Bölüm 45

3.9K 225 17
                                    




" Anlaşabildiğimizi umuyorum Mina Hanım." Kalın çerçeveli gözlükleri ardından bir kez daha süzdü oldukça genç bulduğu Mina'yı.Açıkçası tüm o övgülerin sahibinin yaşça daha olgun biri olduğunu düşünmüştü.


Mina kahvaltıdan sonra hiç beklemediği , listesinde bile yer almayan bir klinikten arama almıştı.İlk başta bir anlam verememiş olsa da hemen ardından Altan Hocadan aldığı telefon merakını gidermişti.

Altan Hoca üniversiteden bölüm arkadaşı olan Çiğdem Hanımı arayarak , Mina hakkında övgü dolu bir konuşma ile ricacı olmuştu.Sonuç olarak da şimdi sıkılgan bir ifade ile kadının karşısında oldukça rahat koltukta bir karar vermeye çalışıyordu.Her ne kadar adamın iyi niyeti ona olan sevgisini yüceltmiş olsa da , kayırılarak bir yerde bulunmaktan son derece rahatsızdı.


Mesleki deneyimi kendisinden kat kat fazla olan kadına uygun sıfatla başladı konuşmasına. "Hocam.Teklifiniz gurur verici fakat burda olma amacım Altan Hocamın ricasına , emeğine karşılık verebilmek.Taktir edersiniz ki belki de hiç ihtiyacınız olmadığı halde ona karşı bir iyilik yapıyor olmanız benim için rahatsız edici bir durum."


" Bakın Mina Hanım.Biz çalışma arkadaşlarımızı seçerken ricaları ya da iyilikleri gözetemeyiz.Evet Altan Hocanın tavsiyesi ile size ulaşmış olabiliriz ama sizin hakkındaki yorumları son derece ilgi çekiciydi.Yani ancak zaman içerisinde karar verebiliriz birbirimiz hakkında."

"Anlıyorum."

"O halde 'Hoşgeldiniz' diyelim mi size?" kadının uzattığı eline kararsızlık duysa da uzanarak , sıktı.

"Hoşbuldum Hocam."

"Pekala.Çalışma şartlarımızda anlaştığımızı sanıyorum.İlk birkaç gün danışmadaki arkadaşlar yardımcı olsunlar ve siz de kendi programınızı düzenleyecek bir asistan için görüşmeler yapıp uygun gördüğünüzü bize bildirsiniz.Bu konuda sistemde bulunan birkaç kişi olacaktı , onların bilgilerini size ulaştırırlar."

"Tamam hocam." Düşünceleri Sedef'e gitti.En az onun kadar disiplinli ve uyumlu bir kişi ile çalışabilmeyi umdu.


Kaldırdığı ahizeden birkaç numarayı tuşladı Çiğdem Hanım. " İrem gelebilir misin?"

Hemen sonrasında çalınan kapıya onay verilmesi ile son derece ciddi genç bir kadın girdi içeri. "Buyrun Hocam."


"Psikolog Mina Türksoy ile tanışın.Artık bizimle çalışacak."

"Hoşgeldiniz Hocam" biraz evvelki ciddi duruşunu biraz olsun yumuşatarak gülümseyen kadının elini sıktı Mina.

"Hoşbulduk İrem Hanım."

"Sezen Hanım'ın karşısındaki odaya yönlendirelim Mina Hanımı.Kendisi eksik gördüklerini size bildirsin ve temin edelim. Bir de kendi asistanı olana kadar programını siz düzenleyin.Pazartesi günü öğleden sonrası için de yeni başvuran danışanlarımızdan yönlendirmeye başlayalım kendisine."


Oldukça yoğun iş temposuna yapılan ekleme için içten içe hayıflandı genç kız.En kısa zamanda biriyle anlaşabilmesini ümit etmekten başka yapacaği bir şey olmayacağının da farkındaydı. "Anlaşıldı Hocam.Bekleyen başvurulardan yönlendirmeler yapalım mı?."

"Evet programlarının arasında yerleştirin görüşmeleri."

"Tamam Hocam.Buyrun Mina Hanım."

Mina anında ayaklanıp , artık yeni üstü olan kadınla vedalaşarak seri hareketlerle ilerleyen İrem'in peşine takıldı.






ESARETHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin