Chapter 36: Túl a függönyön

1.5K 102 56
                                    

Balra is, jobbra is fekete alakok bontakoztak ki a sötétből, elállva a menekülés útját. Csuklyák rései mögött szemek csillantak, s tucatnyi égő pálcahegy szegeződött a gyerekekre.

Ginny felsikoltott.

- Add ide, Potter! - ismételte a Lucius Malfoy hangján szóló csuklyás, és kinyújtotta tenyérrel felfelé fordított kezét.

Lucy gyomra öklömnyire rándult össze. Csapdába estek, s kétszeres túlerővel kell szembenézniük. Közelebb húzódott Harryhez, bal oldalán pedig igyekezett szabad kezével takarásba tolni Ginnyt.

- Add ide! - mondta megint Malfoy.

- Hol van Sirius? - kérdezte Lucy akaratlanul.

A halálfalók közül többen felnevettek, s a Lucytól balra álló csoportban éles női hang csendült:

- A Sötét Nagyúr most sem tévedett!

- Most sem tévedett - visszhangozta Malfoy. - Gyerünk, Potter, add ide a jóslatot!

- Hol van Sirius? - kérdezte most Harry.

- Hol van Sirius? - ismételte gúnyosan a nő.

A halálfalók közelebb nyomultak, úgyhogy már fél méterre sem voltak Lucyéktól. Lucy szeme káprázni kezdett pálcáik fényétől.

- Elfogták őt - szólt Lucy, legyűrve a mellkasát szorító rémületet, a páni félelmet, ami azóta lappangott benne, mióta beléptek a kilencvenhetes polc folyosójára. - Itt van. Tudjuk, hogy itt van.

- A pici baba sílva felliadt, és azt hitte, idaz, amit álmodott - gügyögte gúnyosan a nő. Lucy érezte, hogy Ginny mocorogni kezd mellette.

- Még ne tégy semmit - morogta. - Majd ha szólok...

A nő rikoltva felkacagott.

- Halljátok ezt? Halljátok? A kislány úgy utasítgatja a többi kölyköt, mintha szembe akarna szállni velünk!

- Ó, nem ismered te még Potteréket, Bellatrix - duruzsolta Malfoy. - Borzasztóan szeretnek hősködni. A Sötét Nagyúr is tisztában van ezzel. Add ide a jóslatot, Potter!

- Tudjuk, hogy itt van Sirius - ismételte Lucy szavait Harry. Lucynak a rémület már úgy elszorította a torkát, hogy lélegezni is alig tudott. - Tudjuk, hogy foglyul ejtették!

Most még több halálfaló nevetett - a leghangosabban a nő.

- Ideje, hogy megtanuld, mi a különbség álom és valóság között - szólt Malfoy. - Most pedig add ide a jóslatot, különben pálcát használunk.

- Csak tessék! - mondta Lucy, és mellmagasságba emelte saját pálcáját. Harry, Ron, Hermione, Neville, Ginny és Luna ugyanígy tettek. Lucy görcsölő gyomra csavarodott egyet. Ha Sirius valóban nincs itt, Harry és ő teljesen értelmetlenül hozták magukkal barátaikat a biztos pusztulásba.

A halálfalók azonban nem támadtak.

- Add ide a jóslatot, akkor nem esik bántódásotok - mondta higgadtan Malfoy.

- Naná, persze! - szaladt ki Lucy száján, egy gyenge nevetéssel együtt. - Harry odaadja ezt a... mit mondott? Jóslatot? És akkor szépen elengednek minket, mi?

Még be se fejezte a mondatot, mikor a csuklyás nő felkiáltott:

- Invito jós...!

Harry és Lucy nem késtek a védekezéssel:

- Protego! - harsogták, mielőtt a nő végigmondhatta volna a varázsigét. Az üveggömb előrecsusszant Harry ujjainak hegyéig, de ott megállt.

Harry Potter: Vörös és Zöld volume 2Where stories live. Discover now