The Hanged Man Ⅰ

2.1K 114 14
                                    


Yeni doğan altın ışık kendisini umutla bekleyen genç dedektifin odasına vurduğunda genç dedektif çoktan hazırdı. Hızlıca yürürken biran önce departmanına geçmek istiyordu.

Yollar genç dedektifin ayağından akarken düşüncelerini kontrol etmeyip yollar gibi akmalarına izin verdi.
Başlayacağı departmandaki katiller oldukça zorlulardı. Herne kadar Wang bu SS seviyedeki katillerle uğraşmayacak olsa bile uğraşacak olan insanları görecekti.
Yollar dedektifi amacına getirdiğinde departmandaki kimse tarafından karşılanmayacağını bilseydi belki biraz geç gelirdi.

İçeri girdiğinde sekreter dahil herkes sanki kıyamet yaşanıyormuş gibi davranıyordu, ne olmuştu?
Sonunda sekreter kadın genç dedektifimizi farkettiğinde gülümseyerek kadını selamladı.

"Merhaba Bay Wang, ben Shu Lan departmanımıza hoş geldiniz."
Kadın hızlıca adama etrafı gezdirip ofisine bırakırken son birkaç şeyi de ekledi.

"Bay Wang bugün bütün departmana tek bir görev verildi sizin ofisiniz normalde harici tutulacaktı, sizin gelişinizden dolayı. Ancak ofisinizin başkanı Bay Liu* önem arz ederek görevi kabul etti. Buyurun, iyi çalışmalar"
Bayan Shu ve Bay Wang birbirilerini selamlayıp ayrıldıklarında içeri giren dedektifimize kimse dönüp bakmamıştı, herkes önündeki tarot kartını inceliyordu.
Tarot kartı?
Asılmış Adam?
Kenardaki sandalyeye otururken çıkardığı sesten ona dönen adama baktı. Adam tam anlamıyla yıpranmıştı; Saçları dağınık, uykusuzluktan göz altı simsiyah ve atladığı öğünlerden olsa gerek bir deri bir kemik
kalmıştı.
"Yeni dedektifimiz gelmiş! Hoş geldin ben Zheng Fan Xing* burada stajyerim."

Kısaca herkes ile tanışmış ve ortak masadaki tarot kartına bakmaya başlamıştı.
Stajyer Zheng'den yardım istedi.
"Kimin vukuatı bu, ne zaman oldu?"
Stajyer hemen kenardaki mavi dosyayı eline aldı ve kağıtta yazılı olan ve dedektifin sorularına yanıt verdi.
"Katilin henüz belirli bir isim konmamış ve en son cinayeti dün saat 14:00 civarında gerçekleşmiş ayrıca cinayet türü hep aynı; cesette hiçbir yara bulunmaz ve yerde bir tarot kartı resimi bulunur ve asla parmak izi türevi bir iz bırakmaz."

Teşekkür edip Asılmış Adam kartını araştırmaya başladı, herkes gibi ilk internete başvurdu ve çıkan ilk sitede yazanları notlarına kopyaladı. Sayfada hem düz hem de ters olarak iki ayrıldığını gördüğünde bunları çoktan bildikleri bir bilgi olduğunu düşünüp yere resmedilen gerçeğine baktı. Kapı tarafına göre tersken küvetteki adama göre düzdü.

Başkan Bay Liu yeni çalışanına baktı ve usulca yanına yaklaştı, neleri araştırdığını anladı.
Sıradan bir dedektif daha!


'Sıradan bir dedektif daha' mı acaba?

    'Sıradan bir dedektif daha' mı acaba?

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
Gözlerim Gözlerine Değdiğinde-YizhanWhere stories live. Discover now