Μάνος 2

2.2K 194 18
                                    

Ένιωθε σαν τρελός πια. Δε μπορούσε άλλο να κρατήσει το μυστικό που του έκαιγε τη ψυχή αλλά ούτε να μείνει μακριά της.
Ίσως είχε κάνει λάθος που δεν το μοιράστηκε μαζί της,όταν το έμαθε τότε πριν τέσσερα χρόνια αλλά δεν ήταν κάτι εύκολο να το διαχειριστεί.Είχε σηκώσει μόνος του όλο το βάρος ενός μυστικού που δεν ήταν καν βέβαιος αν ήταν αλήθεια. Λογικά ήταν αλήθεια αλλά η καρδιά του δεν τον άφηνε να δει καθαρά. Ένιωθε αυτήν την αφόρητη έλξη για τη τη Νόρα ενώ ήξερε πως κάτι τέτοιο ήταν απαγορευμένο.
Είχε δίκιο εκείνη που τον είχε κατηγορήσει πως ούτε κι αυτός δεν ήξερε τι ήθελε από εκείνη. Στη πραγματικότητα ήταν τόσο πολύ μπερδεμένος χωρίς τη δυνατότητα να πάρει μια απόφαση.
Αυτό που ήξερε σίγουρα ήταν πως η εγκυμοσύνη της Ευρυδίκης κατέστρεφε τα πάντα. Αναρωτήθηκε αν του είχε πει την αλήθεια πως ήταν έγκυος. Κατέληγε πως μάλλον ήταν ειλικρινής, ήταν ένα μεγάλο ψέμα και η ίδια γνώριζε πως δε μπορούσε να τον κερδίσει με κάτι τέτοιο.
Η μόνη του ελπίδα ήταν το μωρό να ήταν κάποιου άλλου. Αυτο βέβαια θα σήμαινε πως η Ευρυδίκη υπήρξε άπιστη πράγμα που του φαινόταν δύσκολο όχι γιατί δεν την είχε ικανή αλλά κυρίως γιατί έτρεχε συνεχώς πίσω από τον ίδιο.
Αναρωτήθηκε ποιος θα μπορούσε να είναι ο εραστής της. Από το μυαλό του περνούσαν διάφοροι άντρες που γνώριζε πως συναναστρεφόταν η Ευρυδίκη. Ήταν κοινωνική σαν χαρακτήρας και το γεγονός πως ήταν ντόπια όπως ήταν φυσικό ενίσχυε τις σχέσεις με τους ανθρώπους του νησιού.
Σκέφτηκε πόσο στριμωγμένος ήταν. Βρισκόταν σε απελπιστική κατάσταση, είχε χάσει και πάλι τη Νόρα και την όποια εμπιστοσύνη της είχε καταφέρει να ξανακερδίσει τις προηγούμενες ημέρες. Είχε πάνω από το κεφάλι του να κρέμεται σαν Δαμόκλειος Σπάθη, η εγκυμοσύνη της Ευρυδίκης και η πιθανότητα να έχει αυτή τη τοξική γυναίκα στη ζωή του για πάντα έστω και σαν μητέρα του παιδιού του. Το ουίσκι που έπινε του φάνηκε πικρό, ίσως γιατί το στόμα του ήταν ξερό από το άγχος και την αφαγία.
Σκέφτηκε πως αυτή η κατάσταση χρειαζόταν ένα σχέδιο. Έπρεπε να λειτουργήσει για μια φορά σωστά και με προσοχή για να βρει την αλήθεια. Ίσως και για να γλιτώσει τον εαυτό του.
Έφυγε για το μικρό του διαμέρισμα, μια γκαρσονιέρα στο κέντρο της Ερμούπολης και αφού έφτασε, πέταξε βιαστικά τα ρούχα του στο κρεβάτι και μπήκε κάτω από το ντους. Χρειαζόταν το κρύο νερό για να τον τονώσει και να του επιτρέψει να νιώσει για λίγο ελεύθερος. Αφού τελείωσε με το ντους, έκατσε μπροστά στον καθρέφτη του και ξύρισε τα λίγων ημερών γενιά του. Έπειτα έβαλε το after shave του και χτένισε τα πλούσια μαλλιά του. Διάλεξε ένα φωτεινό γαλάζιο t-shirt και μια μπεζ βερμούδα και κοιτάχτηκε στον καθρέφτη. Αυτό που ήθελε, το είχε καταφέρει. Έπρεπε να σβήσει την εικόνα μιζέριας και δυστυχίας που εξέπεμπε μέχρι πριν μια ώρα. Τα είχε καταφέρει περίφημα.
Έκατσε στη μοναδική καρέκλα του εργένικου σπιτιού του και πήρε τηλέφωνο την Ευρυδίκη. Ήταν απόγευμα και ίσως να την πετύχαινε στο σπίτι. Κάποιες φορές, γύριζε από το ξενοδοχείο το μεσημέρι και δεν πήγαινε το απόγευμα.
"Μάνο;" άκουσε τη φωνή της έκπληκτη από την άλλη μεριά της γραμμής.
"Ελα Ευρυδίκη. Πως είσαι; Ήθελα να σου ζητήσω συγγνώμη για το ξέσπασμα μου τις προάλλες, ήμασταν και οι δύο σε υπερένταση και μου βγήκε ο κακός εαυτός μου" είχε πάρει το πιο μετανιωμένο ύφος του και για μια στιγμή ένιωθε κι ο ίδιος πως ήταν τόσο πειστικός που η Ευρυδίκη δε θα καταλάβαινε τίποτα.
" Το ξέρω πως κι εγώ ξεπέρασα τα όρια, είπα πράγματα που δεν έπρεπε. Αλλά τα είπα μόνο γιατί σε αγαπάω. Ειλικρινά" του απάντησε σε τόνο που έδειχνε πως δε θα χρειαζόταν να προσπαθήσει και πολύ για να τη πείσει να συναντηθούνε.
"θέλω να σε δω και να μιλήσουμε. Κυρίως με ενδιαφέρει το θέμα του μωρού και θέλω να δω πως είσαι. Θες να περάσω από το σπίτι σου; "τη ρώτησε και ήλπιζε να μπορέσει να συναντηθούν και την ίδια μέρα.
"Ναι φυσικά, θα είμαι σπίτι σήμερα. Αν θες πέρνα από εδώ αργότερα " τη φαντάστηκε να χαμογελάει έχοντας πεισθεί πως θα τα ξαναβρούνε.
  Αποφάσισε να μη φανεί βιαστικός. Αν και είχε υπερένταση προσπάθησε να ηρεμήσει, βάζοντας στο vintage πικ απ του εναν δίσκο της frank Sinatra. Έπειτα έφτιαξε μια γρήγορη ομελέτα με φέτα και τσίμπησε πριν φύγει για το σπίτι της Ευριδίκης.
  Όταν έφτασε στο κατώφλι της και του άνοιξε την πόρτα, πρόσεξε πως είχε βαφτεί και περιποιηθεί τον εαυτό της και είχε φορέσει ένα χαλαρό καλοκαιρινό φόρεμα. Αν ήταν έγκυος ακόμη δε φαινόταν κάτι.
  Το σχέδιο του ήταν απλοϊκό και το ήξερε αλλά ήλπιζε πως ίσως κατάφερνε να βρει ένα ίχνος. Αρκεί η Ευρυδίκη να είχε υπάρξει λίγο απρόσεκτη.
  Χαιρετήθηκαν απλά χωρίς αγκαλιές και φιλιά και έπειτα έκατσαν αντικριστά στο σαλονάκι της.
"Χάρηκα πολύ που μου τηλεφώνησες" του χαμογέλασε και ελαμψε το πρόσωπο της.
"Κοίτα Ευρυδίκη, δε θέλω να σου δώσω ψεύτικες ελπίδες. Δε ξέρω αν θέλω να είμαστε πάλι μαζί αλλά σίγουρα δε θέλω να είμαστε τσακωμένοι. Εφόσον είσαι έγκυος στο παιδί μου, θέλω να έχουμε καλές  σχέσεις και να σε βοηθήσω όσο μπορώ" της εξήγησε και είδε λίγη από τη χαρά και την αυτοπεποίθηση της να χάνονται.
" Εγώ Μάνο θα σε παρακαλούσα πάντως να το σκεφτείς. Έχουμε περάσει όμορφες στιγμές μαζί και αν είπα κάποια άσχημα πράγματα, ήταν γιατί ζήλεψα. Μονάχα για αυτό, σε διαβεβαιώνω. Δεν τα εννοούσα" προσπάθησε να τον πείσει μιλώντας του ήρεμα και γλυκά σαν να προσπαθούσε να τον υπνωτίσει.
  Δε μίλησαν για λίγη ώρα και ο Μάνος περίμενε τη κατάλληλη ευκαιρία που τελικά δεν άργησε να του δοθεί.
" Αλήθεια, δε σε κερασα κάτι. Θες ένα καφεδάκι, ένα χυμό;Μήπως κάτι να τσιμπήσεις;" τον ρώτησε σαν πίστη οικονόμος.
"Αν δε σε βάζω σε κόπο, θα ήθελα κάτι να φάω. Ίσως εκείνη την ομελέτα που φτιάχνεις με τις πατάτες. Είναι μεγάλη φασαρία τώρα, ε; Άστο άστο θα δω τι θα κάνω με το φαγητό όταν επιστρέψω σπίτι. Λογικά θα φτιάξω κάνα τοστ"μουρμούρισε κι ήλπιζε πως η Ευρυδίκη θα επιμείνει.
" Μην νιώθεις άβολα! Θα στη φτιάξω στο πι και φι! Εσύ χάζεψε λίγο τηλεόραση και σε δέκα λεπτάκια θα είναι έτοιμη " του είπε χαμογελώντας και κατευθύνθηκε σαν αστραπή προς τη κουζίνα.
   Ευτυχώς η κουζίνα ήταν στην άλλη πλευρά του διαμερίσματος οπότε δεν είχε άμεση επαφή με το σαλόνι. Ο Μάνος αφού σιγουρεύτηκε πως έφυγε, έψαξε με τα μάτια τον χώρο γύρω του και είδε το κινητό της πάνω πάνω στο μικρό γραφείο στη γωνία του δωματίου.
  Πήγε βιαστικά προς τα εκεί και το πήρε στα χέρια του. Είχε κωδικό κλειδώματος και ο Μάνος προς τη στιγμή αγχωθηκε. Ήξερε όμως την Ευρυδίκη, σε θέματα τεχνολογίας δεν ήταν ιδιαίτερα πολύπλοκη.
Πάτησε την ημερομηνία γέννησης της και το κινητό άνοιξε στη κεντρική οθόνη. Ο Μάνος έριξε πάλι μια ματιά προς το διάδρομο και έπειτα πάτησε το εικονίδιο των μηνυμάτων. Η Ευρυδίκη είχε πολλά μηνύματα. Μερικά ήταν από τον ίδιο, άλλα από τους γονείς της και την αδερφή της. Υπήρχαν όμως δύο αριθμοί που δεν είχαν όνομα και επαναλαμβάνονταν συχνά. Πάτησε τον ένα που κάτι του θύμιζε και ήταν και το πιο πρόσφατο μήνυμα κάτω από το δικό του το σημερινό.
"Θα τα πούμε αύριο, δε μπορώ τώρα, θα περάσω το βράδυ κατά τις 10 από το σπίτι σου. Φρόντισε να είσαι μόνη"
Πολύ μυστηριώδες μήνυμα. Κατέβηκε γρήγορα προς τα κάτω, άνοιξε ένα άλλο από τον άλλο αριθμό περίπου δέκα μέρες πριν:
"Έχεις τρελαθεί; Επειδή πηδηχτηκαμε μερικές φορές, θες να μου πεις πως σε άφησα και έγκυο;Μη μου ξαναστείλεις, ασχολήσου με τον κερατά σου"
Ο Μάνος έμεινε να κοιτάζει το μήνυμα και το έβγαλε βιαστικά φωτογραφία με το δικό του κινητό. Έπρεπε να βρει σε ποιον ανήκει το συγκεκριμένο νούμερο. Ήταν ζωτικής σημασίας.
  Κατέβηκε και στα τελευταία μήνυματα. Μερικά ερωτικά μήνυματα από τον ίδιο νούμερο που αργότερα έμαθε για την εγκυμοσύνη και εξαφανίστηκε, και ένα μήνυμα, σχεδόν ένα μήνα πριν από τον πρώτο αριθμό που του είχε φανεί γνωστός:
"θα σου πω εγώ ποτέ θα του πεις για την εγκυμοσύνη σου. Μην είσαι ανόητη. Δε πρέπει να σε αφήσει και να είναι ελεύθερος όταν έρθει η Νόρα στο νησί. Το ξέρεις πολύ καλά, δε θες να έχουμε τα ίδια της Θεσσαλονίκης"
  Το μήνυμα τον σόκαρε. Ένιωσε πως ήταν πιασμένος σε ένα δίχτυ συνωμοσίας και δεν ήξερε πως θα καταφέρει να ξεφύγει. Αποθήκευσε στο κινητό του γρήγορα το ένα νούμερο αλλά όταν πήγε να γράψει το δεύτερο, είδε πως υπήρχε ήδη στον τηλεφωνικό του κατάλογο:Ελένη.
" Τι στο καλό, συνέβαινε εδώ πέρα; "

Καλησπέρα! Τι κάνετε όμορφα κορίτσια μου; Ελπίζω να περνάτε όμορφα αυτό το ζεστό Σαββατοκύριακο! Επιπλέον ελπίζω να σας αρέσει όπως εξελίσσεται η ιστορία.
📍 Να σας πω, πως ξεκίνησα και μια καινούρια ιστορία "Τα φτερά του έρωτα "η οποία έχει να κάνει φυσικά με μια ιστορία αγάπης από το παρελθόν και με μια πρωταγωνίστρια στο σήμερα που θα ερευνήσει τα μυστικά του παρελθόντος!Ελπίζω να σας αρέσει κι εκείνη όπως το Αγάπης πόλεμος! 💓 💓

Αγάπης πόλεμοςWhere stories live. Discover now