Αρχοντικό

2.1K 192 14
                                    

Η Νόρα κοίταξε δίπλα της στο κρεβάτι την άδεια θέση. Σκέφτηκε πως αυτό το πρωινό θα μπορούσε να  είχε δίπλα της τον Πιέρο, γυμνό και απόλυτα δικό της.
Όμως η αλήθεια ήταν πως δεν κατάφερε να τον καλέσει επάνω το χτεσινό βράδυ μετά το πανηγύρι στο Κινί. Όταν πάρκαρε το αμάξι του κάτω από το ξενοδοχείο της, ήξερε πολύ καλά πως με όλα αυτά τα παθιασμένα φιλιά και τις υποσχέσεις για ένα ερωτικό βράδυ, θα ήταν δύσκολο να μην κοιμηθεί μαζί του.
Αλλά το ήξερε πως καταβάθος όλα αυτά ήταν μια αντίδραση για τον Μάνο και την εγκυμοσύνη της Ευρυδίκης. Και δεν ήθελε να κάνει έρωτα με έναν άντρα για ακόμη μια φορά επειδή ήθελε να σβήσει τον Μάνο. Δεν ήθελε μια νέα σχέση που θα ξεκινούσε, να έχει στο επίκεντρο πάλι εκείνον. Την είχε κουράσει αυτό και δε θα το έκανε ακόμη και αν ο Πιέρος τη περνούσε για τρελή.
Έπιασε τη τσάντα της για να βγει από το αυτοκίνητο και ο Πιέρος κινήθηκε έτοιμος να βγει κι αυτός μαζί της για να ανέβουν στο ξενοδοχείο. Η Νόρα τον σταμάτησε, χαιδεύοντας του απαλά το χέρι.
Δικαιολογήθηκε όπως όπως λέγοντας πως την είχε πιάσει πονοκέφαλος από τις μπύρες στο πανηγύρι και ένιωθε ζαλισμένη. Ο Πιέρος σκοτείνιασε γιατί περίμενε πως επιτέλους απόψε θα άλλαζαν τα πράγματα.
Του έδωσε ένα βιαστικό φιλί στο μάγουλο και βγήκε από το αυτοκίνητο. Όταν ανέβηκε στο δωμάτιο της, έβγαλε τα ρούχα της και αφού φόρεσε το νυχτικό της, ξάπλωσε στο μαλακό της κρεβάτι και ένιωσε τόση ανακούφιση που απέφυγε ένα ακόμη μεγάλο λάθος.
  Τώρα όμως που η μέρα είχε ξημερώσει, ένιωσε πως είχε παίξει πολύ με τα συναισθήματα του Πιέρου και τον χρησιμοποιούσε ανάλογα τις διαθέσεις της. Ένιωσε τύψεις για αυτό και σκέφτηκε πως θα ήθελε να του μιλήσει και να νιώσει πως όλα ήταν εντάξει μεταξύ τους.
  Όταν πάτησε το όνομα του στους κινητό της, φοβήθηκε πως ίσως δεν θα απαντούσε στη κλήση της μετά το χτεσινό σκωτσέζικο ντους. Ευτυχώς όμως στο δεύτερο χτύπημα άκουσε τη φωνή του και η καρδιά της πήγε στη θέση της.
"Καλημέρα όμορφη. Ξύπνησες;" τη ρώτησε ευτυχώς με τρυφερό ύφος.
"Καλημέρα!Ναι έχω λίγη ώρα..Ευτυχώς κοιμήθηκα ήσυχα και μου πέρασε και η χτεσινή ζαλάδα" είπε ψέματα νιώθοντας τύψεις αλλά ήξερε πως έπρεπε να καλύψει τη χτεσινή αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της.
" Έχεις σχέδια για σήμερα ή θα βρεθείς με την οικογένεια σου;"
" Όχι δεν έχω σχέδια και σκεφτόμουν αν ήθελες να έρθεις μαζί μου σε μια αυθόρμητη βόλτα" του πρότεινε με μυστηριώδες ύφος.
  Τη βόλτα αυτή την είχε τάξει κάποτε στο Μάνο αλλά εκείνος είχε πια σβηστεί από τον χάρτη.
" Έχεις κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου; "
" Ναι. Θα πάμε στα "Βαπόρια". Στο σπίτι της γιαγιάς μου"του απάντησε χαμογελαστά και με μια μικρή δόση υπερηφάνειας που επιτέλους κι αυτή ανήκε κάπου.
  "Έχω λίγη δουλειά εδώ αλλά σε καμιά ώρα, θα έρθει ο πατέρας μου και θα είμαι ελεύθερος. Τι λες να πούμε στις 12:30;"
"Είναι μια χαρά. Και αν θες έλα με τα πόδια, ας κάνουμε μια ωραία βόλτα" του πρότεινε η Νόρα που ήθελε να περπατήσει μέχρι το αρχοντικό της γιαγιάς της. Ο Πιέρος δεν είχε αντίρρηση και έτσι το ραντεβού στις 12:30 έκλεισε.

Αγάπης πόλεμοςΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα