hfd 106

777 27 2
                                    

de laatste update voor ik op vakantie ga :( im sorry people . het is ook geen lang hoofdstuk maar het is beter dan niets .

aan het einde wat shizzle x

greenday - 21 guns

harry p.o.v

charlie ligt te slapen terwijl iedereen rustig zijn kado's uitpakt . af en toe beweegt ze iets maar ze word verder niet wakker . ' ik denk dat ik naar huis ga ' zeg ik en sta voorzichtig met charlie op . de jongens pakken onze spullen terwijl ik haar voorzichtig naar de auto til . 'kan je ons brengen mam ' vraag ik aan mijn moeder . ze knikt en ik ga met charlie in mijn armen achterin zitten. 

als we bij charlie haar huis komen stap ik voorzichtig uit en houd mijn moeder de deur open . ik loop met haar naar de bank en leg haar neer met een deken over haar heen. ' slaapt ze wel vaker overdag ' vraagt mijn moeder. ik knik terwijl ik de riemen van moos en bram pak om ze uit te laten met mijn moeder . als we buiten staan praat ik verder . ' soms als er heel veel gebeurt op een dag is ze vaak snel moe . sinds het ongeluk met haar vader in parijs heeft ze af en toe s'middags gewoon een instort moment ' zeg ik terwijl we door het bos achter charlie haar huis lopen . 'ik had er eerst geen begrip voor maar ik snap het wel harry . ze zal het misschien niet zeggen maar waarschijnlijk is ze er nog iedere dag mee bezig . dat zei ze gister ook.  dat hoe ze het probeert te verwerken , iedere dag ziet ze die littekens ' zegt mijn moeder . ' ze eet steeds minder en ze let steeds meer op haar lichaam ' zeg ik . ' tuurlijk doet ze dat , hoe zou jij het vinden als je de hele dag littekens zou hebben die je confronteren met het verleden . dat is zwaar harry . het is misschien bijna een half jaar verder maar dat wil niet zeggen dat ze erover heen is. en nu helemaal niet door die inbraak van haar vader een paar dagen terug ' zegt mijn moeder . ' ik weet niet wat ik er aan kan doen . ze laat ook nooit merken als er iets is en meestal als er iets is dan zegt ze niks . soms lijkt ze een soort emotieloos ' zeg ik . ' ik denk dat ze het ergens in opschrijft . als je het echt zo graag wilt weten zal ik opzoek gaan naar iets van een dagboek ' zegt mijn moeder .

na het rondje met de honden gaat mijn moeder terug met gemma die naar charlie haar huis is gekomen . als ze weg zijn ga ik zonder charlie wakker te maken opzoek naar een soort dagboek. als ik haar kamer heb doorzocht bedenk ik me dat dit huis nog meer kamers moet hebben . de meeste kamers staan dozen in en verder niks . als ik de hoop op begin te geven kom ik bij de laatste kamer waar bij het raam een bureau met een la staat . ik loop naar het bureau en ga in de stoel zitten voor ik langzaam de la open maak . in het midden van de la ligt een bruin leren boek met daarom heen allemaal kleine dingen . een oude knuffel , foto's , tekeningen , wat gedichtjes en andere kleine dingen . ik haal het boek eruit en leg hem voor me op het bureau neer . zal ik dit wel doen ?? kan ik het niet beter laten liggen ?? nee . ik moet weten wat er allemaal in haar hoofd speelt . ik vouw de eerste bladzijde open waar een foto geplakt zit van haar en alex van toen ze nog klein waren . de tekst die erbij staat is vertrouwbaar maar niet te vertrouwen . de volgende bladzijde is van haar en chelsea waar bij staat aardig maar doet zich fake voor . bij allerlei foto's gaat het zo door. zoon soort titel maar daar onder een heel aardig stuk over dat persoon , terwijl ze die gene ook een beetje afkraakt . dan kom ik bij een foto van de jongens , ik en charlie . beter als ik mijn mond hou. dan houden de foto's op maar komen er allemaal korten teksten die over bladzijdes verspreid staan. huilen is een teken van zwakte - leven is hard , dus wees harder terug - zonder familie red je het ook wel - iemand je problemen vertellen is medeleven proberen te krijgen - ouders zijn de grootste leugenaars - geluk bestaat niet - me and i against the world - en ga zo maar door . waarom is ze zo bikkel hard. ik snap het echt niet . ik blader verder en kom dan op een bladzijde met een lange tekst .

*familie maakt me weinig uit . ik kan best zonder.  dat lukt me al jaren . door een vreemde reden vind ik andere dingen en mensen belangrijker . de bikkelhardste zijn de raarste . ze verbergen het meeste.

de jongens zijn een van die dingen die ik nou net wel belangrijk vind . ik hou van harry en dat weet hij . alleen soms heb je wel eens  het gevoel dat je niet goed genoeg bent . en dat heb ik best vaak eigenlijk . want wie houd er nou niet van familie , maar kan niet zonder het dekentje wat de vertrouwde geur van de caravan in spanje had. , wie voelt zich nou veillig door een ketting die ze iemand heeft  gekregen heeft . dan doen alleen idioten , of dat ene liedje wat je leven om schrijft en waardoor je altijd over alles na gaat denken . ik ben gewoon een idioot of ik het nou wil of niet *

ik doe het boek dicht en stop hem terug in de la en ga snel de kamer uit . als ik beneden kom ligt ze nog steeds te slapen en ga ik naast haar zitten . als ik naast haar zit komt ze met haar hoofd op mijn schoot liggen en pakt mijn hand vast . hoe kan ze nou denken dat ze niet goed genoeg is . ik zou niet weten wat ik zonder haar moet !! ja , soms dan kan je elkaar de hersens in rammen maar dat is normaal . want ik vind het nu al weer klote dat ik over een week weg moet en ik haar hier moet achter laten . en zo idioot is ze niet . die ketting begrijp ik heel goed . als iemand veel voor je betekent heeft dan is dat toch normaal .  en dat met muziek heeft ook iedereen . want geef toe , iedereen heeft een liedje waardoor je altijd na gaat denken ergens over .

waar ik wel van schrok waren de zinnen die ze in het boek geschreven heeft . denkt ze serieus zo over dingen ?? waarom zou je problemen vertellen medeleven krijgen zijn.  alsof het gezond is om alles in te houden . ' hazz ' kraakt charlie haar stem . ik kijk naar haar en ze wrijft met haar hand in haar ogen . ' hoelaat is het ' vraagt ze . ' uhh..... uhh half vijf ' zeg ik . ze knikt en gaat dan rechtop zitten . ' ik ga even naar boven ' zegt ze en staat op . ik knik en zet de tv aan.

na een paar minuten hoor ik boven wat vallen gevolgt met zware voetstappen . ik sta op en loop naar de trap als charlie naar beneden komt stormen en me tegen de dichtsbij zijnde muur aan drukt . ' wat heb je met het boek gedaan ' zegt ze boos . haar ogen zijn normaal groen maar zijn nu donker en ze laten zien hoe boos ze is . ' i-ik heb er niks mee gedaan ' zeg ik . ' waarom heb je er aangezeten harry!! als ik zou willen dat je alles wist zou ik het je zeggen ' zegt ze boos terwijl ze me nog steeds tegen de muur aan houd . ' wat heb je allemaal gelezen ' vraagt ze boos met haar tanden op elkaar gedrukt . ' niks i-ik- ' ' LIEG NIET ' schreeuwt ze . ' alles ' zeg ik dan zacht . haar kracht in haar armen verslapt en ze laat me los . ze draait zich om en loopt weg . ik blijf heel even staan om terug op adem te komen van wat er net gebeurt is . dan hoor ik de voordeur met een klap dichtvallen . snel loop ik naar de voordeur en zie dan net charlie wegrijden op haar motor . slimme zet ...

charlie p.o.v

alles .... hij heeft alles gelezen . niks is nu geheim meer . ughh !!!! waarom kon hij niet gewoon van mijn spullen afblijven !!! al die dingen die daar in stonden heb ik met een reden niet vertelt.  ik wou niet dat hij het wist . dan zou hij zich alleen maar weer druk gaan maken en steeds vragen of het wel goed gaat . hoe ik wist dat hij het gelezen heeft ?? normaal leg ik een foto van mijn broer altijd op de bovenkant voor ik weg ga en nu lag hij er naast . zo wist ik dat hij eraan gezeten heeft.  hij weet nu alles . niks is meer geheim . allemaal zijn schuld .

ik bel aan en al snel doet mijn opa open . ' wat doe jij hier . moet je geen kerst vieren ' vraagt hij.  ik achud mijn hoofd mee en hij laat me naar binnen toe . ' wat is er ' vraagt hij . ' harry heeft mijn boek gelezen en nu weet hij allemaal dingen waarvan ik niet wou dat hij het wist . ik wist niet waar ik heen moest dus ben ik hier heen gekomen ' zeg ik en ga op de bank zitten.  ' misschien is het beter ' zegt mijn oma die met thee aankomt lopen. ' zo goed is het niet opa , niks is nu meer geheim ' zeg ik.  ' misschien snapt hij je nu beter ' zegt hij en gaat naast me zitten . ' maar de volgende keer ga je niet om zes uur beslissen dat je hier heen komt.  het is al donker en dat is gevaarlijk ' zegt mijn oma . ' komt goed ' zeg ik . of ik het meen is iets anders .

in the falt in our stars zitten echt de beste zinnen en uitspraken ooit . deze dacht ik meteen aan mezelf omdat ik dat ook nooit doe . als iemand aan je vraagt hoeveel pijn je hebt van 1 tot 10 zeg ik 9. dan heb je tien nog voor iets ergers . ik zeg nooit tien . het kan altijd erger . als je hoofdpijn hebt kan dat kut zijn en heel erg zeer doen maar dat is geen 10 waard . die mensen die hun familie in die crash zijn verloren en waarvan de lichamen nooit terug worden gevonden , die kunnen en 10 zeggen .

sorry voor mijn ... ding . HAPPY DAYS !!!

Thanks 4 reading , voting AND ALL THE COMMENTS . LOTS OF LOVE X # TEAMTROUBLE

TOT OVER 2,5/3 WEKEN !! of ik moet wifi hebben XD

JUST...don'tWhere stories live. Discover now