Du är bra på att ljuga

367 10 12
                                    


(Melanies POV)
Det var helt tyst här på rummet. Jag låg på ryggen med ansiktet vänt mot det vita tråkiga taket. Teven pratade lite tyst i bakgrunden men det var inget intressant att se på, det var någon djur dokumentär på svt.
Min mobil låg låst på bordet bredvid mig och böcker var ingenting för mig. Men helt plötsligt låstes min mobil upp och lyckan spreds inom mig. Jag tog upp den och väntade på Martinus samtal, det var ändå min födelsedag idag. Men medans jag gjorde det så kollade jag Instagram.

Min sista tid för dagen hade gått ut och min mobil var låst. Jag hade inte fått något från Martinus, inte ens ett sms. Men det är nog mitt fel, jag sa till han att inte ringa eller smsa...
Jag höjde teven och det som var framme nu var någon film om kärlek. Det var ett par som gick genom många svårigheter men hittade alltid tillbaka och dem älskade varandra genom hela filmen. Den slutar med att dem båda blir gamla och bor i ett fint hus, dem är friska och mår bra.
Den filmen fick mina tårar att rinna och precis när dem slutat öppnades dörren.
-Här, detta är dina sömnpiller med dina andra piller, svälj dem med vatten, ok?
-Måste jag?!
-Ja, det är så
-Mm
Hon gav mig vatten och alla piller i min hand. Sedan gick hon iväg. Jag började direkt tänka på vart jag kunde gömma dem. Under madrassen. Jag lyfte madrassen och placerade pillerna där. Sedan drack jag lite från vatten så det såg ut som om jag druckit.
Hon kom in och när hon såg min mugg blev hon glad.
-Wow, du är en av dem duktigaste vi har haft här
-Tack tror jag
-Aa men du har en som vill besöka dig inom familjen, vill du se han?
-Aa
I förhoppningar att det var Martinus så steg pappa in i rummet och tjejen som tar hand om mig stängde dörren. Han satte sig på en brun stol och kollade på mig med en blick som visade "jag vann och du förlora" typ.
-Så gumman snart mår du bra igen
-Käft
-Inte säga så till din egna pappa, jag gör det här för dig
-Du är bra på att ljuga
Hans käkar spändes och snabbt böjde han sig ner mot mitt öra.
-Käften hora om dem får reda på något är du som gott som död
Sa han innan han gick ifrån.

_____
Två kapitel idag för att jag vill vara snäll hahhaha :))

Bad habits ✔Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora