part 14 "Zaljubljena"

1.5K 27 1
                                    

Hanna P. O. V.
Trenutno je veliki odmor, što znaći da imamo još tri časa i onda idemo u šopinggg!! Mnogo se radujem kupovini novih krpica. Sara čitav dam priča o partyju,Zacku i kombinaciji koja bi bila najsavršenija za nju. Iskreno, smorila mee... Toliko priče o samo jednom partyju, ma daj...! Otišla sam do ormarića po knjige,kada sam srela Alexa. Samo sam prošla pored njega praveći se da ga ne vidim. To radim već duže vrijeme jer stvarno ne želim svađe.
Uzela sam knjige za sljedeći čas i uputila se ka učionici, kada me neko uhvatio za ruku. Okrenula sam se naglo i zbunjeno i pogledala osobu u oči. Taj plavi pogled prepoznala bih bilo gdje. Nanosio mi jr toliko tuge,a u zadnje vrijeme mi donosi samo sreću... Jace.
"Hejj, Hanna! Čuo sam da ćeš biti večeras na zabavi kod Zacka. Volio bih da idemo zajedno, ako nemaš planove",rekao je i blago se nasmješio.
"Voljela bih..",samouvjereni osmjeh se raširio njegovim licem,"Ali sam se već dogovorila sa nekim",rekla sam na što je osmjeh nestao sa njegovog lica. Pustio mi je ruku, a zatim grubo rekao:
"Dobro onda,uživaj!",ljuto je krenuo, a ja sam krenula za njim.
"Jace stani!",rekla sam glasno na šta se on okrenuo.
"Mislim da me nisi shvatio. Ne mogu ići sa tobom jer idem sa Sarom. Već smo se davno dogovorile i ne mogu je iznevjeriti",ljuti izraz se ispario sa njegovog lica, a zamjenio ga je osmjeh,osmjeh olakšanja rekla bih.
"Onda se vidimo tamo"namignuo mi je i nestao. Mislim da sam se istopila od njegovog pogleda i smješka.
Dosta Hanna! Kreni! Kasniš na čas!!!
.............
Nastava je napokon gotova i Sara i ja smo se uputile ka tržnom centru. Cijelim putem do tamo mi je pričala kako će očarati Zacka i bla bla blaaa... Stigli smo za otprilike petnaest minuta do velikom tržnog centra. Toliko volim kupovinu..... Isred nas su se nizali butici "Zara","Teranova","Lili","Dm" i tako redom i činili savršenu kompoziciju. Obišle smo čitav sprat i nismo našle savršenu kombinaciju za večeras. Da li vam je to poznat osjećaj??
Umorila sam se. Sporo sam podala i vukla noge jednu za drugom kada mi je za oko zapala jedna prelijepa crvena haljina. Bila je kratka i uska uz tijelo. Njena jarko crvena boja razlikovala se id svih drugih stvari u prodavnici. Odlučila sam to mora biti moja haljina!! Brzo sam povukala Saru za ruku. Otišle smo do prodavačice i pitale je ima li moj broj haljine. Sudbina mi se osmjehnula ovaj put i ispalo je da je baš ovo bio moj broj.
Probala sam je i bila ja odlična. Stajala mi je kao salivena i isticala moje duge noge.
"Alex i Jace će poludjeti kada te vide!"vrisnula je uzbuđeno, a ja sam prasnula u smijeh.
Kupila sa haljinu i omda smo nastavile naše putovanje po radnjama. Ubrzo smo našle i jednu malu plavu haljinu. Plava je Sarina najraža boja, a haljina je bila kao da je napravljena baš za nju. Super sve je spremno da izdominiramo, kao i uvijek. (😉)
Otišle smo do Sare doma i odlučile se tamo spremiti. Sara nas je obje našminkala, a ja sam nam birala detalje i štikle. Ja sam kosu ispeglala i zalizala da bi moje lice i prelijepa šminka došlo do izražaja. Sara je svezala visoki rep. Uzele smo male pismo torbice, obukle svoje haljine i vrtoglavo visoke štikle i bile spremne oboriti svijet s nogu.

