Ας Μιλήσουμε

1.9K 180 10
                                    

Η Νόρα ένιωσε αμέσως πως η Ελένη είχε έρθει σε δύσκολη θέση. Είχε κοκκινήσει ελαφρώς και η Νόρα ήταν σίγουρη πως μέσα στα βάθη του πονηρού μυαλού της πάλευε ήδη να βρει κάποια δικαιολογία. Κάτι να καλύψει τα ψέματα της και να καθησυχάσει και τον Δημήτρη που τη κοιτούσε λες και περίμενε να του λύσει όλα τα μυστήρια του σύμπαντος.
  "Δε καταλαβαίνω τι θες να πεις Μάνο" η φωνή της ακούστηκε κρύα και ψυχρή σαν να ένιωθε προσβεβλημένη.
"Ξέρεις πολύ καλά τι εννοώ Ελένη και μην παίρνεις αυτό το ύφος" απάντησε θυμωμένα ο Μάνος και την κοίταξε με βλέμμα που σκότωνε.
"Τι θες να πεις αγόρι μου, γιατί κατηγορείς την Ελένη; " ρώτησε απορημένα ο Δημήτρης που ένιωσε υποχρεωμένος να υπερασπιστεί την Ελένη.
" Θέλω να πω πως σύμφωνα με την Ελένη, κι εγώ και η Νόρα είμαστε δικά σου παιδιά" εξήγησε ο Μάνος πετώντας τις λέξεις σαν βέλη.
  Ο Δημήτρης χλώμιασε. Πραγματικά το αποψινό βράδυ ήταν πολύ δύσκολο για εκείνον και δε μπορούσε να πιστέψει πως υπήρχε περίπτωση στα ξαφνικά να αποκτούσε και τρίτο παιδί.
" Έχεις τρελαθεί Μάνο; Ποιος σου είπε κάτι τέτοιο;"φώναξε στο γιο του καθώς πεταγόταν από τη πολυθρόνα.
   Η Νόρα ένιωσε να καίει ολόκληρη από την ταραχή και την ένταση της βραδιάς. Το air Condition δούλευε κανονικά στο σαλόνι του σπιτιού αλλά εκείνη δε μπορούσε να συγκρατήσει τη θερμη που της προκαλούσε η αποψινή συνάντηση.
"Η Ελένη το είπε. Την άκουσα πριν μερικά χρόνια να το λέει σε κάποιον στο τηλέφωνο.Δεν της είπα τίποτα γιατί κι εγώ ο ίδιος ήμουν πολύ μπερδεμένος."
  Ο Μάνος δεν ήθελε να αποκαλύψει ακόμη στον πατέρα του τη σχέση που είχε στη Θεσσαλονίκη με την Νόρα . Ηθελε να αφήσει την Ελένη να κάνει μόνη της το λάθος να αποκαλύψει το μυστικό της και να δείξει έτσι πως κρατούσε μυστικά από τον άντρα της.
" Σε παρακαλώ πολύ Μάνο να μου κάνεις τη χάρη. Δε νομίζω πως σου έχω δώσει εγώ τέτοια δικαιώματα. Πάντα σου φέρθηκα με τον καλύτερο τρόπο και προσπάθησα να σου φερθώ σαν μητέρα από τη στιγμή που μπήκα σε αυτό το σπίτι. Δε καταλαβαίνω γιατί μου κάνεις τώρα μια τέτοια επίθεση; " η Ελένη μίλαγε με σταθερή φωνή, σαν να ήταν ένα καλοκουρδισμένο ρομπότ.
  Η Νόρα θύμωνε όλο και περισσότερο με την αντίδραση της. Αυτή η γυναίκα ήταν τόσο κάλπικη που πραγματικά δε μπορούσε να πιστέψει πως την είχε κάποτε γεννήσει.
  Ο Μάνος γινόταν όλο και πιο έξω φρένων καθώς παρακολουθούσε την Ελένη να δίνει ρεσιτάλ ηθοποιίας.
  "Μάνο δε μπορώ να καταλάβω τι σε έχει πιάσει και λες τέτοια τρομερά πράγματα για την Ελένη" γκρίνιαξε ο πατέρας του και τον μάλωσε σαν να ήταν ο Μάνος κανένα παιδαρέλι.
"Σταμάτα πατέρα. Δε το βλέπεις πως αυτή η γυναίκα σε χειραγωγεί; Την άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά να μιλάει στο τηλέφωνο και να λέει πως η Νόρα είναι αδερφή μου. Έλεγε πως είχε συμβεί κάποια στιγμή που είχατε ξανασυναντηθεί στην Αθήνα. Τότε είχατε βρεθεί και την είχες αφήσει έγκυο στη Νόρα. " ο Μάνος εξήγησε προσπαθώντας να κρατήσει τη ψυχραιμία του.
   Η Νόρα ευχήθηκε να μπορέσει εκείνος να συγκρατηθεί. Το ήξεραν από πριν όταν το είχαν συζητήσει πως η Ελένη θα ήταν δύσκολος αντίπαλος. Τα λόγια και το τι ειπώθηκε πριν από καιρό δεν μπορούσαν να αποδειχτούν και εκείνη κάλλιστα μπορούσε να υποκριθεί πως δεν είχε πει κουβέντα.Αυτό που τους ενδιέφερε περισσότερο ήταν το να δείξουν στην Ελένη πως είχαν καταλάβει τις μηχανοραφίες της και  ίσως να δείξουν στον Δημήτρη πως η Ελένη δεν ήταν η στοργική γυναίκα που πίστευε.
"Τι βλακειες είναι αυτές; Την Ελένη την συνάντησα όταν ήδη η Νόρα ήταν  κοριτσάκι 8-9 χρονών και από εκεί και πέρα ήμασταν μαζί με την Ελένη και χώρισε αφού φύγαμε μαζί. Δεν είχαμε βρεθεί ποτέ πριν. Οπότε αποκλείεται να την άκουσες να λέει κάτι τέτοιο"
"Γιατί δε λες στο πατέρα σου πως είχες σχέση με τη Νόρα όταν ήσουν στη Θεσσαλονίκη;; Γιατί δε του το λες; Γιατί φοβάσαι να εξηγήσεις πως παράτησες τη Νόρα επειδή σκεφτόσουν τη Μυρτώ ακόμη και εκείνη έψαχνε να σε βρει εδώ στη Σύρο; Αρκετά με τα ψέματα Μάνο. Αν θες να πεις την αλήθεια να πεις στη Νόρα πως έλειψες στο Λονδίνο για να είστε μαζί και κόντεψε η Μυρτώ να διαλύσει το δεσμό της της για σένα. Και αν στο κάτω κάτω θες να της λες ψέματα πως την παράτησες για ένα ψέμα που είπα εγώ τότε ειλικρινά εγώ δε θα πάρω μέρος στο θεατράκι σου" φώναζε η Ελένη έξαλλη καθώς βάδιζε προς το μπαράκι που υπήρχε στη γωνία του σαλονιού για να σερβιριστεί ένα ποτήρι ουίσκι για να καλμάρει.
" Ελένη σταματα! Σταματήστε όλοι! Τι στο διάολο γίνεται εδώ; Μάνο είχες σχέση με τη Νόρα και δε μου είπες τίποτα; Ψέματα τόσο καιρό; Κι εσύ Ελένη; Τι ακριβώς έκανες; Ήξερες πως ο Μάνος τα έχει με τη κόρη σου και δε μου είπες κουβέντα;"ο Δημήτρης φαινόταν καταρρακωμένος. Τους κοίταζε σαν να μην τους είχε ξαναδεί ποτέ, σαν να συστήνονταν από την αρχή.
   Η Νόρα ήταν έτοιμη να το βάλει στα πόδια. Ήξερε πως ίσως η Ελένη να έβαζε λόγια, πως ίσως να έλεγε πάλι ψέματα για να καλύψει τα όσα είχε πει για να τους χωρίσει αλλά η αντίδραση του Μάνου ήταν αυτή που της είχε για άλλη μια φορά, ράγισε την καρδιά. Είχε κοκκινήσει και είχε πάρει αυτό το ύφος που έπαιρνε όταν τον κατηγορούσαν για κάτι που δεν ήταν ψέματα. Το ήξερε αυτό το ύφος η Νόρα. Το πίστευε πως κάτι είχε γίνει με την Μυρτώ αφότου εκείνος έφυγε από τη Θεσσαλονίκη και και επέστρεψε στη Σύρο. Ναι ίσως δεν την είχε αφήσει για να βρει τη Μυρτώ αλλά αυτή η γυναίκα ήταν για αυτόν κάτι που δε μπορούσε να το ξεπεράσει. Θυμήθηκε πόσο θυμωμένος ήταν με τον Πιέρο, τόσα χρόνια μετά από την προδοσία του και η Νόρα ένιωσε να ζηλεύει τρελά αυτήν την περιβόητη Μυρτώ.
  Η Ελένη τα είχε καταφέρει άλλη μια φορά και είχε σπείρει ανάμεσα τους τη διχόνοια.
  "Πατέρα άκουσε με. Όταν είχα σχέση μαζί της δεν ήξερα πως ήταν κόρη της Ελένης. Οταν άκουσα όσα έλεγε η Ελένη στο τηλέφωνο, τρόμαξα και σιχάθηκα τον εαυτό μου. Φοβήθηκα πως είχα σχέση με την αδερφή μου.Δεν ήθελα να στο πω πατέρα, ήθελα να το ξεχάσω, ήμουν τελείως μπερδεμένος το καταλαβαίνεις; "
  Ο Δημήτρης τον κοίταξε στα μάτια και άπλωσε το χέρι του στον ώμο του γιου του. Τον πίστευε, ήταν αίμα του και ήταν η αδυναμία του.. Ο Μάνος έβγαλε από τη τσέπη το παλιό κινητό που είχε βρει στην αποθήκη και αφού το άνοιξε, το έδωσε στο πατέρα του.
" Εδώ θα βρεις μερικές ωραίες συζητήσεις για το τι συμβούλευε η γυναίκα σου την Ευρυδίκη για να με κρατήσει με το μωρό και ας μην ήταν δικό μου. Ελπίζω να καταλαβαίνεις τότε τι σου λέω" είπε ο Μάνος πιο ήρεμα και η Ελένη δίπλα του έπεσε χλωμή στη καρέκλα της.
" Γιατί με μισείς τόσο πολυ;Εγώ είδες δεν είπα τίποτα τόσο καιρό στην Νόρα για τη Μυρτώ. Θα μπορούσα να το είχα πει από την αρχή αλλά σε κάλυψα. Δεν είσαι εντάξει Μάνο " του απευθύνθηκε θυμωμένα και ο Δημήτρης την έκοψε πριν προλάβει να πει άλλα.
"Λοιπόν παιδιά νομίζω πως το δείπνο τελείωσε για σήμερα. Θέλω να μιλήσω με την Ελένη, καλύτερα να πηγαίνετε. " τους είπε απότομα και φάνηκε πως ήταν πολύ θυμωμένος με την Ελένη.
  Η Νόρα τον χαιρέτησε ψιθυρίζοντας αντίο και βγήκε βιαστικά απο το σπίτι χωρίς να μιλήσει στους υπόλοιπους.
  Ο Μάνος έτρεξε πίσω της θέλοντας να την προλάβει.
" Νόρα περίμενε με. Θέλω να σου πω..." της φώναξε αλλά εκείνη νευρικά βάδιζε όλο και πιο γρήγορα.
"Τι θες να μου πεις Μάνο;;Ότι μου είπες ψέματα; Ότι δε μου είπες τίποτα για τη Μυρτώ που σε έψαχνε; Με άφησες να εκτεθώ μπροστά στην Ελένη σαν να είμαι καμία χαζή που της έχουν κρύψει ένα σωρό πράγματα."η Νόρα ήταν πραγματικά θυμωμένη μαζί του. Δεν ήθελε να τον κοιτάξει καν στα μάτια.
" Το ήξερα πως ίσως αν το έλεγα θα φαινόταν κάπως. Ήταν λίγο μετά αφότου γύρισα στη Σύρο από τη Θεσσαλονίκη και το ήξερα πως θα σου φαινόταν άσχημο αν στο έλεγα τόσα χρόνια μετά
Είχαμε μόλις αρχίσει να τα πηγαίνουμε καλά τώρα και δεν ήθελε να τα χαλούσαμε για κάτι που δεν είχε σχέση καν με τον χωρισμό μας" απολογήθηκε ο Μάνος και προσπάθησε να βρεθεί δίπλα της καθώς έτρεχε γρήγορα πίσω πίσω της.
" Έπρεπε να μου το πεις. Με το να μου το κρύψεις, το κατέστησες σημαντικό σαν να πίστευες πως αξίζει να μείνει μυστικό. Και τώρα αντί να θριαμβολογούμε που δώσαμε ένα μάθημα σε αυτές τις δύο, τσακωνόμαστε στη μέση του δρόμου.
  Η ώρα ήταν εντεκάμιση αλλά τα πλακόστρωτα στενά ήταν γεμάτα τουρίστες που ακόμη γνώριζαν το νησί και χάζευαν τις ομορφιές του. Εκείνοι όμως βάδιζαν βιαστικοί και τραβούσαν τα βλέμματα των περαστικών που καταλάβαιναν πως το νεαρό ζευγάρι τσακώνονταν.
  "Μάνο ειλικρινά αν υπάρχει κάτι άλλο που που μπορεί να με πειράξει καλύτερα να μου το πεις τώρα, μη το μάθω πάλι από καμιά Ελένη" του απάντησε θυμωμένα και σταμάτησε όταν βρέθηκε κοντά σε ένα περίπτερο. Χρειαζόταν να πάρει κάτι να δροσιστεί γιατί η ταραχή της είχε προκαλέσει αίσθημα έξαψης και ίδρωνε ολόκληρη.
  Αφού πήρε ένα κρύο τσάι και πλήρωσε, επέστρεψε στον Μάνο που τη περίμενε.
"Λοιπόν έχεις κάτι άλλο να μου πεις πριν γυρίσω στο ξενοδοχείο; Αν ναι τώρα είναι η ευκαιρία σου"
  Ο Μάνος φάνηκε σαν να παίρνει μια απόφαση παίρνοντας το χέρι του μέσα από τα πυκνά μαλλιά του.
"Εντάξει υπάρχει κάτι ακόμα. Δεν είναι κάτι σοβαρό αλλά καλύτερα να στο πω γιατί ίσως σε ενοχλήσει αν το ακούσεις από αλλού. "της απάντησε και η Νόρα ξεροκατάπιε. Περίμενε ίσως κάποια αποκάλυψη από το παρελθόν ή κάτι που της είχε διαφύγει αλλά αυτό που άκουσε της έκοψε την ανάσα.
" Η Μυρτώ είναι στο νησί. Ήρθε σήμερα ..."άκουσε τα χείλη του Μάνου να προφέρουν τις λέξεις και έσφιξε τα χείλη της για να μην αφήσει τα λόγια ζήλιας να βγουν.

(καλησπέρα! Ανατροπουλα σήμερα. Είπα να ταράξω λίγο τα νερά και να γίνει μπέρδεμα. Τι πιστεύετε για το μυστικό του Μάνου; Έπρεπε να το είχε πει στην Νόρα για τη Μυρτώ;
Πιστεύετε πως η Μυρτώ είναι επικίνδυνη;
Αν σας άρεσε το κεφάλαιο, στείλτε αστεράκια και περιμένω τα σχόλια σας! Μέχρι το επόμενο κεφάλαιο, φλκκκκ💓💓💓)

Αγάπης πόλεμοςDonde viven las historias. Descúbrelo ahora