2.4

336 34 44
                                    

Jeno ve Jaemin'in eve geri dönmesinden sonra herkes Jeno'yu çekerek salona getirmiş ve ondan özür dilemişlerdi. Sonrasında da Haechan "Her şeyi sana düzgünce anlatacağız." demişti. Her ne kadar Taeyong'un sözünde durmamış olmak onları korkutsa da Jeno'nun da artık olanları bilme hakkı vardı.

"Jaemin sana zaten olayları açıklamış ama kısaca tekrar bahsetmek gerekirse burası herkesin ilk gördüğünde hayranlık duyduğu mükemmelliğin var olduğu bir dünya değil. Ancak insanların gözlerindeki sis nedeni ile burayı asla gerçek hali ile göremiyorlar."

"Sis mi? Sis nasıl olabiliyor ki insanların gözünde? Ayrıca siz bana 'Sen bu dünyaya uygun değilsin. Sen onlardan etkilenmezsin.' demenize rağmen burası bana çok güzel bir yer gibi gelmişti. O zaman benim gözlerimde de mi sis var?"

"Geldiğin gün büyük ihtimal duydukların seni etkilediği için öyle hissettin. Hem ayrıca buranın yansımaya bakınca gayet güzel bir yer olduğu gerçek. İnsanların göremediği kısım yani yansıtılan şeyin gerçek hali asıl sıkıntı. Biz bile bir sıkıntı olduğuna ne kadar emin olsak da gerçek halini göremiyoruz. Sadece tahmin edebiliyoruz. Ve senin de görebilecek kişi olduğunu düşünüyoruz. Tabi hemen göremezsin falan ama kısaca böyle işte."

Jeno, duyduğu saçma şeyleri sanki dünyanın en olası olayı gibi anlatan arkadaşına baktı. "Peki siz nerden anladınız böyle bir şeyi?"

Mark meşhur 'ben her şeyi bilirim' bakışını atarak "tabiki Taeyong hyung anladı. Liderimiz olmasının nedeni bu."

Jeno tam tekrardan ağzını açıp Taeyong hyungun nasıl öğrendiğini soracaktı ki Jaemin, Jeno'nun soracağı soruyu hissetmiş gibi konuşmaya katıldı.

"Taeyong hyung, bir tuhaflık olduğunu eski arkadaşının garip davranışları sayesinde anlamış. Arkadaşı sanırım kafayı yemiş gibi davranıyormuş. Herkes sistemde bir hata olduğunu kabul etmemek için onun asıl 
dünya iken azılı bir katil olduğunu ve bir sürü suçu olduğunu bu yüzden de bu dünyanın ona olan cömertliğinin sınırlı olduğunu ortaya çıkarmışlar. Bir de onu bir yerde kilit altında tutmaya çalışmışlar. Ancak Taeyong hyung'un dediğine göre arkadaşı bu dünyanın bir hatasını bulup oradan kaçmış."

Jeno, hikâyenin devamını duymak ister bir şekilde öne doğru eğilip Jaemin'e iyice odaklandı. "Sonra ne olmuş?"

Jaemin, Jeno'nun meraklı haline gülümseyip anlatmaya devam etti. "Sonra Taeyong hyung'u bulup onu şu an kullandığımız buluşma yerine kadar götürüp bütün olan şeyleri anlatmış. Ve Taeyong hyung'a kanıtlamak için de kendini öldürmüş."

Jeno'nun ağzı ve gözleri eş zamanlı açılırken "Ne?" demeyi de es geçmemişti. Neden bir insan haklı olduğunu göstermek için kendini öldürürdü ki? Jeno, Taeyong hyung'un gözleri önünde arkadaşını kaybetmiş olması Jeno'yu üzerken Jaemin, Jeno'nun tepkisine bu sefer acı bir tebessüm ile tepki vermişti.

New Life Ticket ♤ nominHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin