part 13 "Molim tee Hanna!"

1.6K 33 1
                                    

Hanna P. O. V.
Zvoni mi alarm i prekida mi san. Lupam rukom po noćnom ormariću sa namjerom da ga ugasim, ali bezuspješno. Nevoljko se dižem iz kreveta i odgrnem zastore. Napolju je bilo tmurno. Nebo je bilo puno tamnih oblaka. Sunce se borilo sa oblacima, ali nije uspjelo pobjediti u ovoj borbi. Oblaci su ostali složni i nisu dopustili suncu da obasja naš grad. Ahh tužno, nekad mislim da sam ja baš to sunce, a oblaci sve prepreke u životu.

Odlazim do ormara i uzimam prvu trenerku koja mi ja pala pod ruku. Bila je bijela i inače sam je nosila samo po kući. Svoju čupavu kosu sam zavezala u punđu, a na noge sam obula prve patike koje sam našla. To su bile patike koje sam sinoć nosila u šetnju i bile su blatnjave. Nisam imala namjeru stavljati šminku. Jednostavno, danas nije moj dan. Sve je tmurno kao i moje raspoloženje. Obišla sam tatu i vidjela da još spava, a onda brzo izašla iz kuće da ne bih srela Lenu. Naši odnosi su malo bolji, ali sinoć je kod nje prespavao njen dečko, Alex, i stvarno ih nisam željela vidjeti. Hodala sam brzo i slušala muziku. Volim muziku, to je jedna od stvari koje mi uvijek poprave raspoloženje. Razmišljala sam i slušala svoju omiljenu pjesmu kada se kraj mene zaustavilo neko auto. Prepala sam se i odmaknula, a onda se prozor spustio.
"Hajde ulazi,povest ću te do škole. Sprema se kiša, a nemaš ni kišobran",rekao je Jace i nasmijao se. Ja sam se namršrila, a zatim mu i odgovorila.
"Neću, idi ti. Ja ću doći pješke. Svakako ne bi bilo dobro da te drugari vide sa malom Hannom, luzerkom koju si maltretirao oduvijek", rekla sam mršteći se.
"Woww, otkud sada to. Mislio sam da smo počeli ispočetka. Zar mi nisi oprostila?" rekao je iznenađeno. Upravu je. Nisam trebala to reći. To je dio prošlosti, a i prije par dana mi je bilo stvarno lijepo na kafi.
"Oprosti. Neću te smetati, idem pješke. Uostalom kiša još nije počela."rekla sam tiho i nastavila hodati. On je vozio odmah do mene i njegovo auto je išlo tako sporo kao i ja.
"Inzistiram",rekao je uporno. Presjekla sam ga pogledom i nastavila hodati. Onda sam osjetila par kapi na mom licu, a ubrzo se čuo i udar groma. Nebo je poprimilo žutu boju, a munja je obasjala cijelo nebo.
"Pa ideš li?"rekao je uz veliki osmjeh na licu. Pogledala sam ga, a zatim ušla u auto.
"Znao sam da ćeš ići sa mnom",rekao je samouvjereno, a ja sam se glasno nasmijala.
Na CD-u je svirala jedna od mojih omiljenih pjesama. Počela sam pjevati, a Jace isto.
Auto je ispunio zvuk pjesme i naš smijeha.
Ubrzo smo stigli. Jace je džentlmenski otvorio moja vrata. Danas se nimalo nisam osjećala kao dama u onim prljavim patikama i užasnoj trenerci. Zajedno smo ušli u školi. Pričao mi je nešto, a ja sam se glasno smijala. Osjetila sam par pogleda na sebi. Čula sam i da neki govore nešto kao "svaki dan drugi dečko","prvo Alex a sada Jace"... Nisam obraćala pažnju na njih, ljubomorne guske. Pozdravila sam Jacea, a on me zagrlio i otišla sam do Sare.
"Opaa, mačko. Šta je to bilo?",rekla je ona iznenađeno i zagrlila me. Ja sam joj uzvratila zagrljaj i glasno se nasmijala.
"Je li se ti to viđaš sa Jaceom?"rekla je glasno i pola umišljenih lica ove škole se okrenulo ka nama. Udarila sam je po ruci.
"Ne viđam se sa Jaceom budalo. Samo je prošao kraj mene i povezao me u školu." rekla sam kao da je to logično, a ona me sumnjičavo pogledala. Zatim je prebacila pogled na nekoga iza mene i nasmijala se sramežljivo te mahnula.
"Štaa?? Kome ti mašeš?" okrenula sam se i vidjela Zacka, Alexa i Jacea kako se cerekaju i gledaju ovamo.
"Pričaj! Sada!"naredila sam. Ona me zgrabila za ruku i povukla do ženskog wca.
"Pa ovako... Moraš obećati da me nećeš osuđivati i da nećeš nikome reći.",klimnula sam glavom, a ona je nastavila.
"Onu noć kada si bila u klubu sa Alexom i Lenom u klubu. Zack je bio tamo zar ne?"
"Daa, zašto?"
"Pa tu noć je moja obitelj išla kod njegovih na večeru i ja sam morala sa njima. Ispalo je da su oni poslovni kolege. Zacka nije bilo prvih pola sata-sat, a onda je došao. Ne mogu ti opisati naše face kada smo se ugledali. Ne znam ko je bilo više zbunjen.",na ovo smo se obe počele smijati.
"Tu noć smo se upoznali i rekao je da bi volio da me ćešće viđa. Dao mi je svoj broj i ja sam njemu dala svoj. Sinoć mi je poslao poruku da je u petak tulum kod njega i zamolio me da dođem uz riječi 'Možeš li mi uljepšati tu noć i doći na moj tulum'" na ovo smo počele uzbuđeno skakati o vrišti.
"Pa ideš li???" vrisnula sam.
"Ne mogu, mama mi ne da da idem sama. Kaže da mogu samo ako ćeš i ti ići jer je tebe već upoznala." rekla je tužno.
"Joj,Saro ne mogu!Pa tamo će biti Alex, a znaš da ga izbjegavam."rekla sam tužno.
"Hanna, molim te! Život mi ovisi o tome!" nasmijala sam se i rekla jedno tiho "pristajem"
"Aaaa.. Jejj... Znala sam da ćeš pristati. Volim teee. Spasila si mee!!!"vrištala je i jako me zagrlila. Tada smo čule zvono i krenule na nastavu.
Mendi P. O. V.
Bila sam u wcu kada su ušle Hanna i njena najbolja prijateljica Sara. Koliko ih samo mrzim, F U J. Pričale su o Zacku i njegovom rođendanskom tulumu. Koja glupača, misli mi ga tako lako preoteti. E pa neće moći, Saroo!!
Hanna si isto nešto umišlja "Ona izbjegava Alexa", ma daj molim te, svi znaju da je on mrzi. Moram sve to ispričati Leni i smisliti kako ću se riješti one male Sare. Šta si ona umišlja? Tri godine sam se trudila da me Zack zavoli i gradila svoju reputaciju, a sada ona zamahne onim repom i trepne smeđim očima i on ide za njom. Neće tako moći. Kunem se da ću je uništiti.
Hanna P. O. V.
Ovo je bio naporan dan. Sutra ja i Sara poslije škole idemo kupiti haljine i onda idemo na party kod Zacka. Ne znam zašto sam uopšte pristala. Alex i Lena i sva njihova ekipa će biti tamo, a ja ih stvarno ne mogu gledati, pogotovo ne zajedno.
To je to za ovaj dio. Nadam se da vam se priča za sada dopada. Nadam se da vam je bilo zanimljivo. Uskoro je novi dio. Šta mislite šta će Mendi učiniti? Stay tunder. Pišite utiske.💖

Alex&Lena
Alex&Hanna
Jace&Hanna
Najdraži par?

Kradljivac mog srcaOù les histoires vivent. Découvrez maintenant