The Hierophant III

381 48 2
                                    


  Katta bulunan bütün ofisler sessizleşmiş ve aykırılaşmıştı. Herkesin gözleri sadece alelade yerlerde değildi, herkes özel olarak katta bulunan asansöre bakıyor ve içeridekinin hemen gelmesini umuyorlardı.Wang Yibo ise soğuk gözlerini asansörün iç kapısına kilitlemiş elindeki rapor kağıdıyla geliyordu. 

  1 hafta boyunca aralarında süren anlaşmazlık yüzünden bir kişi daha aynı şekilde öldürülmüştü. Elindeki rapor kağıtlarında işe yarar tek bir şey bile yoktu. Müdürü sadece bu acıyı Wang Yibo'ya yaşatmak istemişti. Bu seferki maktulün ailesine ulaşılabilmişti ve ailenin o kahrolunmuş halini kendi gözleriyle görmüştü. Xian da görmüştü, aklına kendi ablası gelmişti. Yaşadığı zaman kendisini tek seven kişinin göz yaşlarını öldükten sonra da görmüştü.Sanki herbir damla onun ölü bedenine düşerken ürperme hissini yaşamış ve ablasını teselli edememin çaresizliğiyle kahrolmuştu. 

  Asansör kapısı açıldı ve sert adımlarla dışarı adımını attı. Herkesin onu dikizlediğini ve sus pus diyeceklerini dinleyeceklerini biliyordu. Yüksek sele konuşmak zorunda kalmayacaktı.

 ''Bir hafta, kararsızlığınız yüzünden bir gencin daha hayatına mal oldu. Son nefesini işkenceler sonunda verdi.'' sükunetini koruyup kendi ofisine girdiğinde Fan Xing(stajyer) yanına sokulup kolundan tuttuğu gibi az önce çıktığı asansöre çekiştirdi. Kendisini oğlana bırakıp onu sürüklemesine izin verdi. Bu sırada boş gözlerini etrafta dolandırıyor oğlanın bir yerde durmasını bekliyordu. Binadan çıktıktan sonra eğri büğrü kaldırımlardan ilerleyip sonunda eski bir parkta durduklarında boyası solmuş, soyulmuş ve üzerine kalemle birkaç kelime karalanmış banka oturdular. Endişeli oğlan gözlüğüyle oynayarak kendini uzun konuşmaya hazırladı. Metal gözlük demirlerin onu rahatlatamayacağını anlayınca dudağını ısırdı ve gözlerini ona göre duygu belirmeyen gözlere sabitleyip konuştu;

  ''Bay Wang, departmanda çok kötü şeyler dönüyor.''

Gözlerim Gözlerine Değdiğinde-YizhanWhere stories live. Discover now