 Uzele smo male pismo torbice, obukle svoje haljine i vrtoglavo visoke štikle i bile spremne oboriti svijet s nogu

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Sarin outfit

Hannin outfit

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Hannin outfit
..........
Vozimo se prema Zackovoj kući, tačnije ja vozim, a Sara šizi i dere mi se na uho.
"Ok, dosta! Izgledaš prelijepo i Zack će sigurno biti oduševljen, osim toga, ako ne bude onda definitivno treba posjet psihijatru!"rekla sam jako glasno, što ju je prizvalo u stvarni svijet. Nasmijala se i zagrlila me te smo izašle iz auta. Uputile smo se prema ogromnoj vili Zackove porodice iz koje se čula glasna muzika. Ušle smo unutra. Odmah sam mogla osjetiti poglede na sebi. Svi su se gurkali i došpatavali, a ja sam prošla visko dignute glave prema našem stolu.
"Hejj Hannicee, ja idem pozdraviti Zacka",rekla je umiljato i ostavila me samu, već. Spustila sam torbicu na stol i uzela bezalkoholni koktel. Slušala sam glasnu muziku i gledala pijana lica ispred sebe. U zraku se osjetio miris, ili bolje rečeno smrad, alkohola što ne podnosim. Ovo će biti duuuga noć,pomislila sam, a onda sam vidjela mušku siluetu kako mi se približava.
Sara P. O. V.
Polako i nespretno sam se provlačila kroz grupu pijanih ljudi na plesnom podiju. Napokon sam došla do njegovog stola kada sam udarila u nešto. Zapravo u nekog...
"Oprost..."podigla sam pogled i riječi su isparile u vazduh. Ispred mene se nalazio nezaboravni par smeđih očiju. Skenirala sam mu facu, a zatim pogled prebacila na njegove usne. Shvativši to,široko se nasmijao i tako mi pokazao red čisto bijelih zuba.
"Došla si?!",rekao je veselo.
"Nisam to mogla propustiti kada sam pročitala onako srcedrapajuću poruku",nasmijali smo se glasno i pogledali u oči.
"Hvala ti što si odlučila uljepšati mi ovaj rođendan svojim prisustvom.", aaaa beba! Ček rođendan???
"Tebi je danas rođendan???" rekla sam zbunjeno na što se samo nasmijao.
"Zašto mi nisi rekao, kupila bih ti neki poklon i..."stavio je prst na moje usne kako bi ne ušutkao.
"Dovoljan mi je poklon što si tu. Jesi li za ples?"rekao je uz smješak.
"Što da ne!"rekla sam na što je on uzeo moju ruku i povukao me ka plesnom podiju. Pjesme su bile brze i imale su savršen ritam za ples. Uvijala sam kukovima i plesala u ritmu muzike, a moja lepršava haljna se okretala sa svakim novim pokretom. Zack je uzeo moju ruku i privukao me sebi. Pomjerali smo se u ritmu muzike, a naša tijela su činila savršenu koreografiju. Ples je bio isprepleten emocijama i uzbuđenjem. Sreća je ispunila moje tijelo i po prvi put u životu osjećala sam se doista zaljubljeno... Zaljubljena u najvećeg badboya škole....

To je to za ovaj dio. Nadam se da vam se priča za sada dopada. Nadam se da vam je bilo zanimljivo. Uskoro je novi dio. Ko je misteriozni muškarac koji prilazo Hanni? Da li je zaljubljenost između Sare i Zacka obostrana, ili je on ostao badboy? Stay tunder. Pišite utiske.💖

Alex&Lena
Alex&Hanna
Jace&Hanna
Zack&Sara
Najdraži par?

Kradljivac mog srcaWhere stories live. Discover now