Κεφάλαιο 5

875 96 64
                                    

--Ξέρεις υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που έρχονται στη ζωή σου μόνο για να σου αλλάξουν κάθε δεδομένο που είχες για τον εαυτό σου. Κι αυτό το «μόνο» είναι ίσως ο μοναδικός και πιο απόλυτα καθοριστικός λόγος που αξίζει να συναντήσεις κάποια στιγμή έναν τέτοιο άνθρωπο...--

Αμοργός,8 χρόνια πριν.

Νεφέλη

-"Η ζάχαρη μας τελείωσε,θα πάρω και καστανή και λευκή."αναφωνώ εγώ ενώ παράλληλα συμπληρώνω την λίστα με τα προϊόντα που μας λείπουν από το σπίτι αγνοώντας την κολλητή μου η οποία κάθεται στην διπλανή καρέκλα του τραπεζιού.

-"Νεφελάκο,νομίζω πως είμαι ερωτευμένη με τον Πάτροκλο."αναφέρει εκείνη και εγώ δεν δίνω καθόλου σημασία στον λόγο της γιατί ξέρω τι θα ακολουθήσει.

Θα αρχίσει να μου μιλάει για τον Πάτροκλο και για το ενδιαφέρον που τρέφει προς το πρόσωπό του και στο τέλος θα καταλήξει στο κατά την γνώμη της φλέγον ζήτημα,δηλαδή στο θέμα του Ορέστη και σε εμένα.

-"Θα πάρω και δύο συσκευασίες με αλεύρι, ίσως θα μας χρειαστούν αν φτιάξουμε κέικ."λέω με την σειρά μου και είμαι προσηλωμένη στο χαρτί μπροστά μου.

-"Τον ξέρω μόνο μία εβδομάδα και είναι σαν να βρήκα σε αυτόν ότι στοιχείο έψαχνα σε κάθε άνδρα."σχολιάζει εκείνη αποσβολωμένη.

-"Επιπλέον θα αγοράσω γάλα χαμηλών λιπαρών,κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά,βούτυρο,ένα βαζάκι μέλι και την αγαπημένη μου μαρμελάδα με την καλοκαιρινή γεύση του ροδιού από το τοπικό μπακάλικο."συνεχίζω να λέω φωναχτά τα προϊόντα ενώ παράλληλα τα γράφω.

-"Μέσα σε τόσο λίγο χρονικό διάστημα ο Πάτροκλος κατάφερε να μου κεντρίσει το ενδιαφέρον τόσο πολύ όσο δεν το έχει κάνει κανείς άλλος πιο πριν."προσθέτει η Θάλεια αλλά και πάλι εγώ δεν σχολιάζω λέξη από τα λόγια της.

-"Αν πάρω αυγά μπορεί να σπάσουν στον δρόμο,οπότε την επόμενη φορά που θα επισκεφτούμε το σουπερμάρκετ θα τα προμηθευτούμε.Θέλουμε ένα πακέτο φρυγανιές,μανιτάρια και ένα βαλσάμικο ξύδι."την πληροφορώ πειράζοντας τα ξανθά μαλλιά μου.

-"Εξάλλου είναι εμφανίσιμος με γαλάζια μάτια,ξανθά μαλλιά και ωραίο σώμα.Είναι έξυπνος,καλό παιδί και υπομονετικός.Ποιά δεν θα τον ερωτευόταν;"συνεχίζει η παιδική μου φίλη ακάθεκτη το γνωστό παραλήρημα για τον έρωτα της.

-"Και λαχανικά δεν αγόρασα την πρώτη μέρα που ήρθαμε άρα πρέπει να αγοράσω δύο μαρούλια,καρότα,μαϊντανό και ένα ματσάκι άνηθο."μιλάω μόνη μου και αναστενάζω όσο παράλληλα σκέφτομαι.

Αγάπη Σε Αναμονή Where stories live. Discover now