4. Bölüm

9.6K 452 3
                                    

***

   Yaren cafeye vardığında Tan oturmuş siparişlerini vermişti bile.Anlaşılan acele ettirmek için Yaren'i oyuna getirmişti yine.Sıkı sıkı sarıldı iki arkadaş yıllardır görüşmemişcesine. Bu onlar için olağan bir şeydi. Onlar hep sıkı sıkı sarılırlardı birbirlerine. Bu ben hep yanındayım demenin farklı bir yoluydu onlar için.Tan her zamanki neşesi ile arkadaşını bol bol güldürüyor Yaren ise yıllardır yanında rahatlıkla gülebildiği insanla beraber olmanın keyfini çıkarıyordu. ''Tan bu enerjiyi nereden buluyorsun gerçekten anlamıyorum'' dedi attığı sayısız kahkahanın ardından ''tabi ki senden alıyorum güzellik asıl sana sormak lazım her gün bu saatte kalıp koşmayı nasıl başarıyorsun'' dedi Tan gülerek. ''uyku ile aram pek iyi değil biliyorsun'' dedi genç kadın biraz canı sıkılmıştı bunu söylerken eskiden çok severdi uykuyu buda yaşadığı acıların ondan götürdüğü bir şeydi. Tan arkadaşının üzüldüğünü anlamış '' ben asla bu saatte kalkamam bu gün ne kadar zor uyandım bir bilsen sırf senin için yatağımı bıraktım bak kıymetimi bil'' dedi arkadaşını keyiflendirmeye çalışarak yaşlı bir kadın gibi bir tavır takınarak. Yaren bir kahkaha daha atmıştı bu adam nasılda hemen güldürüyordu kendisini ''çok teşekkür ederim Tan bey benim için kıymetli yatağınızdan ayrılmanız kendimi nasıl özel hissettirdi anlatamam'' dedi ve devam etti ''ama bence dürüst olmalıyız yine gece hangi hatunla eve gittin ve o uyanmadan evden kaçtın söyle bakalım'' Tan koca bir kahkaha attı ve ellerini teslim oluyorum der gibi havaya kaldırdı '' ah tamam beni yakaladın. Kızın adını hatırlamıyorum çok içmişim yine sarışındı yani sabah kalkarken yanlış görmediysem tabi buradan okula geçeceğim akşama kadar gitmiş olur herhalde'' dedi umursamaz bir tavırla. Yaren ona kınayıcı bakışlar atarken açıklamaya devam etti ''ne yapayım beni görünce gitmek bilmiyorlar sanki sevgilimmiş gibi davranıyorlar ben kimseyi kandırmıyorum ki ne istediğimi bilerek geliyorlar sonrada evlenme vaadiyle kandırılmış gibi olay çıkarıyorlar''. Yaren ''Tan ne zaman bırakacaksın bu tek gecelik ilişkileri arkadaşımın aşık olup evlendiğini görmek istiyorum bak 30 yaşına geldin evde kalacaksın'' dedi gülerek. Bu konu açılınca genç adamın keyfi kaçmıştı Yaren'e uzun uzun bakıp derin bir nefes aldı ''belki de aşık olduğum kadının gelmesini bekliyorumdur'' dedi. Yaren ''hadi oradan hep aynı masallar kim bu kadın anlat o zaman hayalimde deyip duruyorsun insan hayale aşık olur mu ?'' Tan ''Hayalimdeki hali aşkıma karşılık verebiliyorsa neden olmasın'' dedi ve konuyu dalgaya vurmaya başladı ''hem her çiçekten bal almak varken neden kendi bir çiçekte takılı kalayım ki ?'' dedi göz kırparak. Yaren ''iğrençsin biliyorsun değil mi?'' dedi gözlerini devirerek. Tan gülümsemekle yetindi. Keyifle kahvaltılarını yaptıktan sonra ayrıldı iki arkadaş Tan dans okuluna Yaren ise önce eve sonrada şirkete gitmek için yola çıktı.  

Genç kadın eve gider gitmez soğuk bir duşun ardından işe gitmek üzere hazırlanmaya başladı.Siyah beyaz puantiyeli kalem eteği, üzerine giydiği beyaz şifon bluzu ve altına giydiği kırmızı stilettolarını, ortadan ayrılmış saçlarını ensesinde minik bir topuz yaparak tamamladı.Göz makyajını hafif tutmuş kırmızı bir ruj ile bütünlüğü sağlamıştı.Aynaya baktığında gördüklerinden memnun olmuştu. O kimse için hazırlanmaz sadece kendisini iyi hissetmek için giyimine dikkat ederdi. Hazırlıklarını bitirince evden çıktı ve şirketin yolunu tuttu.Şirkete girdiğinde yine bütün gözler üzerindeydi korku ve hayranlık bir arada.Odasına girdiğinde asistanı Aslı'da arkasından odaya girdi ve günün özetini geçtikten sonra Yaren'e her sabah içtiği kahvesini getirmek üzere odadan çıktı. Maillerini kontrol ederken Aslı kahvesini getirip akşamki kokteyli hatırlatıp çıktı. Akşamki organizasyonu hatırlayınca yüzü düştü.O hiç sevmezdi ki kalabalık ortamları.Hemen telefonunu alarak babasını aradı ve akşamki organizasyonda onu tek bırakmamasını rica etti.

Akşama kadar nefes almadan çalıştı yemek arası bile vermedi.Şirketten çıkana kadar saat 18:00 olmuştu bile.Aslında bugün erken çıkması ve spora gitmesi gerekiyordu ama söz konusu iş olunca yine kendini kaybetmişti.Arabasına atladığı gibi hızla spor salonuna gitti en azından yarım saat koşabilir yada yüzebilirdi.Spor salonuna geldiğinde hemen soyunma odasına giderek şortunu ve yarım sporcu atletini giydi.Biraz ısındıktan sonra kulaklıklarını takarak koşu bandına çıktı etrafında ki kimseyi görmüyor her zamanki gibi kimseyi umursamıyordu.15 dakikalık koşunun ardından bugün çok da formunda olmadığını düşünerek duşa girdi acele etmeli hemen kuaföre gitmeliydi.

Spor salonunda çıkıp kuaföre doğru yola çıktı. Kuaför de her zamanki gibi özenli ve oldukça dikkatli tavırlar ile çalışanların kendisini hazırlamasını bekledi.İşleri bittiğinde eve giderek siyah üst bedeni güpür midi boy elbisesini giydi zarif topuzu hafif makyajı ve bordo stilettoları ile sade ve şık olmuştu.Koşturarak evden çıktı. Kokteylin yapılacağı otele geldiğinde kapıda babası ile buluştular."Akif bey yine şıklığınızla göz kamaştırıyorsunuz"diye takıldı babasına. Akif bey " Dünya güzeli bir hanıma eşlik edeceğim için şık olmaya çalıştım ama yine sizin ışığınızın yanında sönük kaldım" diyerek şaka yollu iltifatını etmiş oldu biricik kızına.Yaren'in yeri bambaşka idi onun gönlünde, ona yaşatılan acılar aklına geldikçe gözü dönüyor tüm dünyayı yakıp yıkmak istiyordu.Bu acıları ona yaşatanın yine kendi kızı olduğunu bilmek acısını ikiye katlıyor kendisine de öfkelenmesini sağlıyordu.Bir baba olarak kızını iyi yetiştiremediğini düşünüp kendini suçlamaktan alıkoyamıyordu kendisini."Teşekkür ederim babacığım"diyerek hafif tebessüm etmişti babasına.Akif bey yıllardır hasret kalmıştı kızının gülen yüzüne, tebessümü bile büyük lütuftu onun için.

İHANET (TAMAMLANDI)Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin