Κρυφτό

1.9K 175 13
                                    

"Τι εννοείς θες όλη τη περιουσία;" στο πρόσωπο της Νόρας είχε σχηματιστεί η απορία.
"Όλο ερωτήσεις..Ποια νομίζεις ότι είσαι τέλος πάντων; Ήρθες εδώ πριν λίγες μέρες και ήδη έχουν γυρίσει όλα τούμπα.. Τώρα αναγκάζομαι να σε φέρω εδώ, να είμαστε σε αυτό το παλιόσπιτο και να απαντάω στις ερωτήσεις σου..." είπε εκνευρισμένη η Ελένη και σηκωθήκε από τη θέση της.
" Εσύ επικοινώνησες μαζί μου αν το ξέχασες και με έφερες στο νησί με τη πρόφαση της οικογενειακής τρυφερής επανένωσης. "η Νόρα είχε άρχισε να σκέφτεται όλο και περισσότερο τα λόγια της Ελένης και προσπαθούσε να συνδέσει όλα τα στοιχεία για να καταλάβει τι πραγματικά σχεδίαζε.
" Έπρεπε να έρθεις.. Ο Μπελανζέρος μου είπε πως έπρεπε να βρίσκεσαι εδώ για την ανάγνωση της διαθήκης. Είχε σκοπό να ψάξει ο ίδιος αλλά σκέφτηκα πως ήταν καλή ευκαιρία να έρθεις εδώ και να έρθουμε πιο κοντά. Στην αρχή βέβαια όταν άκουσα από τον Επαμεινώνδα το όνομα σου, σοκαρίστηκα. Δεν πίστευα πως η μητέρα μου ήξερε πως υπάρχεις. Αλλά αυτή η καταραμένη γυναίκα, σε είχε βρει... Σε είχε βρει και σου είχε αφήσει ολόκληρη τη περιουσία... Χωρίς καν να σε ξέρει.. "η φωνή της έσβηνε καθώς θυμόταν και πάλι το θέμα της κληρονομιάς...
" Η γιαγιά με παρακολουθούσε... "ήταν περισσότερο μια ξερή δήλωση από τη μεριά της Νόρας και λιγότερη διάθεση να ενημερώσει την Ελένη. Στη πραγματικότητα χαιρόταν που θα την έπιανε αδιάβαστη. Που θα της έλεγε κάτι που δεν γνώριζε.
  Η Ελένη την κοίταξε σαν να μιλούσε κάποια άγνωστη γλώσσα, τις λέξεις της οποίας δε μπορούσε να καταλάβει..
"Τι εννοείς σε παρακολουθούσε; Η γιαγιά σου ήταν άρρωστη εδώ και καιρό, δεν μπορούσε να φύγει από τη Σύρο..."
"Μη γίνεσαι ανόητη.. Δεν εννοώ πως ήρθε η ίδια μέχρι την Αθήνα. Εννοώ πως είχε προσλάβει ντετέκτιβ να με παρακολουθούν. Φοβόταν βλέπεις μήπως με πλησιάζεις για να εκμεταλλευτείς τη περιουσία που είχα από τον πατέρα μου "είπε θριαμβευτικά η Νόρα και έσφιξε τα χείλη σε μορφή ειρωνικού χαμόγελου.
"Την παλιόγρια.. Και εμένα δε μου είπε τίποτα.. Μου έκανε την άρρωστη και έστελνε ντετέκτιβ να σε παρακολουθούν... Απορώ πόσο καιρό γινόταν αυτό.. "
" Από το θάνατο του πατέρα μου.. Εκείνος είχε επικοινωνήσει μαζί της καιρό πριν γιατί φοβόταν πως θα με πλησιάσεις όπως είχες πλησιάσει κι εκείνον όταν έμαθες για το Τζόκερ που κέρδισε.."
"Ειλικρινά δε θα πίστευα ποτέ πως ο Αντρέας είχε γίνει τόσο έξυπνος.. Έπρεπε να τον εγκαταλείψω για να δείξει τις ικανότητες του. Όσο ήμασταν μαζί ήταν ένας μίζερος, καλοσυνάτος τύπος.. Βαρετός ως επί το πλείστον.. Τον άφησα και έγινε εκατομμυριούχος και μάλιστα έστηνε και παγίδες πίσω από τη πλάτη μου.. Ομολογώ πως τον είχα υποτιμήσει" η Ελένη χαμογέλασε με πίκρα σαν να αναγνώριζε πως είχε χάσει μέσα από τα χέρια της ένα λαυράκι.
"Πάντως μπορεί να κατηγορείς τη γιαγιά για τον ντετέκτιβ αλλά απ ο, τι έμαθα σήμερα μια χαρά βάλατε τον Σ. να με παρακολουθεί και να έρχεται στο κρεβάτι μου" η Νόρα μιλούσε ήρεμα. Ήθελε να παρασύρει την Ελένη σε μια ειλικρινή κουβέντα, να μάθει όσα περισσότερα μπορούσε για τα σχέδια τους και να καταλάβει γιατί βρισκόταν εδώ.
" Σ.; Ποιος είναι ο Σ; "η Ελένη ήπιε άλλη μια γουλιά κρασί και φάνηκε να προσπαθεί να θυμηθεί ποιος να ήταν ο συγκεκριμένος άντρας.
"Έλα τώρα Ελένη.. Ο άντρας που με έφερε απόψε εδώ.. Τον λέω Σ. γιατί ποτέ δε θέλησα να μάθω το αληθινό του όνομα"
Η Ελένη πήρε ένα ύφος μικρού παιδιού που το είχαν πιάσει να κάνει αταξία.
"Αα για αυτόν λες λοιπόν.. Σπύρο τον λένε... Αυτή η ιδέα ήταν της Ευρυδίκης... Αλήθεια αυτό το κορίτσι δε θα το πίστευα ποτέ πως θα μπορούσε να γίνει το δεξί μου χέρι σε όλα όσα σχεδίαζα. Δε το περίμενα ποτέ όταν ερχόταν κλαμμένη έφηβη στο σπίτι μας για χάρη του μονόπλευρου έρωτα της, πως θα μπορούσε να εξελιχθεί τόσο.. Μα για να πούμε την αλήθεια αυτή η ιδέα της ήταν και για μένα ένας μπελάς.. Ήθελε το συγκεκριμένο άτομο να σε αποπλανήσει.. Για να πω την αλήθεια κάτι τέτοιο μου ήταν αδιάφορο.. Εγώ δε κέρδιζα τίποτα από αυτήν την ανοησία. Ο τύπος σε παρακολούθησε και σύντομα καταλάβαμε πως είχες ας το πουμε... κάπως άστατη ερωτική ζωή.. Η Ευρυδίκη γνώριζε από εμένα πως σύντομα θα ερχόσουν στο νησί.. Ήταν στα σχέδια μου να σε πλησιάσω ακόμη και πριν μάθω για τη κληρονομιά της μητέρας μου. Τα λεφτά του Αντρέα ήταν επίσης πολύ δελεαστικά... Η Ευρυδίκη φοβόταν.. Δεν σε ήθελε εδώ.. Δεν ήθελε να μπεις πάλι στη μέση.. Δεν ήθελε να δεις τον Μάνο... "
" Δε καταλαβαίνω.. Εσύ με έκρυβες από τη γιαγιά πως θα με καλούσες στο νησί για να με πλησιάσεις; "διέκοψε η Νόρα και η Ελένη την κοίταξε καλά σαν να ζύγιζε τι μπορούσε να της πει.
" Θα περίμενα φυσικά να πεθάνει η μάνα μου.. Αλλά ήξερα πως δε θα αργούσε" γέλασε δυνατά με ένα γέλιο σχεδόν υστερικό.
"Τι εννοείς ήξερες; "η Νόρα ένιωσε έναν ατσάλινο φόβο να της σφίγγει τη καρδιά.
"Ωω εντάξει εντάξει θα στο πω γιατί άλλωστε στα παιδιά πρέπει να λέμε πάντα την αλήθεια.. Κι εσύ είσαι αίμα μου.. Άλλωστε δε νομίζω να μπορέσεις να το πεις πουθενά... Λοιπόν τη μάνα μου ας πούμε πως την βοήθησα λίγο να φύγει μια ώρα αρχύτερα... Ήταν ήδη αρκετά γερασμένη αλλά ήταν τόσο πεισματάρα που μπορούσε να ζήσει μέχρι τα εκατό απλά και μόνο για να με εκνευρίσει.. "η φωνή της ήταν παγερή και ελαφρώς αδιάφορη. Παραδεχόταν μια δολοφονία σαν να μιλούσε για το κλίμα των Κυκλάδων.
Η Νόρα δε σάλεψε για μια στιγμή.. Ήταν σαν να πάγωσε ο χρόνος.. Κοίταξε την Ελένη και για πρώτη φορά ένιωσε πως κινδύνευε πραγματικά. Απέναντι της είχε ένα αδίστακτο τέρας.
"Τι εννοείς την βοήθησες;"
"Ας πούμε πως για τη πικρίλα στο τσάι της δεν έφταιγε η έλλειψη ζάχαρης" γέλασε η Ελένη με το ίδιο της το άρρωστο αστείο και κοίταξε μια στιγμή προς την κουζίνα αφηρημένη.
  "Πως μπόρεσες;" η φωνή της Νόρας ήταν βραχιασμένη. Ήταν έτοιμη να βάλει τα κλάματα και πάλευε με τον εαυτό της για να κρατηθεί.
" Λοιπόν η αλήθεια είναι πως είσαι ο πρώτος άνθρωπος στον οποίο το λέω... Υποθέτω πως απλά έγινε.. Είχα κουραστεί να περιμένω και φοβόμουν πολύ για τον Δημήτρη και την υποθήκη.. Δε θα μπορούσα να μείνω φτωχή, να γελάει όλη η Σύρος μαζί μου και να χαίρεται για το κατάντημα μου τη στιγμή που η γριά είχε κάτσει σαν κέρβερος πάνω στο τσουβάλι με τις λίρες.. Έπρεπε απλά να βγει από τη μέση "
  Έπεσε μια βαριά σιωπή και η Νόρα φοβόταν όλο και περισσότερο.. Ήξερε όμως πως έπρεπε να την απασχολήσει.. Ίσως ο Μάνος να την έψαχνε τώρα, ίσως να του είχε περάσει από το μυαλό το σπίτι στα Βαπόρια.
" Δε μου είπες τελικά για τον άντρα που έβαλε η Ευρυδίκη.." βρήκε το κουράγιο να αλλάξει θέμα για να μπορέσει να συζητήσει περισσότερο με την Ελένη.
"Τι άλλο να σου πω; Εμένα δε μου άρεσε η ιδέα να βάλω και τρίτο στις δουλειές μας αλλά η Ευρυδίκη είχε πάθει αμόκ από τη ζήλεια της.. Της έκανα τελικά το χατήρι και την άφησα να κάνει ο, τι θέλει.. Άλλωστε ήξερε πολλά από αυτά που είχαν γίνει και δεν ήθελα να τη ζορίσω "
" Ο τύπος ήξερε εκείνη μόνο.. Για σένα δεν είχε ιδέα... "
" Εγώ δεν ανακατεύτηκα πουθενά.. Είχε κάτι μπλεξίματα παλιά με την Ευρυδίκη, δε ρώτησα τίποτα και έτσι εκείνη ανέλαβε να τον βάλει στο κόλπο.
Κι έπεσες στα δίχτυα σαν χάνος.. Πολύ πιο εύκολα απ'ο, τι πίστευα" εξήγησε η Ελένη μοιάζοντας σχεδόν απογοητευμένη που η Νόρα είχε υπάρξει εύκολο θύμα του Σπύρου.
" Όμως κι απόψε την Ευρυδίκη περίμενε αυτός.. Έτσι μου είπε.. Άλλωστε η Ευρυδίκη ήταν στο πάρτι του Σωτήρη και ο δικός σας μου είπε πως έφυγε για να έρθει εδώ "η Νόρα έκανε ερωτήσεις προσπαθώντας να φτάσει στη καρδιά του σχεδίου.
Το βλέμμα της Ελένης σκοτείνιασε.. Φάνηκε σαν να την απασχολούσε κάτι και να είχε ταραχτεί απότομα.
Σηκωθήκε και έβαλε στον εαυτό της άλλο ένα ποτήρι κρασί ενώ το ένα της χέρι, χτένιζε αμήχανα τα πυκνά μαλλιά της.
" Έτσι είναι... Εκείνη τον γνώριζε και μπορούσε να τα ταχτοποιήσει όλα. Εγώ της το ξεκαθάρισα από τότε που τον έστειλε για να μπλέξει μαζί σου στην Αθήνα πως ο Σπύρος δεν έπρεπε να μάθει για μένα. Δεν ήθελα να έχω μπλεξίματα.. Κι έτσι το ανέλαβε η Ευρυδίκη. Οπότε σήμερα, ναι έπρεπε να έρθει στο πάρτι.. Την παρότρυνα κι εγώ να πάει.. Βόλεψε πολύ γιατί και ο Δημήτρης έλειπε στην Αθήνα και η Δώρα στις φίλες της οπότε δε με είδε κανείς να έρχομαι εδώ ξημερώματα. "συνέχιζε να έχει το ίδιο σκοτεινό ύφος σαν να είχαν μαζευτεί σύννεφα στα μάτια της. Έριξε μια ματιά ακόμη προς τη κουζίνα και σώπασε.
" Ελένη που είναι τώρα η Ευρυδίκη. Το σπίτι μοιάζει έρημο.. " ρώτησε η Νόρα και μια ανατριχίλα διαπερασε την ραχοκοκαλιά της.
"Μα γιατί τόσο άγχος πια για την Ευρυδίκη; Νόμιζα πως δε τη συμπαθούσες.. Άλλωστε δε σου είχε φερθεί και πολύ φιλικά.." γέλασε πάλι η Ελένη με ένα αρρωστημένο γέλιο που έκανε την Νόρα να αναπηδήσει από τη θέση της.
"Ελένη που είναι η Ευρυδίκη;" η φωνή της ήταν έτοιμη να ραγίσει..
" Ωω μα που πήγε το μυαλό σου κορίτσι μου... Έδω είναι.. Που αλλού θα μπορούσε να είναι; Έφτασε εδώ πριν ακόμη φτάσεις εσύ" απάντησε με σκοτεινό ύφος και η Νόρα βύθισε το κεφάλι της στα χέρια της και ξέσπασε σε ενα νοερό κλάμα που της προκάλεσε ο πανικός της.

📍 Καλησπέρα! Νέο κεφάλαιο! Έχω έρθει για διακοπές στο χωριό αλλά θα ανεβάζω όσο μπορώ για να το ολοκληρώσουμε!
Πως σας φάνηκε το σημερινό κεφάλαιο; Η Ελένη πολύ τρομαχτική, παρανοϊκή πιστεύω.
Η Ευρυδίκη που είναι; Όλες οι απαντήσεις στο επόμενο κεφάλαιο. Μέχρι τότε μη ξεχνάτε αν σας άρεσε, αστεράκι και σχόλιο! Φλκκκ❤️♥️🌹

Αγάπης πόλεμοςWhere stories live. Discover now