6 Bölüm

8.9K 428 0
                                    

***

    Tan'ın yanından ayrılıp eve gidip duş almış ve şirkete geçip saat 20:00' e kadar hiç durmadan çalışmış, hem kendisini hemde çalışanlarını çok yormuştu.İsten çıktığından Tan mesaj atmış "Güzellik her zamanki gece kulübündeyim ve bütün yakışıklılığım ile seni bekliyorum gelmezsen ben gece kulübünü sana getiririm" yazarak ona hayır deme şansını yerle bir etmişti. Gülümseyerek çıktı şirketten şimdi günün yorgunluğunu atma zamanıydı. Yaren'in rotası belli, tabi ki kırmayacaktı yakışıklı arkadaşını.

Güzel kadın Tan ile gece kulübünde eğlenmeye başlamıştı. Yaren kadınların öldürücü bakışlarının farkındaydı ve sebebini bildiği için bu durum ona çok gülünç geliyordu. Tan'ın kulağına eğildi ve ''bak yakışıklı ben senin kısmetini kapatıyorum. Şu kadınların haline bak beni öldürecek gibi bakıyorlar can güvenliğim tehlikede. Galiba gitmem ikimiz içinde iyi olacak hem fazlası ile güzel kadın var belki birisi ile'' demiş kolunu dürtüp göz kırparak devamını getirmeden anlatmıştı derdini. Genç adamdan ''hiç birisi senin güzelliğinle kıyaslanamaz hem erkeklerin öldürücü bakışlarından bahsediyor muyum ben sana. Bende güvende değilim ama senin için beni burada kıtır kıtır kesseler bir damla kanım akmaz'' demişti abartılı bir cesaret ile. Yaren Tan'ın bu haline kahkahalar ile gülmüştü. O sırada herkesin kapının önünde bir noktaya baktığını fark edince ikisi de aynı anda oraya bakmıştı. Bu adamı magazin haberlerinde görmüştü Yaren, babasının arkadaşı Fehmi beyin oğlu, ama adını hatırlayamamıştı adamın. ''Demek o da yemeğe gitmemiş'' diye geçirdi içinden. Bu akşamki yemeğe gençlerinde davetli olduğunu biliyordu. Yakışıklı adam kasıla kasıla tam karşılarında ki locaya oturmuş kollarını koltuğun başına koyup bacak bacak üstüne atarak yayılmıştı resmen. Yaren ''ne kadarda kasıntı bir herif bu '' diye içinden geçirirken genç adam kafasını onun olduğu yöne çevirmiş bir anlığına göz göze gelmişlerdi. Yaren hemen kafasını çevirdi adamı keserken yakalanmış gibi hissediyordu kendisini içindeki tuhaf hissi de buna bağlamıştı.

Güzel kadın arkadaşından lavaboya gitmek için izin istemiş Tan eşlik etmeyi teklif etse de tek başına gidebileceğini söylemişti. Lavaboya gidip işlerini bitirdi. Kapıdan çıkması ile sert bir şekilde kolundan çekilmesi bir oldu ''ne oluyor be'' diye bağırdı karşısında ki iğrenç bir sırıtışa sahip olan adama. Adam ''bir şey olduğu yok sadece tanışmak istiyorum'' dedi sırıtmasını yüzünden eksiltmeden. Yaren'in adama baktıkça midesi bulanıyordu ''tanışmak istediğin her kadına böyle yaklaşıyorsan işin çok zor bilmiş olasın biraz daha nazik olmayı dene benden sana tavsiye. Ayrıca inan bana beni tanımak istemezsin şimdi toynaklarını üzerimden çek ve uzaklaş'' dedi tehditkar bir ses ile. Adam pes etmeye niyetli değildi bir kez daha asıldı güzel kızın koluna ''hadi ama güzelim sadece tanışmak istiyorum'' dedi iğrenç bir ısrarcılıkla. Yaren derin bir nefes aldı ve sabırlı olmaya çalışarak ''Bırak kolumu'' diye tısladı. O sırada mekanın gürültüsünü bastıracak bir kükreme duyuldu ''Sağır mısın lan bıraksana kızı'' diye bağırdı. Fehmi beyin adını hatırlamadığı oğluydu bu Yaren gözlerini devirdi ne yani şimdi kahraman mı olacaktı bu adam? Kolunu çevik bir hareketle kurtarıp adamın suratının ortasına bir yumruk geçirdi, adam beklemediği bu darbe ile birazda alkolden sebep olsa gerek yere düştü burnunu tutarak. Yaren adama dönüp tıslarcasına konuştu ''sana benimle tanışmak istemezsin demiştim. Biraz sert tanışma tekniklerim var '' dedi ve Fehmi beyin adını hatırlamadığı oğluna dönerek ''kusura bakma kahramanlık gösterini yarıda kestim ama ben başının çaresine bakabilen kadınlardanım ne yazık ki '' dedi sahte bir üzüntü ile. Sonrada genç adamın omuzuna bilerek sert bir şekilde çarpıp yanından geçti ve uzaklaştı oradan. Tan'ın yanına döndüğünde eve gitmek istediğini söyledi Tan bir şey olup olmadığını sorduğunda sıkıldığını söylemişti. Bu kadar tantananın üzerine bir de ona açıklama yapmakla uğraşamayacaktı şimdi.

Yaren aksiyon dolu bir gece geçirirken Fehmi bey ve eşi Sevgi hanım Akif beylere yemeğe gelmiş yemeklerini yemişti bile. Kahveler için erkekler bahçeyi tercih ederken hanımlar içeride kalmak istemişlerdi. İki eski dost sohbet ederken konu çocuklara gelmiş Akif bey üstü kapalı Yarenin durumundan bahsetmiş son olarak"Gökkuşağı gibi rengarenkti benim güzel gözlüm renklerini soldurdular çok acılar çekti belki hala çekiyor ama etrafına karşı o kadar ketum ki ben bile bilemiyorum içinde neler yaşadığını"diye ekledi. Fevzi bey hüzünlenmişti yine "Ah Akif'im çok üzüldüm bizim haytada geçti bu yollardan talihsiz bir evlilik geçti başından bütün yaşama sevincini aldı içinden. Şimdi o daldan bu dala acısını dindirmeye çalışıyor kimse ile konuşmuyor kimseye anlatmıyor ne yaptıysam toparlayamadım. Bir arkadaşı bile yok. Ama bu haline şükür ettirecek kadar kötüydü ilk zamanlar Her şey Allah'tan sabır edip şükür etmekten başka çare kalmıyor bazen" diye kısaca anlattı oğlunun durumunu..Akif bey arkadaşını çok iyi anlıyordu evlat bu başka bir şeye benzemez biliyordu '' Yaren'imin bir arkadaşı var çok şükür, sağ olsun çok destek oldu Tan oğlum. Birazda onun sayesinde toparladı her şeyini onunla paylaşır bizimle bile ondan daha az görüşüyor ama inan gönül koymuyor seviniyorum. Bizim yanımızda yüzünde yalancı bir gülümseme ile durmak çok zorluyor onu biliyorum acılarını hatırlatıyoruz ona'' dedi. Çok üzülmüştü arkadaşının da aynı şeyleri yaşamasına kimse evladı ile sınansın istemezdi yaşlı adam. Fehmi bey düşünceli bir tavır ile kafasını salladı '' Keşke bizimkinin de bir arkadaşı olsaydı belki bir nebze acısı dinerdi.Bazen diyorum helal süt emmiş bir kız bulsa evlense diye ama çok zor biliyorum'' dedi. Çok üzülmüştü oğlu ve kimseyi istemeyeceğini biliyordu maalesef ki. O an aklına bir fikir geldi. Arkadaşına söylemeye biraz çekinse de konuşmaya başladı " Bak devrem ben diyorum ki bizim çocukları tanıştıralım deli deliyi görünce sopasını saklar derler belki bizimkilerde sopaları saklar da bir faydaları dokunur birbirlerine. He ne dersin ?" Fevzi bey biraz mahcubiyet bolca heyecanla konuşurken Akif bey onun kadar heyecanlanmamıştı kız babasıydı neticede. "İyi dersin hoş dersinde iki inatçıyı nasıl tanıştıracağız baksana aile yemeğine bile gelmediler hem ben böyle bir işe girmem Fehmi daha kötü olurlarsa vicdanım öldürür beni bu kez " dedi ümitsiz bir ses tonu ile.Fevzi beyin pes etmeye niyeti yoktu "sen o işi bana bırak devrem zaten ikisi de mutsuz en fala görüşmek istemezler olur biter en azından çocuklarımız için bir şeyler yapmış olalım" dedi ve Akif beye aklındakileri anlatmaya koyuldu. Bu plan Akif beyin aklına yatmıştı kızının tekrar mutlu olabilme ihtimali ile yaşlı yüreği mutlulukla doldu ama çokta hevesli görünmek istemiyordu o bir KIZ BABASIydı. "Sen öyle diyorsan tamam devrem inşallah işe yarar " dedi istemem yan cebime koy dercesine bir ses tonu kullanarak.

İHANET (TAMAMLANDI)Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz