11. Jij en ik, 2 uur

23.9K 319 21
                                    

Na dat de laatste paren zijn afgeroepen pakt iedereen zijn spullen in om naar de kantine te gaan. Sky staat al in de deuropening en kijkt me verwachtingsvol aan.
"Kom je nog?", ik gebaar dat ze al door mag gaan.
"Ga maar al. Ik moet nog iets vragen aan de mevrouw.", ze knikt alleen maar en loopt dan de gang in. Mevrouw Sterckx, onze klastitularis, zit één of andere test te verbeteren en heeft niet door dat ik aan haar bureau sta. Ik kuch een beetje ongemakkelijk om haar aandacht te trekken en direct kijkt ze op. Ze glimlacht wanneer ze mij ziet.
"Raven, waar kan ik je mee helpen?", ik krab mijn nek. Hoe kan ik dit uitleggen?
"Euhm, het is in verband met de indeling van de groepjes voor de Londen reis.", ze kijkt even op de lijst die voor haar ligt, om te kijken met wie ik ook al weer was.
"Met Wyatt Thompson was het hé?", ik weet het niet zeker, maar het lijkt wel alsof ze een beetje medelijden heeft met me. Ik knik: "Euhm ja, ik vroeg me af of ik misschien van partner kan wisselen? Met Kai Woods misschien. Ik wil niet tot last zijn, maar het is gewoon dat Wyatt en ik niet zo goed overeenkomen.", ze glimlacht naar me en nu weet ik zeker dat ze medelijden heeft met me. Mevrouw Sterckx is nog maar eind in de twintig, dus het is geen wonder dat ze bijna iedereens lievelings leerkracht is.
"Kijk Raven. Er is een reden waarom we jou bij hem hebben gezet.", ik kijk haar verbaasd aan, maar ze gaat ongestoord verder: "Het zit zo dat meneer Thompson's punten niet echt schitterend zijn, maar dat wist je al veronderstel ik?", ik knik haastig. Natuurlijk weet ik dat. Het is nu echt niet zo een verrassing.
"Nou omdat jij een voorbeeldige leerling bent en goede punten haalt, dachten we dat het misschien een goede invloed op hem zou hebben. Kai is jou broer toch? Ik begrijp dat je liever met hem wilt, maar we hebben hem met Sky gezet, omdat ze redelijk vertrouwt met elkaar zijn. Kai is jou broer en Sky je veste vriendin. Ze zouden ook een goede invloed op elkaar kunnen hebben."
Natuurlijk begrijp ik waarom ze het hebben gedaan. En misschien heeft Sky wel een goede invloed op Kai's gedrag, al betwijfel ik of dat dat bij mij en Wyatt ook zo zal zijn. Maar als zij het denken, dan moet dat maar denk ik. Ik zucht: "Ik begrijp het."
Mevrouw Sterckx glimlacht en ik loop slenterend naar de kantine. Ik schrik op van mijn iPhone die een geluidje maakt als teken dat ik een bericht heb. Ik frons wanneer ik zie dat het van een onbekend nummer is.
Onbekend nummer:
"Hey Raven, wat dacht je van 10 uur s'ochtends om iets te drinken in de Starbucks? Als je nog wilt natuurlijk. Ik bedoel met Wyatt enzo.🙂 x Carter"
Ik moet glimlachen om het bericht en direct stel ik zijn naam in als "Carter❤️"
Hij is zo lief! Het bericht en zijn onzekerheid zorgt er alleen maar voor dat ik nog meer van hem ga houden. Rap stuur ik een bericht terug.
Onbekend nummer:
" Hey Carter, zaterdag is uitstekend👌. En natuurlijk wil ik nog steeds met je naar starbucks😊. Ow en btw. Wyatt is zeker niet mijn vriendje!! Ik ken hem amper! X Raven"
Weer krijg ik een melding. Een grote glimlach verschijnt op mijn gezicht, wanneer ik zie dat hij mijn naam heeft ingesteld al: "Raven😍" Ik was heel misschien even vergeten dat hij kon zien dat ik zijn naam had verandert, maar dat maakt nu echt niets meer uit.
Ondertussen ben ik al in de kantine aangekomen.
"Zozo, ik zie dat je al vooruitgang boekt. We zullen de lessen dan maar moeten versnellen denk ik.", ik krijg bijna een hartaanval. De stem is vlak bij mijn oor en Wyatt kijkt mee over mijn schouder naar mijn gsm. Direct verdwijnt mijn goed humeur. Ik zet een nep glimlach op en draai me om naar Wyatt.
"Hey Wyatt." Hij grijnst en slaat een arm om mijn schouder. Direct sla ik die er af en kijk om me heen of niemand het gezien heeft. Gelukkig niet.
"Dus, jij, ik, zaterdag, om 14 uur.", hij tikt met zijn wijsvinger op mijn neus en rap zet ik een stap achteruit. Toch kan ik het niet laten om even te blozen. Ik staar hem met opgetrokken wenkbrauwen aan.
"Wel vermits jij zei dat ik niet leuk kon zijn. Gaan wij zaterdag iets doen. Wat is nog een verrassing.", hij lacht geheimzinnig. Ik voel mijn hart een sprongetje maken, wanneer hij zacht met zijn vinger op mijn neus tikt. Het is vreemd. Toen hij het een paar seconden geleden nog deed was ik verafschuw, maar je hart kent geen tijd. Die doet gewoon lekker wat die wil en wanneer die wil. En ik vervloekte het daarvoor.

Lessons from the Badboy Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu