Γυναικείες συζητήσεις

2.5K 210 4
                                    

Ξύπνησε μετά από λίγες ώρες ύπνου αλλά η αλήθεια ήταν πως δε νύσταζε. Έφταιγε η υπερένταση της προηγούμενης βραδιάς.Το φιλί του Πιέρου και το μήνυμα του Μάνου που είχε λάβει όταν επέστρεψε στο ξενοδοχείο, την είχαν αναστατώσει.
Δε μπορούσε καθόλου να καταλάβει τι ήθελε ο Μάνος από εκείνη. Γιατί δεν την άφηνε να συνεχίσει τη ζωή της;Μόλις πήγαινε να κάνει ένα βήμα, της έστελνε μήνυμα ή τη κοιτούσε με εκείνα τα μαγικά του μάτια και έπειτα το έπαιρνε πίσω και ήταν πάλι τυπικός και πάντα δεσμευμένος με την Ευρυδίκη που μάλιστα κατηγορούσε την ίδια πως ήθελε να της πάρει τον αρραβωνιαστικό. Να έβλεπε τα μούτρα της Ευρυδίκης αν της έδειχνε το μήνυμα που της έστειλε ο καλός της στις 2 τα ξημερώματα να δούμε ποιος θέλει να ξελογιάσει ποιον.
Σήκωσε το ακουστικό και κάλεσε τη Φαίδρα από την υποδοχή του ξενοδοχείου για να της φέρουν το πρωινό στο δωμάτιο. Είχε ανάγκη να ηρεμήσει τρώγοντας το πρώτο γεύμα της ημέρας.
Έπειτα θυμήθηκε πως έπρεπε να συναντηθεί με τη μητέρα της οπότε της έστειλε μήνυμα αν ήθελε να συναντηθούν στις 11 σε ένα καφέ που είχε δει στις βόλτες της στα στενά της Ερμούπολης.
Μετά από ένα δεκάλεπτο έλαβε θετική απάντηση από την Ελένη και έτσι αφού κανόνισε κι αυτό περίμενε να φάει το πρωινό της στο μπαλκονάκι της.
Η πόρτα χτύπησε και η Φαίδρα η μία από τις δύο νεαρές ιδιοκτήτριες του ξενοδοχείου, της έφερε το δίσκο γεμάτο με μαρμελάδες "san loukoumi" σε μικρά βαζάκια κάθε γεύσης, βουτήματα, φρέσκα ψωμάκια και φρέσκο χυμό πορτοκάλι που δε παρέλειπε ποτέ από το πρωινό της.
Η Φαίδρα ακούμπησε το δίσκο στο τραπεζάκι του μπαλκονιού και αφού τη χαιρέτησε, έφυγε διακριτικά από το δωμάτιο.
Στο μπαλκόνι ο ήλιος έλαμπε φωτεινός και απόλυτα καλοκαιρινός. Στο δρόμο οι άνθρωποι σεργιάνιζαν κατεβαίνοντας προς τη
Πλατεία ενώ μερικοί τουρίστες, βάδιζαν προς την αντίθετη κατεύθυνση, πηγαίνοντας στο θέατρο Απόλλων, στη παλιά όπερα του νησιού που η Νόρα ήθελε να επισκεφτεί πριν φύγει. Ξεκίνησε να τρώει το πρωινό της λαίμαργα και σκέφτηκε πως αφού είχε λίγο χρόνο θα μπορούσε να τηλεφωνήσει στην Αλίκη να της πει όλα όσα είχαν γίνει μπας και και είχε καμία συμβουλή να της δώσει γιατί μόνη της δεν τα έβγαζε πέρα.
Πάτησε το όνομα της δει ευρετήριο του κινητού και περίμενε να ακούσει τη κεφάτη της φωνή.
"Νόρα;"
"Έλα Αλίκη μου, που σε πετυχαίνω;"
"Μόλις έφτασα στο γραφείο, ευτυχώς δεν έχω ραντεβού όμως ακόμη. Αλλά δεν ήθελα να μείνω σπίτι σήμερα, ο Σπύρος ήταν στις κακές του και άρχισε τη γκρίνια οπότε τη κοπάνησα στα γρήγορα. Εσύ τι κάνεις; Πως τα περνάς εκεί  στα Κυκλαδονήσια;"
Ο Σπύρος ήταν η σχέση της τα τελευταία δύο χρόνια απλά ήταν και εκείνος δικηγόρος σε μια μεγάλη εταιρεία και ήταν συνέχεια αγχωμένος και νευρικός.
Εκείνη βέβαια ακουγόταν όπως πάντα σαν να ήταν έτοιμη για κάποιο party όλο γέλια και πειράγματα.
" θα έλεγα πως υπάρχουν πολλά περισσότερα παρατράγουδα απ' ο, τι περίμενα τη μέρα που μιλήσαμε. Και βασικά μου ήρθαν από εκεί που δε τα περίμενα " απάντησε η Νόρα που ανυπομονούσε να τα πει όλα στη φίλη της.
" Δηλαδή; Πες μου πες μου, έχω χρόνο. Έχω περίπου.... Μισή ώρα ελεύθερη πριν έρθει η κυρία Νοταρά για να μου γκρινιάξει για τον άπιστο άντρα της και να δούμε τα του διαζυγίου.
Κι έτσι η Νόρα της τα διηγήθηκε όλα με κάθε λεπτομέρεια. Από την ώρα που συναντήθηκε με τη μητέρα της μέχρι το μήνυμα του Μάνου το προηγούμενο βράδυ.
Όταν ολοκλήρωσε τη διήγηση της άκουσε την Αλίκη να βγάζει ένα επιφώνημα θαυμασμού
"Πω πω πραγματικά κάνεις περιπετειώδεις διακοπές. Και δε μπορεί να το χωρέσει το μυαλό μου ότι ο Μάνος είναι ο γιος του άντρα της μητέρας σου. Μα καλά όλοκληρη Ελλάδα και εσύ πήγες και έπεσες πάνω σε αυτόν  στη Θεσσαλονίκη; Βέβαια το θέμα είναι άλλο... Αυτός ο Πιέρος σου αρέσει πραγματικά ή θα έχουμε παράπλευρες απώλειες;
Επικράτησε μια μικρή σιωπή καθώς η Νόρα δεν ήξερε τι να πει,τι να απαντήσει στη φίλη της που δε θα ήταν ψέμα.
"Καλά μην ενθουσιάζεσαι αστειεύτηκε η Αλίκη που κατάλαβε από τη σιωπή της  πως ούτε κι εκείνη ήξερε τι να απαντήσει πάνω σε αυτό.
"Όχι δεν είναι πως δε μου αρέσει. Έχει κάτι που με τραβάει, είναι ελκυστικός. Υπό κανονικές συνθήκες θα μπορούσα να έχω κάτι μαζί του"
" Ασε τις κανονικές συνθήκες. Μιλάμε για τις τρελές, παράλογες συνθήκες που επικρατούν αυτή τη στιγμή" απάντησε ανυπόμονα η Αλίκη
"Ε υπό τις τωρινές συνθήκες, όχι δε ξέρω αν με ενδιαφέρει πραγματικά.. Δηλαδή δε ξέρω κιόλας αλλά είναι και ο Μάνος εδώ και με αποσυντονίζει. Για παράδειγμα χτες βράδυ αντί να σκέφτομαι το φιλί με τον Πιέρο, καθόμουν και σκεφτόμουν το μήνυμα του Μάνου. Ήταν σαν να έσβησε ο, τι συνέβη πριν από αυτό "προσπάθησε να εξηγήσει τα ανεξήγητα η Νόρα.
" Αυτό είναι το επόμενο μυστήριο που νομίζω είναι και το πιο βασικό. Πρέπει να σκεφτείς τι είναι αυτό που κρύβει ο Μάνος. Νομίζω είναι αυτό είναι το κλειδί. Όταν σε άφησε πίστευα πραγματικά πως κάτι είχε αλλάξει. Πως ήθελε να ξεκόψει ή πως βρήκε κάποια άλλη και ήθελε να σε αποφύγει πάση θυσία.
Αλλά τώρα με όλα αυτά, νομίζω πως του αρέσεις ακόμη. Και όχι απλά σαν να σε ξαναείδε και μετανιωσε που σε χώρισε. Οχι ετσι...Περισσότερο σαν να μην του είχε περάσει ποτέ, καταλαβαίνεις; Και όλες αυτές οι μπηχτές για κάτι που θα μπορούσε να σου εξηγήσει αλλά τελικά δε μπορεί... Δε ξέρω, νομίζω πως εκεί πρέπει να εστιάσεις. Προσπάθησε να μάθεις τι σου κρύβει και αν τελικά σε άφησε τότε στη Θεσσαλονίκη για κάποιον άλλο λόγο που αγνοουμε"
Η Αλίκη είχε πάντα αυτό το καλό. Σε βοηθούσε να βάλεις τις σκέψεις σου σε τάξη, να ιεραρχήσεις τα πράγματα και να δεις πως θα οργανωθείς για να κάνεις μια δουλειά όπως πρέπει. Δεν ήταν τυχαίο που έγινε δικηγόρος.Οργανωτική και πανέξυπνη πάντα.
" Ίσως ειναι απλά μια δικαιολογία του Μάνου για να καλύπτει τον εαυτό του όταν ξαναγυρνάει στα παλιά"
"Έλα τώρα βρε Νόρα. Ο τύπος σηκώθηκε στα ξαφνικά και κρύφτηκε στη Σύρο ενώ λάτρευε τη Θεσσαλονίκη. Άφησε όλη τη ζωή που είχε φτιάξει εκεί. Και τώρα δήθεν ξανακυλαει τόσο εύκολα στο παρελθόν; Όχι δε το νομίζω. Αν πάρεις μια τοσο σοβαρή απόφαση και έτσι γρήγορα και αποφασιστικά σίγουρα ξέρεις τι θέλεις. Δε νομίζω πως θα έκανε αυτά τα ναζακια. "εξήγησε η Αλίκη που έμοιαζε να έχει ψυχολογήσει το Μάνο καλύτερα από την ίδια. Ίσως να έφταιγε που τους χώριζε και η απόσταση και το γεγονός πως η Αλίκη δεν είχε συναισθηματική εμπλοκή οπότε μπορούσε να δει τα πράγματα πιο καθαρά.
" Ωραία θα προσπαθήσω να τον κάνω να μου πει ποιος ήταν ο λόγος που έφυγε τότε. Αν δηλαδή υπάρχει κάποιος λόγος πέρα από το γεγονός πως ήθελε να μείνει μακριά από εμένα.
" Συγγνώμη κιόλας και στο είχα πει και τότε αν θυμάσαι αλλά αν ήθελε απλώς να σε χωρισει, θα σε χώριζε δε νομίζω να μετακομιζε κιόλας για χάρη σου, να έφευγε από τους φίλους του και τη ζωή του απλά για να αποφύγει εσένα. Οι άντρες σκέφτονται πιο απλά από εμάς και μερικές φορές λόγω αυτού, πολύ πιο λογικά "της είπε η Αλίκη που όταν ήθελε μπορούσε να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο.
" Έχεις δίκιο, αυτό είναι λογικό που μου λες. Ελπίζω να βγάλω άκρη γιατί ηρθα απλώς για τη μητέρα μου και έχω βρεθεί να ασχολούμαι περισσότερο με την ερωτική μου ζωή.. "
" Έδώ που τα λέμε και η ερωτική σου ζωή ένα ρεκτιφιέ το ήθελε οπότε μη παραπονιέσαι. Αλήθεια πως πάνε τα πράγματα με τη μητέρα σου, όλα εντάξει; "
" Εντάξει μου φαίνεται σε γενικές γραμμές, έχω μόνο μερικές ενστάσεις, ξέρεις κάποια ψιλοπράγματα που  μου φανηκαν λίγο περίεργα αλλά περιμένω να δω τι θα μου πει και σήμερα τώρα που έχουμε ραντεβού γιατί μου έκανε έναν πρόλογο τύπου να μιλήσουμε μάνα με κόρη... Και αυτά που έχουν ταμπελίτσες και συναίσθημα έχω μάθει να τα φοβάμαι "
Μίλησαν λίγο ακόμη και έπειτα η Νόρα της είπε πως έπρεπε σιγά σιγά να τη κλείσει για να ετοιμαστεί.
Χαιρετήθηκαν αφού πρώτα η Νόρα της υποσχέθηκε πως θα την ενημερώσει για κάθε νεότερο.
Όταν τελείωσε το τηλεφώνημα η Νόρα συμμάζεψε λίγο το δίσκο με τα πράγματα του πρωινού που είχε φάει και έπειτα σηκώθηκε να ετοιμαστεί για να συναντήσει τη μητέρα της στα στενά της Ερμούπολης.

(καλησπέρα 🌹 Πως περάσατε σήμερα την ημέρα; Εγώ αφού δεν πήγα για μπανάκι στη θάλασσα, έγραψα άλλο ένα κεφάλαιο με τις δύο φίλες να προσπαθούν να λύσουν το αίνιγμα "Μάνος". Το επόμενο θα είναι και πάλι γυναικεία υπόθεση αφού θα δούμε τι θέλει να συζητήσει η Ελένη με τη Νόρα. Έρχονται νέες εξελίξεις. Μέχρι το επόμενο κεφάλαιο, μη ξεχνάτε να μου γράφετε τα σχόλια σας, τη κριτική σας και αν σας αρέσει το βιβλίο περιμένω τα αστερακια σας ❤️ φλκ)

Αγάπης πόλεμοςWhere stories live. Discover now