3.8

94.7K 4.8K 653
                                    

Şelam arayı açmadan geleyim dedim
İyi okumalar...
Ö
P
T
<3

26 Kasım. 26 Kasım. 26 Kasım.

Bugünü unutmamak adına içimden birçok defa geçirdim. 

Egemen'in doğum günü... 

Şimdi ekim ayının başlarındaydık ve neredeyse Egemen'in doğum gününe bir aydan daha fazla zaman vardı. Ve ben o güne kadar onun için bir şeyler yapmak istiyordum. Ama ne? Dün geceden beri bunu düşünüp durmaktan kafayı sıyırmama ramak kalmıştı! Aklımda ona doğum günü için ne yapmam gerektiği sorusu dönüp duruyordu. Biliyorum, daha zaman çok vardı ama ben şimdiden bir şeyler bulup son güne bırakmak istemiyordum bunu. Ne kadar erken o kadar iyiydi benim için! Fakat  ne kadar düşünürsem düşüneyim bir fikir gelmemişti aklıma!

Onu daha tam tanımıyordum. Neyi sever neyden hoşlanır, bilmiyordum! Bu yüzden ona ne almam konusunda fazlasıyla kararsız kalmıştım ve şu birkaç hafta içinde ise bunu hemen halletmem gerekliydi. Görüldüğü üzere de çok zordu! Derince nefeslenip bankta arkama yaslandım. Dersimiz beden eğitimi olduğu için hoca ilk ders konu işlemiş ardından boş bırakmayı tercih etmişti. Şimdi ise tüm sınıf dışarıda oyalanmakla meşguldük. 

Bankta oturmuş ilerimde voleybol oynayanlara bakındım bir süre. Zorlu bir mücadele içerisindeydiler. Ardından onları izlemeyi kesip hoca ile konuşan gruba takıldı bakışlarım. Koyu bir sohbete katılmışlar konuşuyorlardı. Sonrasında ise az önce kantine gitmek için yanımdan ayrılan ve şimdi ise iki tane kahve ile yanıma dönen Eceye takıldı gözlerim. Kahveler fazla sıcak olmalı ki yüzünü buruşturup hızlı adımlarla yanıma geldi ve ikisini de birden bankın üzerine koyup acıyan ellerine üfledi.

"Çok sıcak! Ellerim yandı anasını satayım ya!" diye homurdandı ve ellerine üflemeye devam ederek kendisi de yanıma oturdu. 

"Karton kutu ile getirmeyi akıl edemedin mi?" diye gülerek söylendiğim de şimdi aklına gelmiş olmalı ki dudaklarını büzüp kafasını salladım. 

"Doğru ya! Unuttum!"

Ona bir şey demeyip banka koyduğu karton bardaklardan birisini elime alıp küçük bir yudum içip geri yerine koydum. Fazla sıcak olduğu için dilim yansa da pek umursamadım. Ece ile aramızda kısa sürelik sessizlik olduğunda aklımın yine Egemen'in doğum gününe gitmesi ile Eceye seslendim.

"Ece?"

"Hmm! Söyle gülüm!" dedi içtiği kahveyi yutup.

Aklım fazla karıştığından sanırım Egemen'in doğum günü için ondan ufak bir yardım alabilirdim. Ece bir kez daha kahvesinden küçük bir yudum içip bana baktı.

"Dün Egemen ile yine görüntülü konuştuk." 

Muzırca gülümseyip "ee?" diye sordu. "Ne konuştunuz?"

"Normal şeyler işte!" diyerek omuz silktim.

"Kızım çerezlik mi atıyorsun önüme! Dolandırmayı bırak asıl mevzuya gel işte!" diye söylendi.

"Bir dur anasını satayım söyleyeceği işte! Sana da bir şey denmeye gelmiyor!" diyerek gözlerimi devirdim. Derin bir nefes alıp devam ettim. "Ben doğum gününü merak ediyordum ve sordum işte ona dün. 26 Kasımmış, doğum günü. Öyle dedi."

"26 Kasım mı?" diye mırıldandı, Ece. Aynı zamanda da kaşları çatılmıştı. "E yakın o zaman! Az kalmış!"

"Evet."

"Ve dur tahmin edeyim. Doğum günü için bir şeyler yapmak istiyorsun, değil mi?"

Gülümsedim. "Seni zeki kız!"

Kahveden küçük bir yudum alıp yutkundum. Ece de kahvesinden bir yudum daha aldı. Ama kahvenin sıcaklığı dilini yakmış olmalı ki ardından yüzünü buruşturup dışarı üfledi ve elini yüzüne salladı. 

"Şimdi asıl kısıma geliyorum!" dedim dikkatini tekrar bana verdirerek. Kafasını salladığında "açıkcası ne yapmam gerektiğini bilmiyorum." kahveden bir yudum daha aldım. "Yani nasıl kutlasam bilemiyorum. Aklıma bir şey gelmiyor."

Ece dudak büzüp "o biraz zor olacak doğru dedin." diye mırıldandı. 

"Öyle. Üstelik burada da değil ki kutlama yapsam."

Ece bankta bir ayağını altına alıp yarı bana dönerek oturdu. 

"Hediye alırsın." dedi. Ona sen ciddi misin bakışı attığımda omuz silkti. "Evet, şimdi burada değil ama geleceğini demiştin zaten o zaman verirsin. Kaldı ki Egemen'in hediye olayına pek takacağını da sanmıyorum. Senin hatırlatıp kutlaman bile onu baya mutlu edecektir bence."

Ece haklıydı aslında. Egemen'in buna takılacağını ben de pek düşünmüyordum ama yine uzun zaman sonra belki ilk defa böyle bir şey yaşayacaktı ve ben bunu güzel olmasını istiyordum. Derin bir nefes alıp üfledim. Dün konuştuklarımız aklıma geldi. Doğum gününü pek hatırlamadığını ve kutlamadığından bahsetmişti bana. Sırf bu yüzden güzel bir şey yapmak istiyordum ona!

"Orası öyle tabi de," dedim mırıltı ile. "Aslında bakarsa uzun zamandır kutlamıyormuş doğum gününü. Bu yüzden güzel bir şey yapmak istiyorum ona."

"Öyle mi?" dedi düşünceyle.

Kafamı salladım. Bir şey demedi. Kısa bir süre sessizlik yine aramızda dolaştığında kafamda halen ne yapmam gerektiğini düşünüyordum. Ama zaman geçse de hala buna bir cevap bulamamıştım. Derin bir nefes alıp kahveden koca bir yudum aldım. Beklediği için artık sıcaklığı geçmişti. Bu yüzden bir kez daha yudum aldım. 

Ece sessizliği bölerek "ona sorsana dedi?" dedi. "Çaktırmadan sevdiği bir şeyler var mıymış öğrenirsin böylece. Daha çok zaman var illa ki bir şeyler bulursun. Merak etme."

Nefesimi bıkkınca dışarı üfledim. "Sanırım öyle yapacağım. Başka seçenek yok."

Cümlemi bitirmemle teneffüse girdiğimizi belirten zil sesinin duyulması ile böylece de beden dersimiz bitmişti. Kahvemin son yudumunu içtiğim esnada Ece oturduğu yerden kalkıp gerindi. Bitirdiğim kahve bardağını eline alıp kendisininki ile iç içe soktu. 

"İyi o zaman sen düşünedur biraz daha ben biraz dolaşıp geleyim." diyerek birkaç adım uzaklaştı benden. Nereye gideceğini tahmin edebiliyordum. Kafamı sallayıp gülümsedim. 

"İyi madem. Can'a selam söylersin!" 

Gülümseyip bana döndü. "Söylerim söylerim!" geri arkasını döndüğünde saniyeler içinde gözden kaybolmuştu bile. 

Onun gitmesi ile de cebime yerleştirdiğim telefonu hocalara dikkat ederek çıkardım. Kilidi açmamla direkt takvim kısmına girdim. Tarihlerden 24 Kasım gününü bulup üzerine tıkladım. Erkene not etmem her açıdan daha iyiydi. Hazırlıkları böylece daha çabuk bitirebilirdim. Bu yüzden 24 Kasım gününe küçük bir not ekledim.

Egemen'in doğum günü unutma!!!

Ardından ise saati ayarlayıp kaydedip cebime geri yerleştirdim. Gülümseyip derince nefeslendim. O güne daha çok vardı. Ve ben güzel bir şekilde kutlayacaktım.






X

Benim de aklımda çok güzel şeyler var :')

bundan sonraki kurgu da küçük bir değişiklik yaptım gençler aslında Egemen'in doğum gününü hemen kutlayıp geçecektim ama vazgeçtim bunu biraz daha geriye atacağım

ve bu bölüm Egemen yoktu demeyin az sonra küçük bir part daha paylaşacağım ;)

Birde öhöm! Egemen yakında çıkacak şimdiden diyeyim ;)

öpt<3


YANLIŞ NUMARA | TEXTING *Tamamlandı*Where stories live. Discover now