T V Å

2.9K 38 25
                                    



En svag knackning hörs på dörren som leder till toan där jag befinner mig.

-" Är du okej?" Hör jag en väldigt ljus stämma fråga, är det en tjej eller kille? Rösten är väldigt gullig, vilket får mig att bilda ett litet leende. Men jag kan inte vara något annat än sur och ledsen just nu. Så mina nästa ordval ångrar jag på direkten.

-" Ja bara fkn dra" ryter jag åt personen. Ångrar mig. Så nästa sekund hörs en ljus djup suck och jag antar att personen går iväg. Utan att tänka kastar jag mig upp och låser upp toadörren.

-" Vänta" skriker jag lite väl högt som råkar dra till sig mångas uppmärksamhet, lite fniss här och där hörs från olika håll. Antagligen om man tänker på hur jag ser ut just nu. Blött klibbigt hår, min vita hoodie är typ brun och mina svarta jeans är svartare än svartas.

-" Kom" säger personen till mig som jag tror är den som frågade om jag var okej på toan. Jag springer snabbt efter och försöker dölja alla skrattanfall alla verkar få vid sidan av sina skåp. " Är det inte hon Dante hällde en cola över" garv. " De är ju hon" garv . " Hur ser hon ut" garv.
Äntligen är vi utanför skolans portar och sätter oss på en bänk, du vet med ett bord i mitten och sittplats. Han sätter sig framför mig och studerar hur jag ser ut.

-" Hur är det?" Frågar hans ljusa röst.

-" Inte så jävla bra" svarar jag " ja fick precis en hel cola över mig, ser jag ut att må bra" men gud varför är jag dryg, han är ju snäll mot mig.

-" Ja jo jag märke de" jag nickar långsamt och börjar pilla med mina skosnören som jag fört upp på bänken.

-" Du är ny i skolan, då går alltid Dante på en" säger han tyst och suckar djupt.

-" Vem är det ens?" Frågar jag och han drar ännu en suck innan han berättar.

-" Dante Lindhe, skolans populäraste och fuckboy. Alla tjejer dräglar efter han. Något jag förstår, han är ju skit snygg" säger han, aha nu fattar jag.
" Han ska ha allt på sitt sett, om något är fel snear allt. Aa men till exempel när du satt på "hans plats" som inte ens är hans plats. Då jävlar blir det hämnd, som aa. Du blev utsatt för, och jag har ingen aning om vad som kommer hända next" säger han och nu var det min tur att sucka, plus himla med ögonen.

-" Fyfan" får jag ur mig, att det ens finns människor som han.

-" Men du ska vara glad, han går egentligen inte i våran klass" säger han och jag kollar fundersamt på han. Han var ju i vårat klassrum idag? Han verkar förstå min oförstående blick och förklarar ännu en gång.

-" Han är 96, men 3:orna och 2:orna har ofast gemensamma lektioner då vi är så små klasser"

-" Men hans vänner då?" Frågar jag då jag inte fattar ett ord vad han menar.

-" Dem är 97:or som oss, så dem går i vår klass"

-" Vad heter dem??"

-" Ludwig Kronstrand, Noel Flike och Axel Jiggy"
Ett hummade från min sida är det ända jag svarar med.

-" Juste" säger han och räcker fram sin hand " Eric, skolans största bög" säger han och presenterar sig, ehhh, en sån presentation har jag aldrig varit med om. Men rolig var den så ett fniss lämnar min mun och jag presenterar mig.

( OBS. Jag tycker ABSOLUT inget fel om "bögar" desto mer älskar jag dem. Tycker bara att uttrycket var lite roligt❤️)

Resten av dagen spenderar jag hemma, har ingen större lust att gå runt i skolan med cola över hela mig.
Koden som behövs för att dörren som leder intill den stora villan ska öppnas slår jag in och en antal många flyttkartonger slår mig. Hela hallen är fylld med kartonger och likaså vardagsrummet som sitter ihop med våran stora hall.
En snabb dusch får hjälpa för att göra mig fräsch och sen ett ombyte av kläder som blev ett par gråa mjukisar med en svart vanlig hoodie, med en trasslig bulle på huvudet. Sen var det väll bara att börja städa, då Emil kommer hem sent inatt. Just nu jobbar han bara, men det uppskattas. Han betalar hyran på huset och ser till att vi har en stor summa pengar. Oftast är det skönt att vara hemma själv, men ibland blir det tomt. Jag gjorde för senast 4 dagar sedan slut med min pojkvän efter att han varit otrogen. Så ensamt är absolut något det är.
Efter ungefär 4 timmars städande har klockan hunnit bli 17:00 och jag bestämmer mig för att beställa pizza. Behövande.
Pizzan har kommit och slikt sig ner i magen, lite mer städande innan jag däckar på soffan.

Nästa dag:

Jag vaknar av den bländande solen som lyser igenom gardinerna i vardagsrummet. Långsamt slår jag upp ögonen och kollar klockan på mobilen.
10:03
Jävla skit, jag som börjar 09:00. Fort for jag upp ur sängen, drar på mig ett par svarta jeans och en svart hoodie, drar igenom håret med hårborsten, slår upp luvan på huvudet och rör mig mot skolan. Here we go again.

Jag slår upp dörren till skolan och ser på mitt schema vid skåpet att vi har svenska. Om jag förstod min svenska lärare rätt igår så tycker han att "man antingen kommer i tid eller inte kommer alls" så min första tanke är att skita i den, och det är det jag gör. Jag rör mig mot ett ställe där vi har en stor soffgrupp med massvis av soffor. Förhoppningvis har alla lektion nu så dem är nog lediga. Men inte förens jag kommer fram ser jag fyra killar sitta längst bak i högra hörnet. Har dem nått för högra hörn eller?
En liten nervositet stiger i min kropp när Dante kollar upp och möter min blick, som jag snabbt viker bort och sätter mig i en soffa långt bortifrån dem. Men tillräckligt nära för att vi ska se varandra på bra håll. Jag försöker med allt jag kan att inte kolla åt hans håll, men av någon anledning kollar jag alltid dit och får alltid ögonkontakt med Dante. Trots mitt coola jag tillstånd jag just nu ser ut att ha på utsidan är nervositet i min kropp riktigt hög. Tänk om han gör något? Tänk om han kommer och hälla ännu en cola på mig igen, skämmer ut mig inför hela skolan och får alla att hata mig. Att man ens behöver oro sig för sånt här som ny i skolan är ju bara sjukt, ska man inte bli välkomnad tänker jag.
Plötsligt hörs ett högt ringande ut i hela skolan och elever från olika håll kommer springandes och sätter sig i alla soffor. Antagligen har allas lektioner slutat. Massa fnitter och skratt hörs när folk går förbi mig, det ända jag kan höra är " Vilken kung Dante är" och " Fyfan, hon borde väll ändå skämmas"
Jag vill bara skrika ut att jag hör er alla, men det kan jag inte. Inte när jag fått värsta ryktet i skolan.

-" Hej" hör jag en välkänd röst säga, ingen mindre än Erik.

-" Sho" svarar jag och snurrar lite på soffstolen jag sitter i.

-" Hur mår du?" Frågar och slår sig ner i en fåtölj framför mig.

-" Det är väll bra, lite utmattad bara" svarar jag kort och kan inte låts bli att snegla på Dante, som i sin tur tydligen sitter jätte intressant och kollar på mig och Eric. Jag ger han en dryg blick som ska tyda 'vad vill du' och återvänder till Eric.

-" Vadårå?"

-" Nej men du vet, mycket att städa hemma, och det som hände igår isch" svarar jag enkelt och ser nu att Dante börjar gå mot mitt håll. Fuck...
Hela salen tystnar när han ställer sig framför mig med hans gäng bakom sig. Jag kollar upp på han men hinner inte säga mycket innan han öppnar sin mun.

-" Är du vän med den här bögen?" Säger han och påpekar Eric, som förövrigt ser väldigt kränkt ut.

-" Ja? Något problem med det?" Frågar jag kaxigt tillbaka trots min nervositet, ställer mig upp och lägger armarna i kors så att vi står ungefär 1 halv meter ifrån varandra.

-" Nä antog bara att patetiska slampor som du är vänner med sådana bögar" outch, hela salen börjar självklart skratta och jag känner hur tårarna bränner bakom ögonlocken. Jag försöker få fram ord, men går inge vidare innan han ser ut att öppna sin käft igen, men denna gången närmar han sig mitt öra. För att antagligen viska något. Men långt hinner han inte förens min hand träffar hans kind i en smäll. Instinkten i mig tog över och jag slår till han, bra jobbat. För det tar inte ens 2 sekunder innan jag ser att han greppar tag i en av killarnas smoothie och kastar på mig. Great. Hela min tröja är intäkt i rosa smoothie och han kollar surt på mig. Inte förens nu märker jag att alla skrattar igen och att Dante vänder på klacken och går.

Vad har den här grabben för att hälla drickor på mig?

_______________________________
Uuuuuu, ett nytt kapitel!!!!!
LÄS: Jag kommer börja med perspektiv snart! Då huvudkaraktären inte presenterat sig för Dante än så vill jag inte skriva i hennes perspektiv! Men det kommer<3

Ig: __hovahtakeovah__

Rösta gärna<3

Dina lögner suger || Dante Lindhe Where stories live. Discover now