The Hierophant II

384 47 1
                                    

  Wang Yibo soğuk odada tırnaklarını kemiriyordu. Normalde hislerini asla yansıtmazdı ancak departmanı o kadar zaman sonra bile ona inanmıyordu. Aslına bakarsak departmanı önemsemiyordu. Medya Xian vakasını yakından takip ediyordu ve halk garip bir şekilde Xian'ı seviyordu eğer departmanı bu temiz cesedi, temizdi çünkü sıradan bir hayatı ve bakması gereken minik bir ailesi vardı, Xian'ın üzerine atar ve Wang Yibo bunun tersini çıkaramazsa.... Bu düşünceler akılında dolanıyor, şekil değiştiriyor ve her türlü tırnaklarında bitiyordu.

  İlk defa yaşadığı bu hislerden ve acıyan tırnağından hoşnutsuzdu. Cesetin üzerindeki derin yaraları yazılmaya çalışılmış harfleri ve oyulmuş organlarını görünce ceset için üzülmek yerine Tarot kartı bir bezle almış laboratuvara getirmişti. Üzerindeki görselleri tam olarak gördüğünde iyice araştırmış ve aklına gelen fikri, yani bunun bir çeşit din gruplarıyla bir ilgisi olabileceğini, söylediğinde sinirle karşı çıkılmışlardı ancak gözüne çarpan şey ise departmanı ve diğer bölüklerin yaşlılarının ona farklı davranmasıydı. Bu ilginçti çünkü hepsi farklı bir dine inandıklarını bazısı inanmadıklarını bile söylüyorken bu fikre neden hepsi sinirlenmiş ve özel olarak onu göz hapsine almışlardı? Yavaşça soğuk odada oluşan terlerini sildi, otopsiyi yapan doktor hanımlar ona dönmüş ve içlerinden büyük ihtimalle en kıdemlisi konuşmaya başladı.

  ''Canlıyken almış buradaki harf yaralarını ve bu yaralar için yalnızca kesmemişler öncesinde bir damgayla yakmış sonra kesmişler, bunlar oluyorken maktulün sadece ağzı bağlanmakla kalınmamış boğazına bir bütün elma konulmuş. Sonra bileklerine bakın lütfen bileklerinde ilk zincir izi olduğunu düşündük ama sadece bu değilmiş. Bileği sıcak bir demir kelepçeyle bağlı ve kolunun arka kısmında tahta kıymıkları var. Öldürülürken dik bir şekilde tutuluyormuş kollarındaki izlerden sonra saçlarının arasında renki camlar bulunuyor. Maktulün gözünü öldükten sonra çıkarmışlar. Şu anlık bu kadar size zaten dosyayı yolladık.'' Wang Yibo kafasını sallamış ve teşekkürlerini sunduktan sonra soğuk odadan çıkmıştı. Aklı karışmış değildi hatta bunca şey kendi tezini doğruluyordu. Hızlıca kendi departmanının odasına girdi ve herkesin bakması için alarmı çalıştırdı. Herkes Wang Yibo'yu görünce derin bir iç çekti neden sadece Xian'ın yaptığını kabul etmiyorduki. ? 

 ''İlginiz için teşekkür ederim. Fan Xing(stajyer) cesedin fotoğraflarını monitörle yansıtabilir misin?''  Fan Xing hızlıca dedektifin dediklerini yerine getirirken konuşmaya devam etti;

  ''Size tezimin gerçekliğini kanıtlayacağım. Öncelikle ceset haç şeklinde bir tahta üzerinde işkence çekmiş. '' Meslektaşlarının şaşkınlıklarını geçirmeleri için bekledi ve devam etti.                          

    ''Öldürülürken dikmiş. ve kolunun belli bölümlerinde tahta kıymığı var, bilekleri sıcak demirle bağlıymış ve saçlarında renkli cam varmış.  derisindeki harfler ilk olarak damgayla işlenmiş sonra kesilmiş. Demek istediğimi anlıyorsunuz değil mi?'' En sonunda en büyük kozunu paylaştı.

 ''Maktulün boğazında elma bulunmuş.''

Departman sessizliğe büründü. 

Gözlerim Gözlerine Değdiğinde-YizhanHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin