadık, Tülin'in istifa edeceğini bilemezdik üzgünüz ."

Gerçekten üzgün görünüyorlardı, sanırım biraz onları teselli etmeliyim.
"İnşaAllah bu sorunu da hallederiz arkadaşlar, canınızı sıkmayın. Ama sizden çok rica ediyorum çalışma hızınızı artırın. Artırın ki büyük projelerinde üstesinden gelebilelim."

Derin nefes verip tekrar konuştum;

"Vaktinizi ayırıp beni dinlediğiniz için teşekkür ederim çalışmalarınıza devam edebilirsiniz."

~

Her ihalede olduğu gibi bu seferde Ahuyu da yanıma almıştım. Şirket patronlarıyla, varsa stajyerleriyle el sıkışıyorduk, tabi bayansa . Erkekse baş sallamakla yetiniyordum. Baş sakladıklarımızın yüz ifadelerinden anlaşıldığı üzere el sıkışmamamızı yadırgıyorlardı. Herhalde hiç tesettürlü bir bayanın hareketlerine tanık olmamışlardı veya İslam dini hakkında hiçbirinin bir bilgisi yoktu. Bayanların tepkisi ise takdire şayandı. Ayıptır söylemesi öküzün trene baktığı gibi bakıyorlardı. Hoş, bu salonda tesettürlü olan sadece Ahu ile ben vardık .

ÖRTÜLÜ Where stories live. Discover now