10. Raven met Wyatt

23.7K 328 14
                                    

Ik lig met mijn hoofd op mijn armen op de bank en ik voel mijn ogen slaperig worden. Opeens voel ik een harde stoot in mijn zij en met een spastische beweging val ik bijna van mijn stoel.
"Voor wat was dat nu weer nodig?", vraag ik beledigt aan Sky naast me. Ze grijnst. "Ze gaan de namen van de groepswerken aflopen.", direct kijk ik alert naar de lerares voor ons. Dit is waar we het al heel het jaar over hebben. Samen met de zesdejaars gaan we voor een weekend naar Londen. Waarom met de zesdejaars, zeg je? Wel om de simpele reden dat het budget van de school niet groot genoeg is om ons apart te laten gaan. Daarom dat we ook maar om de twee jaar gingen. Dus oftewel ga je in het vijfde oftewel in het zesde. En in mijn geval is dat dus in het vijfde middelbaar. En natuurlijk kan de school ons geen plezierreisje gunnen en moeten we opdrachten uitvoeren in Londen in paren van twee.
De school vondt het blijkbaar een goed idee om telkens een vijfde jaar en een zesde jaar samen te zetten en dan nog een jongen en een meisje. Soms denk ik dat ze dit echt expres doen. Gelukkig laten ze ons de kamers wel kiezen. Er zijn kamer van maar 2 personen, maar ook met bevoordeeld 6 personen. Mevrouw Sterckx begint met de lijst op te noemen en verwachtingsvol staar ik haar aan. Hopelijk kan ik met Kai, dan hebben we ten minste nog wat zus en broer tijd samen, want de rest van het zesde ken ik niet echt en ik sta er echt niet op te wachten dat ik met Wyatt of Dylan of één van zijn anderen idiote vrienden moet.
"Sky Smith samen met Kai Woods.", ik kijk geschrokken op. Oh oh! Dat gaat sowieso in een zoenpartij eindigen. Ook al zouden ze zeggen dat dat niet zo is. Ik zou het nog steeds niet geloven. Ik zie Sky naast me grijnzen, maar wanneer ze mijn kwade blik ziet stopt ze direct. "Oh kom op Raven, er gaat echt niets gebeuren tussen ons", ze lijkt wel een beetje triest, maar dan lacht ze weer: "en trouwens zo erg is het niet. Jij gaat waarschijnlijk ook een hottie krijgen." Ik staar haar aan.
"Sky, ik wil gewoon niet mijn beste vriendin met mijn broer delen. Het is raar en weird. Als jullie wat zouden krijgen zouden jullie constant rond elkaar hangen en ik ben bang dat we dan niet meer zo'n goede vriendschap hebben", Ik weet dat het egoïstisch is van me, maar het is de waarheid. Ik ben daar doodsbenauwd voor. Sky kijkt me spijtig aan en neemt mijn hand in de hare." Raven, hoe lang zijn we nu al vrienden? Ik ben de tel zelfs al kwijt. Ik zou jou nooit maar dan ook nooit in de steek laten voor een jongen. Hoor je me? Dat moet je goed in je oren knopen oké", ze glimlacht naar me en ik knik. Ik moet zeggen dat ik een tikkeltje ben geraakt door haar woorden. Ik geef haar een knuffel, maar we laten elkaar rap los wanneer de mevrouw mijn naam afroept.
"Raven Woods en ...", ze wacht even om de naam nog eens te checken en gespannen staar ik haar aan. Kom op, kom op. Ik hou mijn vingers gekruist in de hoop iemand leuk te horen nu dat Sky al met Kai gaat, maar die hoop vervaagt als sneeuw voor de zon wanneer ik de naam van mijn partner hoor.
"Met Wyatt Thompson"
Wat!!!! Ik moet moeite doen om het niet uit te schreeuwen van frustratie. Uit die 100 leerlingen moet het echt persé hem zijn! Ik ga hier zo de leraar over aanspreken, misschien kan ik nog veranderen. In tegenstelling tot mij zit Sky hyper blij op en neer te stuiteren.
"Oh my god, oh my god. Ik ben zo happy voor jullie. Jullie zijn zo cute samen!!", schreeuwt ze luid in mijn oor. Echt, ik zweer het je. Ik zou nu wel kunnen huilen en nee het zijn geen tranen van geluk, moest je dat soms denken.

Lessons from the Badboy Where stories live. Discover now